Varför får jag fortfarande finnar i vuxen ålder?

Mon, 26 August, 2013 14.55

Varför får man fortfarande finnar i vuxen ålder? 

Akne hos vuxna kvinnor 

Detta beror ofta på obalans i förhållandet mellan kvinnliga och manliga könshormoner. Hormonsvängningar där östrogennivån avtar vill ofta medföra en ökning av testosteronnivån. Ändrat produktion av hormoner i samband med ägglossning, menstruation, graviditet och klimakteriet kan leda till akneutbrott. Några hormonbaserade preventionsmedel kan även ge akne. Några sjukdomstillstånd som till exempel PCO (polycystisk ovariesyndrom) kan stimulera testosteronproduktionen. 

                 

En annan faktor är makeup. Om man använder foundation med ingredienser som täpper till porerna över tid, kan det orsaka akne. De som använder mineralmakeup slipper stort sett detta problemet, men måste passa på att tvätta sina borstar ofta så det inte uppstår oönskad bakterieväxt.


http://www.webshopbeauty.se/sv/articles/41/beauty-so-clean

Akne hos vuxna män 

Män har färre perioder med hormonsvängningar. För män är stress eller intensiv fysisk aktivitet en vanligare orsak till hormonändringar. Akneproblem hos män förväntas kvarstå enda tills de blir medelålders. 

Behandling av hormonell akne 

Vissa P-piller för kvinnor (ex.Diane): har en anti-androgen effekt, dvs. motverkar effekten av manliga könshormoner och dämpar därmed talgproduktionen. Effekt förväntas efter 4-6 månader. 

Biverkningarna är som vid andra p-piller: viktökning, nedstämdhet och ökad risk för blodpropp. 

“Anti-androgener ” finns för både män och kvinnor. * Obligatoriska fält

Tue, 27 August, 2013 0.32
Branschbloggen
Bra och viktig info!

Mon, 26 August, 2013 16.46
Anonym
Skönt att någon skriver om det här som känns som att ingen pratar om annars:( Tänkte höra om du kan ge tips på mineralsmink? Vad är det du tycker e bäst?
Mon, 26 August, 2013 21.15
Lina Nyberg
:) Det finns många bra märken att rekommendera på marknaden. Bare Minerals är ju ett av de mest kända (lätt att få tag i & finns i många färger) Jag skulle rekomendera att du väljer ett märke som är just 100% mineraler ( då vet man att inga bakterier vill gro där som kan förvärra eller orsaka acne) tyvärr kann allt som inehåller minerraler (dvs det mesta) kallas mineralsmink (även om det är 0,5%) Fler som har bra serier med mineral makeup är t.ex Priori (hudvårdssalonger), Core-cosmetics (online) Hittade denna guide http://www.mineralsminkguiden.se/ bra lätt information. Man måsta dock alltid tänka på att även om bakterier inte vill gro i mineralerna, kan de ändå frodas i borsten om man inte rengör den regelbundet. Lycka till!

ANNONS
Till bloggens startsida

Sånt som intresserar mig...

Hudvård, lite naglar, smink, ganska många resor och mässor, special effekter och annat som smått & gott som fångas av min kamera.Logga in