Zombier på Island - Dag 3

Thu, 12 September, 2013 1.21

Dag 3 fortsätter med att jag lägga hår på ryss maskerna efter frukosten vid 8. Det är härligt att befinna sig i en sådan kreativ miljö, det händer olika saker hela tiden. Andy och Tono som jag jobbade med i början har nu börjat göra armar och händer i den andra lokalen. Shino sitter och målar mask efter mask efter mask. Vissa masker kan återanvändas flera gånger men vissa måste göras nya hela tiden och då måste de målas om exakt lika som den förra. Det har mycket att göra med vad man väljer för material på masken. Vi använder silikonmasker och de kan limmas med silikon vilket gör att de inte förstörs i kanterna som är supertunna, silikon limmet bygger upp någon mm och förstör inte när man tar av masken. Självklart kan man använda andra lim som tex Prosaid eller Telesis men då rivs kanterna söder och man kan bara använda masken en gång vilket göra att om man tex har 10 insp dagar med mask måste man göra minst 11 st exakt lika dana masker. En ny för varje dag samt extra om något skulle hända och man snabbt måste göra en ny insminkning.

Det var meningen att vi skulle vara klar med allt idag för den stora fight scenen imorgon men fick reda på att det var flyttat en dag vilket gör att vi har en hel dag till. Fantastiskt, lite mer tid på alla masker.

Efter lunchen så har Andy och jag 2 tyska nasistzombi sminkningar i rad som tar ca 1h vardera. Därefter återgår jag till att lägga hår på ryssmaskerna. Vid 8 på kvällen kommer första trött dippen. Ingen middag och börjar nu bli trött i hela kroppen av enformigt stillasittande i djup koncentration. Men ljust i tunneln, inte långt kvar. Jemma och Tono hoppar in och hjälper till med latexmaskerna som går mycket fortare att sätta hår på och jag får så börja frisera och klippa till allt hår som limmats på. Så roligt och energin kommer tillbaka ( beror också delvis på att jag får lite mat i mig vid9 tiden) och när klockan är halv elva så är jag i mitt esse och skulle kunna fortsätta i timmar till men hem och i sängen.


* Obligatoriska fält

Thu, 12 September, 2013 13.39
Branschbloggen
Spännande läsning!

Thu, 12 September, 2013 2.08
Mathias
Fan, där skulle man ju vilja vara med!

ANNONS
Till bloggens startsida

Madelene Söderblom heter jag och arbetar som Maskör med inriktning på Makeup FX och jag älskar mitt jobb. På den här blogg får ni en liten inblick i mitt arbete. Allt ifrån olika äventyr till olika produkter och sätt att arbeta.

www.madelenesoderblom.com
info@madelenesoderblom.comLogga in