Äkta hår eller syntetiskt till peruk/hårdel?

Mon, 23 September, 2013 16.05

Äkta hår eller syntetiskt?


Fördelar: Äkta hår går att färga, det är lätt att få det att "försvinna" i ditt eget om du har en hårdel, och tål värme bättre. Är även lättare att styla, t ex med en fön. Håret skiftar i olika nyanser i olika belysningar. Det blir på så vis mer "levande".

Nackdelar: Du kan behöva färga det ibland och kostar mer än syntetiskt hår.


Syntetiskt hår är billigare och har blivit mycket bättre med tiden, de finns i massor av färger, färgkombinationer, stilar och frisyrer. En fördel är också att landstings bidraget för de som har fått sin peruk på remiss oftast räcker till en syntetisk peruk utan att kunden behöver lägga till pengar själv.

Numera finns även lite dyrare värmetåliga syntetfiber som går att styla med värmeverktyg (platt- eller locktång och fön)

Grått och vitt hår består i regel av syntetiskt hår, eller yak hår (av buffel). De som är allergiska mot syntetiskt hår kan med fördel välja yak hår. Är man osäker på hur mycket grått hår man vill ha kan man välja äkta hår, som man sedan kan färga om.

Vill du ha extremt ljust hår rekommenderas syntetiskt material. När äkta hår bleks kraftigt blir det mycket skört.

exempel på olika hårtyper/fibrer;

Extra fint syntetiskt hår (Modacrylic/Kanecalon): En lätt & smidig fiber som finns i mängder av färger & färgkombinationer.

Premium plus: En värmetålig lätt & smidig syntetfiber som finns i mängder av färger & färgkombinationer. Dyrare än modacrylic, men kan stylas med värmeverktyg (upp till 140grader C) och håller formen bättre än både naturligt hår & modacrylic i varmt & fuktig väder

Matrix hair: (50% värmebeständig fiber 50% äkta hår/Indo hair)

Indo Hair: (Äkta hår från Indien, preparerat & färgat) färgning/toning/permanent rekomenderas ej på detta hår

Euro-liknande Remi hair: (Preparerat Äkta hår från Indien där 80% av ytskiktet är bevarat) färgning/toning/permanent kan göras med stor försiktighet på detta hår. Detta är vanligast i fabriksgjorda äktahårs-peruker

Kinesiskt/Asiatiskt Remi hair: (Preparerat Äkta hår från Kina där 80% av ytskiktet är bevarat) färgning/toning/permanent kan göras med stor försiktighet på detta hår.Starkt och glansfullt hår. Långt hår: tovar sig något mindre än det Indiska.

Premium Remi hair (Preparerat Äkta hår från Indien där 80% av ytskiktet är bevarat) färgning/toning/permanent kan göras med stor försiktighet på detta hår.

Euro Premium Remi hair (Preparerat Äkta hår från Europa där 80% av ytskiktet är bevarat) färgning/toning/permanent kan göras med stor försiktighet på detta hår.

Raquel Welch har en egen perukkollektion hos Ellen Wille

Priset på din peruk beror på (förutom mängd och val av hår/fiber) om peruken är maskinknuten eller handknuten samt vilken typ av stomme som används.

En fabrikstillverkad  äktahårs peruk kostar mellan ca.6´000-18´000

En måttbeställd peruk tillverkad från grunden i Sverige kostar från.ca 28´000-100´000

En fabrikstillverkad syntet peruk kostar mellan ca.3´500-6´500kr

En fabrikstillverkad värmetålig syntet peruk kostar ca.10´000kr

Vill du veta mer om peruker & hårdelar;

http://www.perukmakare.se

http://www.carlmlundh.se

http://www.toupemabelgal.se

http://www.perukmakeri.se* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Sånt som intresserar mig...

Hudvård, lite naglar, smink, ganska många resor och mässor, special effekter och annat som smått & gott som fångas av min kamera.Logga in