Nattvård- Join the dark side

Sun, 28 July, 2013 18.06

Investera i en god nattcreme – det lönar sig! Hudvård på natten är en genväg till finare hud. Inte bara idag men även imorgon. 


Varje dag exponeras huden för föroreningar, sol, temperaturförändringar, torr luft och stress. Dessa faktorerna bildar slaggämnen som försvagar cellernas funktioner så att bindväven med tiden skadas. Huden blir slapp, livlös och matt. Lyckligtvis har huden förmågan att reparera sig själv. På natten, medan du sover, är den mest aktiv med att reparera skadorna som uppstått i loppet av dagen. Hudens mikrocirkulation ökar på natten så att näringsämnen upptas snabbare och slaggämnen avlägsnas mer effektivt. Cellförnyelsen är tre gånger snabbare på natten jämfört med på dagen, en av de viktigaste orsakerna till att få tillräckligt med sömn. Det är även då huden är som mest mottaglig för näring och aktiva ingredienser. 

Så var smart och Join the Dark Side – inkludera nattcreme i din skönhetsrutin och ge huden extra kraft. 

Rengöring, helt avgörande för vacker hud 


Du har hört det tidigare: Slarva inte med rengöringsrutinerna. Rengör alltid ansiktet morgon och kväll. Goda rutiner hjälper huden att komma i balans och förbereder huden för påföljande produkter. Det aller viktigaste är att rengöra huden på kvällen – då avlägsnas alla rester av makeup, överflödig talg, smuts och föroreningar som har fastnat under dagen. På morgonen avlägsnas resterna av nattprodukterna så att huden kan ta till sig dagcremens aktiva ingredienser på ett optimalt sätt. 

Serum eller creme? 

En bra creme räcker länge, men för många behöver huden ofta lite extra hjälp, och då kan man komplettera med ett serum. Ett serum bör användas dagligen men kan även användas som en kur. Kom ihåg att ett serum boostar huden med aktiva ingredienser och ger snabba resultat. Det finns ett hav av produkter att välja mellan och det är inte alltid lika lätt att veta vilka produkter som är bäst. Det allra bästa är att gå till en hudterapeut som kan ge dig en hudanalys och produktrekommendation utifrån din hudtyp och dina behov. Sov gott! 

Din egna lilla stund... 

Jag får ofta höra "jag vill så gärna få finare hy, men jag hinner inte" 

Då är det viktig att satsa på en god kvällsrutin! 

Låt det bli en lugn och avslappnande antistress-stund där du samlar tankarna efter en lång dag. Massera produkterna in i huden och tryck försiktigt på ansiktets energipunkter; vid näsroten, över ögonbrynen, längs vid näsvingerna och ner mot mungipan. Andas djupt in och känn hur du slapnar av. Komplettera gärna med en peeling och en ansiktsmask 1-2 gånger i veckan. Många ansiktsmasker fungerar även som nattmasker för att ge extra behandling. 

Det behöver inte ta många minuter men det gör underverk för din hud.* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Sånt som intresserar mig...

Hudvård, lite naglar, smink, ganska många resor och mässor, special effekter och annat som smått & gott som fångas av min kamera.Logga in