Airbrush-smink populärt inför bröllop utomlands, och på ingång i Sverige!

Sun, 8 September, 2013 22.14

Airbrush-smink har funnits länge och används flitigt utomlands förutom på filminspelningar, TV, och modefotograferingar, även av blivande brudar vid brudsminkning, pga hållbarheten, och "that fabulous flawless finish". 

Jag har inte airbrushat så länge. Jag gick en kurs för Beverly McColgan/CreativeAir i december 2012 och använder det fortfarande inte på alla jobb men har ändå hunnit bli lite varm i kläderna och "airbrushat" på reklamfilm, och på andra jobb som är särskilt lämpade för airbrush såsom modevisningar, VIP-events - och bröllop/brudsminkningar så klart. 

Airbrushsminket jag använder är silikonbaserat, och behöver i 99% av fallen jag varit med om inte pudras, ens efter flera timmar (!) I vintras när jag gick kursen gick jag hem i snö och blåst (som att duscha i princip) och när jag kom hem såg jag precis lika nysminkad ut som tidigare. Yay! Jag använder för närvarande både Airbase och TemptuPro.

På visningar t ex är det grymt då det går snabbt, även i de fall modellen råkar ha problemhy. Man sprayar på både foundation och rouge, om man vill. Man kan även köra ögonskugga, eye-liner och ögonbryn men så långt har inte jag kommit. Jag tycker fortfarande bäst om att applicera resten "som vanligt". 

Jag har en förkärlek för "dewy skin" och älskar att arbeta fram precis den finish jag vill ha på huden. Med airbrush kan man spraya på en highlighter/shimmer efteråt, eller använda en cream highlighter i kombination med airbrushsminket om jag inte vill ha en matt finish. Oavsett vilken finish eller teknik man föredrar tror jag att airbrush är något alla make-up artister kommer behöva behärska i framtiden. Ibland kanske det efterfrågas, ibland kanske det krävs - så det är bäst att förebereda sig och alltid lära sig nytt!

Nedan några bilder från skådespelerskan Yohanna Idhas bröllop i somras. 
Hår/Make-up: Kim Ikonen Jennings med silikonbaserat airbrushsmink (Airbase).
Foto: Hannah Hedin

Foto: Hannah Hedin

Foto: Daniella Midenge
* Obligatoriska fält

Tue, 10 September, 2013 21.00
Hanna
Ska kolla upp Beverly och läsa mer om den tekniken.. ska utbilda mig till makeupartist i höst så tar det först. Tack så väldans mycket för svaret nu känner jag att jag har lite bättre koll:)

Mon, 9 September, 2013 13.55
Hanna
Jätte fint. Undrar lite nyfiket om det var en bra kurs:) hur lång tid tar det att lära sig om man är makeup artist i grunden?
Mon, 9 September, 2013 14.02
Kim Ikonen Jennings
Kursen var endast 5 dagar, så har övat rätt flitigt sen dess. Det är som med allting - övning ger färdighet! Beror på om du bara vill kunna lägga en bas eller om du ska kunna spraya med mallar också, köra eyeliner, ögonskugga osv.
Mon, 9 September, 2013 14.01
Kim Ikonen Jennings
Det var en toppenkurs men så klart känns det jättekonstigt i början. Jag har ju sminkat av och an sedan 90-talet så lite märkligt att stå där flera centimeter ifrån ansiktet och spraya(!) Kan inte säga att man är fullärd efter kursen men man har definitivt lite kött på benen, redo för att experimentera vidare på egen hand. Beverly har ju hållit på med airbrush i över 20 år- Du hittar henne här på minmakeupartist.se också. Hon håller kursen här och där men även hos Mariart i Stockholm. Kontakta henne för mer info!

Mon, 9 September, 2013 10.38
Branschbloggen
Supersnyggt!!
Mon, 9 September, 2013 10.51
Kim Ikonen Jennings
Tack! :)

ANNONS
Till bloggens startsida

A blog in English, or Swedish with tips, news, work, experience as a freelance make-up artist, based in Stockholm, Sweden.

www.kimikonen.com (corp/commercial)
www.bridalbeautybykim.se (bridal)

Följ en professionell make-up artists tips, insyn och vardag!Logga inInstagram kimikonencreatives
Follow kimikonencreatives at instagram.com

https://twitter.com/IkonenCreatives
Follow on Bloglovin