kajalpennans alla sidor

Mon, 7 October, 2013 14.44

Jag har en liten teori. Den handlar om att kajalpennan är en produkt som håller på att dö ut lite i popularitet. I don´t like it. Kajalpennan är så mycket mer än en kladdig penna. Den är så värdefull att den borde finnas i var enda sminkväska i det långa landet falukorv!

"Vad är det för speciellt med dendär förbaskade pennan" tänker ni då. 

En kajal kan du använda som eyeliner, på vattenlinjen, som ögonskugga, som primer OCH den är skit bra när du jobbar med extrem makeup.

Att använda den som en eyeliner och på vattenlinjen behöver jag nog inte berätta hur man gör. 
För att använda den som ögonskugga så ritar du kajalen över hela locket (och kanske under fransraden) och suddar. Du kan göra de mest fantastiska sotningarna med en svart kajal. För att använda en kajal som primer så gör du likadant som när du lägger din kajal som ögonskugga. Därefter lägger du din skugga ovanpå. Eftersom kajalen är like kladdig i konsistensen så kommer den suga upp ögonskuggan och göra att den sitter stenhårt. (Använd en ljus kajal om du ska lägga en ljusare skugga)

Om du lägger din kajal längs fransraden som en kajal så kan du fixera din kajal med en ögonskugga i samma färg. Då slipper du bli nervös om det börjar regna eller du haft kajalen i några timmar.* Obligatoriska fält

Mon, 7 October, 2013 20.39
Matilda Blom
Vilka bra tips! provade en färgad ljuslila kajal som jag aldrig använder som ögonskugga och blev jättefint:) Kan man köpa lite färgade kajaler utan att de bara blir liggande
Tue, 8 October, 2013 10.29
Karin Fröderberg
Åh vad roligt att du gillade tipset och att du tyckte att det fungerade bra för dig. Det kommer fler tips och trix här, så håll utkik =)

ANNONS