Mer glittriga jul/nyårs naglar

Mon, 23 December, 2013 15.00

Svart lack & skiftande hologram/guld glitter, lite rockigare look som passar både till Jul & nyår


ANNONS

Nagelinspiration för 2014

Mon, 16 December, 2013 14.58moscow behind the scenes...

Sun, 15 December, 2013 22.20

Det är inte alltid så glamoröst att jobba med beauty-editorial ;)

På Make Up Stores plåtningar är  precision & högt tepo ett krav, då måste man hitta ibland hitta annourlunda arbetsställningar för att hinna med allt på kort tid.

Men det är det värt för att få jobba med ett så fantastiskt team & man vet ju att bilderna blir aldrig någonting annat än PERFEKTA!Make up Store - Moscow

Wed, 11 December, 2013 18.01

NAILS by ME

for MAKE UP STORE

Min favorit från höst/vinter-2013

Mandelformade naglar med pailsley mönstrade "nail-wraps" (finns nu att köpa på M.U.S)

undersidan av nageln lackade vi med guldskimmmer.

Make up by OlleMitt bloggtips till de som gillar Special effekt smink.

Sat, 7 December, 2013 17.46

Makeup artisten Arielle Toelke från Brooklyn har en blogg

http://www.thefxspace.blogspot.se/

Där lägger hon upp behind the scenes bilder på alla effekter hon gör & även beskrivningar av tillverkningsprocessen.

Hon är mer än generös med sin kunskap & svarar gärna om man har frågor om smink.

Vill ni se mer av hennes arbeta kan ni kolla in hennes portfolio,

där man hittar både klassisk skönhet/fashion bilder förutom Special effekter & rekvisita.

http://www.arielletoelke.com/

Trevlig julläsning :)


Känslig hud

Mon, 2 December, 2013 15.55

Ungefär hälften av oss har en form för känslig hud! Man kan ha en biologisk känslig hud eller fått det genom felbehandling av huden eller på grund av yttre påverkan som ökad förorening, användning av dator och solexponering . 

Känslig hud är ofta tunn och fin i strukturen. Den reagerar snabbt på temperaturförändringar, blir snabbt bränd i solen och är ofta torr med tendens till reaktioner. Huden är mindre motståndskraftig och kan reagera på ingredienser i kosmetik med att bli röd och irriterad. Känslig hud åldras snabbare än andra hudtyper. 

En känslig hudtyp kräver högre solskydd, mindre uttorkande rengöringsprodukter, mer närande och barriärstärkande produkter samt minst möjligt parfymämnen och alkohol. Känslig hud kan delas in i undertyper som: akne, rosacea och överreaktiv hud. Gemensamt för alla undertyperna är inflammation, vilket kräver aktiva ingredienser som verkar inflammationsdämpande och rogivande. I tillägg har de några särskilda behov: 

Hud med akne är ofta fet med överflöd av aknebakterier. Produkterna bör innehålla talgreglerande, inflammationsdämpande och antibakteriella ingredienser. Man måste undvika produkter som täpper till porerna och verkar komedogena. 

Rosacea är ett komplicerad hudtillstånd som innebär rodnad, finnar och brustna kärl i ansiktet. Inflammationsdämpande produkter som inte verkar irriterande ger god effekt. 

Överreaktiv hud delas in i hud med allergiska reaktioner och irritationsreaktioner. 

Allergi: 

Orsakas av att kroppen producerar antikroppar mot ett ämne (allergen) och återskapar reaktionen varje gång du utsätts för detta ämne. Många allergier kan reagera på parfymämnen, konserveringsämnen eller färgämnen. 

Irritationsreaktioner: 

Ett ämne kan irritera huden utan att det sker via en allergisk respons. Reaktionen kan bero på att huden har en svag hudbarriär, det vill säga för lite fett i de översta hudlagren. 
ANNONS

Sånt som intresserar mig...

Hudvård, lite naglar, smink, ganska många resor och mässor, special effekter och annat som smått & gott som fångas av min kamera.Logga in