LGFB -Kick off i Stockholm

Mon, 16 September, 2013 23.58

Det var en dag full av tankar, mycket god energi och många skratt!

Ca 55 stycken volontärer dök upp på morgonen till lite mingel och fika.

Vi blev välkomnade av KTF:s VD Olof Holmer. Han talade lite om vad KTF är och vilka aktuella frågeställningar som gäller just nu. Han passade också på att tacka alla volontärer för det fantastiska jobb de tycker att vi gör och sa att KTF är så glada och stolta över att ha projektet under sitt tak.

Se mer info om KTF och nyheter här:http://ktf.se/

Näst på tur var våra kontaktpersoner från radiumhemmet i Stockholm, Marie och Margareta.

De talade om cancer, olika behandlingar, om hur det är att motta ett cancerbesked och biverkningar på medicin etc.

Mer bra info finns på: http://www.1177.se/Stockholm/Sok/?q=cancer

Även Gunilla & Mary från Carl M Lundh/Perukmakaren i Sthlm besökte oss. De berättade om hur de bemöter olika kunder i sina butiker bland annat våra deltagare/cancerpatienterna. Gunilla berättade om kvalitet, kostnader, hur en peruk skulle sitta.Att använda buffar, slingor, lugg på band etc var också andra tips.

Efter lunch bjöd kickoffen på en "TOPPhemlig gäst" – Pamela Andersson, Topphälsas chefredaktör.

 

Pamela berättade om sin resa sen hon i juni 2012 fick beskedet – hjärntumör. Hur tar man sig vidare i livet med en tumör som inte går att operera bort?

I detta fall fick vi höra en gripande historia om en kvinna som ville träna sig till den bästa förutsättningen man kan önska sig innan man skall in på operation, en kvinna som blev kär i sin PToch som då och då måste svara på sin sons fråga – Skall du dö idag mamma?

Hon gav oss 4 viktiga saker att tänka på.

1. Acceptera, planera, fokusera! En sjukdom eller ngt negativt går ibland inte att "deleta" som ngt på datorn och då måste man – acceptera, planera och fokusera och gå vidare.

2. Lägg inte energi på saker du inte kan påverka – dvs det blir bara stressigare att grotta ner sig i saker du inte kan påverka – acceptera, planera, fokusera vidare!

3. Fysisk utmattning slår alltid psykisk utmattning, dvs är du slut i huvudet och kan inte fokusera, gå och träna, rensa systemet och hjärnan kommer igång igen.

4. Ta bara ut bra saker i förskott – då har du istället skäl att bli glad två gånger! Gräm inte ner dig och oroa dig i förskott om saker du inte kan styra och veta….

http://blogg.topphalsa.se/pamelaandersson/


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Sånt som intresserar mig...

Hudvård, lite naglar, smink, ganska många resor och mässor, special effekter och annat som smått & gott som fångas av min kamera.Logga in