Zombier på Island - Dag 2

Wed, 11 September, 2013 1.39

Anländer till jobbet kl 8 och äter frukost. Fortsätter sedan att måla de ryska zombimaskerna.

På eftermiddagen har Shino och jag in en 2 h sminkning av en silikon mask på huvudrollskaraktären, han har olika stadier under filmen gång. Detta var en yngre version av honom.

Shino och jag jobbade ihop i Sverige för ca 3 år sedan. Hon har gjort alla skulpturer till filmen samt målar alla huvudkaraktärs masker. På Död snö 1 skulpterade hon ca 40 masker men de hade då flera månaders förarbete. På denna film har de endast haft drygt 1 månad. Hon har skulpterat ca 14 masker på ca 8 dagar. Hon är grymt duktig kvinna och otroligt härlig att arbeta med.

Bilder från Död snö 1 (får ej visa bilder från tvåan än)När alla ryss maskerna är målade och förseglade så börjar vi lägga allt hår för hand. Alla masker skall ha hår i ansiktet (och på huvudet men det problemet löser vi sen, på något sätt) Det är ett pilligt jobb och måste gå fort och självklar sitta kvar och klara hårt slit. Det är bara gööört!!!

Efter middagen är kl 22.00, 14h igen. Hem och ner i sängen så fort som möjligt. Med tanke på arbetstiderna måste man försöka få så mycket vila som möjligt.

Dag 2 slut.


* Obligatoriska fält

Wed, 11 September, 2013 10.20
Marika
Låter som du jobbar hårt:) Finns det några back stage bilder eller är det lite "hemligt"
Mon, 16 September, 2013 23.25
Madelene Söderblom
Jag ska se om jag inte kan försöka få in lite bilder. Det mesta är ju tyvärr hemligt.

ANNONS
Till bloggens startsida

Madelene Söderblom heter jag och arbetar som Maskör med inriktning på Makeup FX och jag älskar mitt jobb. På den här blogg får ni en liten inblick i mitt arbete. Allt ifrån olika äventyr till olika produkter och sätt att arbeta.

www.madelenesoderblom.com
info@madelenesoderblom.comLogga in