10 tips mot rynkor

Fri, 26 July, 2013 17.52

1. Förebygg rynkor genom att använda bra, fuktgivande hudvårdsprodukter med skydd i form av antioxidanter. Vid 30+ rekommenderas produkter med aktiva anti-age ingredienser. 

2. Undvik för mycket sol. Solskador är den vanligaste orsaken till att huden åldras. Använd hög solfaktor i solen! Använd gärna mineralmakeup med solfaktor. 

 

3. Ta hand om hudbarriären genom att undvika uttorkande rengöringsprodukter och genom att använda dagcreme med barriäruppbyggande ingredienser. En skadad hudbarriär vill resultera i torr och känslig hud som lättare får linjer och ålderstecken. 

4. Ingredienser som förbättrar hudstrukturen på djupet vill ge de bästa resultatet. Daglig användning av serum som innehåller glykolsyra vill öka hudens elasticitet genom att stimulera hudens bindväv. 

5. Vitamin A stimulerar bindväven och motverkar fina linjer och är en fantastisk tilläggsingrediens tillsammans med glykolsyra. Produkter med Vitamin A bör inte användas i samband med aktiv solning. 


6. Använd exfolierande produkter regelbundet. Glykolsyra exfolierar skonsamt och avlägsnar döda hudceller som om de ligger kvar gör att hudytan ser grov och ojämn ut. Man kan också använda en mild mekanisk peeling med korn eller använda en produkt med exfolierande enzymer. 

7. En bra ansiktsmask en gång i veckan vill öka effekten av bra ansiktsprodukter. Här finns det väldigt många typer att välja mellan. En fuktgivande mask med vitaminer, antioxidanter och eventuellt glykolsyra är ett bra val. 

8. Drick mycket vatten. Detta är ett välkänt skönhetstips som är viktig. 2 liter om dagen vill hjälpa lång väg. 

9. Passa på att få tillräcklig sömn!!! Detta kan inte sägas för ofta. 


10. En varierad kost rik på vitaminer och mineraler är viktigt för hudens funktioner. Ta kostillskott om du inte tror du täcker behovet via kosten. * Obligatoriska fält

Fri, 26 July, 2013 19.51
Hanna
Tack för det! Många bra tips.

ANNONS
Till bloggens startsida

Sånt som intresserar mig...

Hudvård, lite naglar, smink, ganska många resor och mässor, special effekter och annat som smått & gott som fångas av min kamera.Logga in