Zombier på Island - Dag 1

Tue, 10 September, 2013 2.23

Befinner mig nu alltså på Island mitt i inspelning av Död snö 2, det är nu bara tre v kvar av insp, jag tänker försöka dela med mig lite av mitt äventyr som jag hastigt blivit inkastad i.

Någon timme efter att jag och en tjej, Jemma från UK blivit upphämtade på flygplatsen blir vi upphämtade för att gå ut och äta med resten av teamet från workshopen. En underbart trevlig första kväll. Lugnet före stormen :)

Första dagen har varit otroligt intensiv. Vi börjar 8 på sön morgonen med frukost i studion för att sen kastas in i detta härliga kaos.

Studion har en massa olika rum som det pågår olika saker i. Ett stort sminkrum med mycket gott om plats för ca 4 makeuper, ett rum för målning av masker, ett inplastat rum med bra utsug för arbete med material som luktar mycket, vilket inte alls är bra att andas in, ett rum med bara formar och formgjutning, ett med arbetsbänkar där det gjuts ut lösa delar. Överallt ligger det masker, formar, kroppsdelar och lösa delas. Det är underbart :) Självklar ett kontor och fikarum samt en stor hall där kostym har bottenvåningen och halva övervåningen. Andra halvan sitter det ca 20 silikonmasker som skall bli det jag, Jemma jobbar med under dagen tillsammans med en engelsman, en spanjor bosatt i UK.


Maskerna skall stärkas upp för att klara av att användas många gånger. De ska endast vara i bakgrunden så därför har man val att använda  masker som dras över huvudet och ej limmas i hela ansiktet. Dessa ska vi jobba med under första dagen. De förstärks inuti, lagas om de är hål samt att vissa får tänder. Vi jobbar fram bra grundfärger och börjar lite snabbt att detalj måla dem. Det innebär en del svårigheter att måla silikon masker som legat ett tag, då de lätt "svättas" olja, dessa ska användas hårdhänt vilket kommer att göra att färgen lätt skadas och svårt att få håret att sitta kvar på dem. Allt måste hålla, de skall kunna tvättas av och återanvändas. Ett av det svåraste är att man inte får lägga ner för mycket tid på någon. Men man vill alltid att det ska se bra ut, nu måste man släppa det, de viktigaste är att de är klara i tid Hela tiden måste man tänka att de är i bakgrunden, på långt håll och vi har 2-3 dagar på oss att få klar ca 40st masker. 40st... ja, det finns nämligen en hel hög med latexmasker i hallen som oxå skall vara klar till på tis.


Strax efter kl 22.00, efter middagen som oxå förtärs i workshopen, alltså 14 h senare får jag äntligen komma hem, full av nya intryck och väldigt mycket information för en dag, det är bara sömn som gäller. Ny dag i morgon, nya tag.

Härligt.* Obligatoriska fält

Tue, 10 September, 2013 10.48
Kim Ikonen Jennings
Vad roligt att höra. Har hört talas om dig via Beverly McColgan. Ser fram emot att höra mer om dina äventyr. Detta är ju en värld som är helt annorlunda än min. Besökte en kollega på Operan ett tag sedan och såg på vid maskarbete, rum med alla sorts verktyg, airbrush fast för masker och andra härligheter hihihi. Jättespännande! Lycka till med allt!!

Tue, 10 September, 2013 9.56
Mary_Karla
Oj vad spännande! Hur hamnade du där? vilken dröm.. skulle va spännande med lite bilder måste jag säga!
Mon, 16 September, 2013 23.24
Madelene Söderblom
Ja du Mary_Karla det är en bra fråga. Hur jag hamnade här... jobbat mycket, blivit bra på det jag gör och fått många kontakter

Tue, 10 September, 2013 8.57
Paula .
Vilket jäkla äventyr du är på, Madde! (Som vanligt iof) Låter som du visserligen kommer ha galet med jobb, men samtidigt helt fantastikst med Roligt team och frymma förutsättningar för att skapa. Sååå spännande att läsa. Längtar redan efter fortsättningen..

Tue, 10 September, 2013 8.36
Elin
Oj vad spännande! Tack för att du delar med dig.

ANNONS
Till bloggens startsida

Madelene Söderblom heter jag och arbetar som Maskör med inriktning på Makeup FX och jag älskar mitt jobb. På den här blogg får ni en liten inblick i mitt arbete. Allt ifrån olika äventyr till olika produkter och sätt att arbeta.

www.madelenesoderblom.com
info@madelenesoderblom.comLogga in