VINTERHUD

Mon, 7 October, 2013 15.09

 Vinterhud 

• När vintern kommer händer två saker: vi har varmare inomhus vilket ger torrare inomhusklimat samtidigt som vi blir utsatta för kallare och torrare luft utomhus. De flesta upplever att huden blir torrare under den kalla årstiden. Diskussionerna kring vad en bra klimatcreme ska innehålla är ett säker tecken på att vintern snart är här. 

• Det viktigaste en klimatcreme skall innehålla är närande, fuktgivande och skyddande ingredienser. Bland de närande ingredienserna finns omega 3 och 6, ceramider, fosfolipider och andra fetter som stärker hudbarriären. Fuktgivande ingredienser binder fukt i huden och förebygger uttorkning. För att uppnå bäst möjliga skydd bör cremen i tillägg innehålla ingredienser som bildar en skyddande hinna på huden. Här används vanligen olika typer av olja och vax. Det är viktigt att cremerna inte innehåller för mycket av dessa ingredienserna så att porerna täpps till. Växtoljor och växtvax kan användas i höga koncentrationer utan att bli komodogena. Det är ett plus om klimatcremen i tillägg innehåller antioxsidanter som förebygger hudåldrande. 

• Många tror att en klimatcreme inte kan innehålla vatten. Detta gäller endast för klimatcremer som skal appliceras utomhus i stark kyla. Vattnet i cremen kommer då frysa och skada huden. Men de flesta av oss applicerar cremen inomhus och vattnet i cremen kommer då försvinna innan vi går ut i kylan. 

• Kom ihåg att en köldcreme inte skyddar huden mot extrem köld. Vid minus 20 grader måste man i tillägg använda kläder som täcker ansiktet för att undvika köldskador. 

• En extra närande kroppscreme kan också vara bra vintertid. Det är även viktigt att komma ihåg att läpparna behöver extra skydd. 

en av mina favorit produkter till vinterläppar kommer från Make Up Store

Lip care mix

En kombination av tre läppvårdande produkter - peeling, inpackning och vårdande läppbalsam. Den gröna cremen är en mild peeling som avlägsna döda hudceller från läpparna. Den vita cremen är en mjukgörande inpackning som kan användas både på natten och på dagen. Den rosa cremen är ett läppbalsam som kan användas varje dag.

 http://www.makeupstore.se/sesv/products/lips/lip_treatment/lipcaremix


* Obligatoriska fält

Mon, 7 October, 2013 20.41
Matilda Blom
Ah vad lyxigt härlig läppgrejen ser ut. Nu känner jag mig lite dum men... vad är en klimatkräm? :)
Tue, 8 October, 2013 10.46
Lina Nyberg
Hej Matilda. En klimatcreme är en kräm som är designad specifikt för att ge extra skydd till huden vid stora klimat förändringar, som tex svenska Vintern. (varmt & torrt inomhus & bitande kyla utomhus) Hoppas det svaret var lite tydligare :)

ANNONS
Till bloggens startsida

Sånt som intresserar mig...

Hudvård, lite naglar, smink, ganska många resor och mässor, special effekter och annat som smått & gott som fångas av min kamera.



Logga in