Faded glitter gel nails

Tue, 30 July, 2013 12.34


Det är alltid roligt att få prova på nya produkter när de kommer ut på marknaden.

I våras fick jag chansen att prova på en ny generation uv-gele för naglar, IKON.iQ från Iryna Giblett Nail Products.

Jag provade att göra en "vanlig" fransk skulptering först, men blev förtjust i deras "lux" glitter kollektion att jag provade skulptera ett set mandelformade naglar med franska i två toner av glitter.

STORT TACK till Anna-Sophia Jeansson som ställde upp & var min modell!


Såhär blev slutresultatet (för de som inte orkar titta igenom hela steg-för-steg videon)


Iryna Giblett AB är relativt nystartat, svenskbaserat företag som har egen tillverkning av nagelprodukter och är kända världen över för att ha god kvalité & dessutom ett team av utbildare av världsklass.

På mindre än 4 år har deras team vunnit över 60medaljer världen över i nationella & internationella nageltävlingar. De är det enda tävlingsteam som dessutom vunnit pris i alla tävlingskategorier. 

läs mer om dem eller kolla in deras webshop på

www.irynagiblett.se


ANNONS

Ledigt? Det är då man sminkar familjen...

Mon, 29 July, 2013 18.21

Gissa vem som älskar YOHIO?

Perfekt med Wolfe Face Art & FX, lilla "appetisers-palett" www.wolfefx.com

bra pigment, lätt målade (& framförallt lätta att tvätta bort när man ska bli sig själv igen)


Maxim "MOHIO" Nyberg 

Storebror Sasha gillar mer Batman & Pirates of the Caribbean.....

alla foton av "Farfar" Jan-Erik Nyberg


Nattvård- Join the dark side

Sun, 28 July, 2013 18.06

Investera i en god nattcreme – det lönar sig! Hudvård på natten är en genväg till finare hud. Inte bara idag men även imorgon. 


Varje dag exponeras huden för föroreningar, sol, temperaturförändringar, torr luft och stress. Dessa faktorerna bildar slaggämnen som försvagar cellernas funktioner så att bindväven med tiden skadas. Huden blir slapp, livlös och matt. Lyckligtvis har huden förmågan att reparera sig själv. På natten, medan du sover, är den mest aktiv med att reparera skadorna som uppstått i loppet av dagen. Hudens mikrocirkulation ökar på natten så att näringsämnen upptas snabbare och slaggämnen avlägsnas mer effektivt. Cellförnyelsen är tre gånger snabbare på natten jämfört med på dagen, en av de viktigaste orsakerna till att få tillräckligt med sömn. Det är även då huden är som mest mottaglig för näring och aktiva ingredienser. 

Så var smart och Join the Dark Side – inkludera nattcreme i din skönhetsrutin och ge huden extra kraft. 

Rengöring, helt avgörande för vacker hud 


Du har hört det tidigare: Slarva inte med rengöringsrutinerna. Rengör alltid ansiktet morgon och kväll. Goda rutiner hjälper huden att komma i balans och förbereder huden för påföljande produkter. Det aller viktigaste är att rengöra huden på kvällen – då avlägsnas alla rester av makeup, överflödig talg, smuts och föroreningar som har fastnat under dagen. På morgonen avlägsnas resterna av nattprodukterna så att huden kan ta till sig dagcremens aktiva ingredienser på ett optimalt sätt. 

Serum eller creme? 

En bra creme räcker länge, men för många behöver huden ofta lite extra hjälp, och då kan man komplettera med ett serum. Ett serum bör användas dagligen men kan även användas som en kur. Kom ihåg att ett serum boostar huden med aktiva ingredienser och ger snabba resultat. Det finns ett hav av produkter att välja mellan och det är inte alltid lika lätt att veta vilka produkter som är bäst. Det allra bästa är att gå till en hudterapeut som kan ge dig en hudanalys och produktrekommendation utifrån din hudtyp och dina behov. Sov gott! 

Din egna lilla stund... 

Jag får ofta höra "jag vill så gärna få finare hy, men jag hinner inte" 

Då är det viktig att satsa på en god kvällsrutin! 

Låt det bli en lugn och avslappnande antistress-stund där du samlar tankarna efter en lång dag. Massera produkterna in i huden och tryck försiktigt på ansiktets energipunkter; vid näsroten, över ögonbrynen, längs vid näsvingerna och ner mot mungipan. Andas djupt in och känn hur du slapnar av. Komplettera gärna med en peeling och en ansiktsmask 1-2 gånger i veckan. Många ansiktsmasker fungerar även som nattmasker för att ge extra behandling. 

Det behöver inte ta många minuter men det gör underverk för din hud.10 tips mot rynkor

Fri, 26 July, 2013 17.52

1. Förebygg rynkor genom att använda bra, fuktgivande hudvårdsprodukter med skydd i form av antioxidanter. Vid 30+ rekommenderas produkter med aktiva anti-age ingredienser. 

2. Undvik för mycket sol. Solskador är den vanligaste orsaken till att huden åldras. Använd hög solfaktor i solen! Använd gärna mineralmakeup med solfaktor. 

 

3. Ta hand om hudbarriären genom att undvika uttorkande rengöringsprodukter och genom att använda dagcreme med barriäruppbyggande ingredienser. En skadad hudbarriär vill resultera i torr och känslig hud som lättare får linjer och ålderstecken. 

4. Ingredienser som förbättrar hudstrukturen på djupet vill ge de bästa resultatet. Daglig användning av serum som innehåller glykolsyra vill öka hudens elasticitet genom att stimulera hudens bindväv. 

5. Vitamin A stimulerar bindväven och motverkar fina linjer och är en fantastisk tilläggsingrediens tillsammans med glykolsyra. Produkter med Vitamin A bör inte användas i samband med aktiv solning. 


6. Använd exfolierande produkter regelbundet. Glykolsyra exfolierar skonsamt och avlägsnar döda hudceller som om de ligger kvar gör att hudytan ser grov och ojämn ut. Man kan också använda en mild mekanisk peeling med korn eller använda en produkt med exfolierande enzymer. 

7. En bra ansiktsmask en gång i veckan vill öka effekten av bra ansiktsprodukter. Här finns det väldigt många typer att välja mellan. En fuktgivande mask med vitaminer, antioxidanter och eventuellt glykolsyra är ett bra val. 

8. Drick mycket vatten. Detta är ett välkänt skönhetstips som är viktig. 2 liter om dagen vill hjälpa lång väg. 

9. Passa på att få tillräcklig sömn!!! Detta kan inte sägas för ofta. 


10. En varierad kost rik på vitaminer och mineraler är viktigt för hudens funktioner. Ta kostillskott om du inte tror du täcker behovet via kosten. NAILS "readers´choice awards" 2013, rösta du mé!

Thu, 25 July, 2013 1.26

RÖSTA

Då är det åter igen dags att rösta på dina favoriter bland nagelprodukter!

Röstningen är öppen fram till  den 16e September & resultatet publiceras i December numret av NAILSmagazine.

Genom att rösta har du även själv möjlighet att vinna mängder av professionella nagelprodukter från de världsledande distributörerna.

Rösta kan du göra HÄR!

Här finner du vinnarna från 2012Zombies & Champagne...

Wed, 24 July, 2013 12.32

på ARMÉMUSEUM

I Lördags var det äntligen premiär för musikvideon vi spelade in med dödsmetallbandet SEPTEKH under två dygn i våras.

Ett varmt välkomnande i Armémuseums reception där alla anställda hade bandets tröjor.

SEPTEKHS sångare GRLZNLS lite extra fin med turkost lack och guldinfattade swarowski-kristaller inför premiären & deras spelning på HELLBAR i Sundbyberg.

Förutom Musikvideon, bjöds det även på en liten utställning med rekvisita & kostym från inspelningen. Armémuseums uniformsintendent Martin Markelius gjorde en presentation av första-världskrigs-uniformerna & tillverkningen av dem.

 Inspelningen var 2 intensiva dagar & det var ett hårt arbete att vara ensam maskör för mer än 15 personer (det blev ca10-15min sminkning per zombie, förutom karaktären "Hauptman" (zombieledaren) som behövde både flinthätta & lösadelar)

From "Apollonian Eyes EP", Abyss Records, 2013

Digital: https://itunes.apple.com/ie/album/apo...
Physical: https://www.officialabyss.com

SEPTEK på FB https://www.facebook.com/septekh for latest news and updates!

Filmed on location on the Dark Island, Studio 508, Mörkö, Sweden.

Directed by Richard Jarnhedhttps://www.jarnhed.com
Filmed, edited & post produced by Roland Smedberg -https://www.epicbubble.com
Make-up FX by Lina Nyberg - La LUNE Design www.lalunedesign.co.uk

A Dark Island Production


Äntligen lite tid på salongen.....

Thu, 18 July, 2013 0.11

Till mina kollegors stora förtret har jag inte haft mer än max en dag i månaden att vistas i salongen det senaste året.

Många andra projekt & jobb har blivit prioriterade (Aida, Patricia, Eni & Marina klarar sig ju aldeles utmärkt utan att  jag är där & stökar till) men sanningen är att jag har verkligen saknat lugnet min salong & alla härliga kunder, flera av dem har ju följt med en i över ett decenium nu....

Men denna vecka har jag fått full dos naglar!!!

så jag delar gärna lite bilder från Salongen.

PUB Nails c/o Varuhuset PUB

om man jämför med bara några år tillbaka då alla bara bad om "diskret" eller om de var lite mer vågade "franskt", är det kul att se att fler efterfrågar starka färger ibland även design och vågar sig på andra former än bara "fyrkantigt"

1. mjuk gelé-förstärkning (upplösningsbar gelé) + permanent lack "Sicilian Summer"

2. förlängning med silke & permanent fransk manikyr i marmorerad rosa/orange

3. Akryl förlängning med gelé-lack över (en hand matt & en hand med hög-glans)

Vilken typ av lack gilllar ni bäst?

4. Permanent lackning aka. gelé-lack på naturlig nagel "Fountains of versailles" med guld detaljer av vanligt nagellack.

5. Vit Permnent lackning (gelé lack) på naturlig nagel med "surprise glitter" från Star Nail

6. Gelé-lack "spatter" dekoration i 3 nyanser av lila + glitter på naturlig nagel

7. Akyl förlängning med "half-moon manicure" av blå paljetter

8. "sist men inte minst" hade jag en härlig kund från Holland, som verligen gick "ALL-IN"

hon tyckte själv att det svenska nagel-modet var aldeles för mesigt & valde att göra sin gele förstärkning med en lila faded-french-mani, "vegas-glitter" & vinröda rosor.

ett ganska diskret val jämfört med den designen hon kom med (som var gjord 5 veckor innan) som bestod av vit fransk med svarta siluetter av ballerinor beströdda med olika färgade pärlor & stenar.

:)

Fler bilder hittar ni på salongens fb sida

www.facebook.com/PUBNails

eller

www.facebook.com/LinaNybergNailDesign


 


Nimba Creations

Sun, 14 July, 2013 15.35

För makeup artister som gillar special effecter men kanske inte har möjlighet att skulptera eller gjuta sina egna lösa delar kan jag rekommendera Nimba creations


De har effektfulla lösa delar i gelatin & silikon för inte allt för dyra priser, 

men framför allt har de  lagt ner mycket tid på att skapa fantasifulla & inspirerande "steg-för-steg" videos 

ENJOY!

ANNONS

Sånt som intresserar mig...

Hudvård, lite naglar, smink, ganska många resor och mässor, special effekter och annat som smått & gott som fångas av min kamera.Logga in