Årskrönika 2013

Wed, 1 January, 2014 15.52

Fina ni! Jag hoppas att er nyårsafton 2013 var er bästa någonsin, och att ni under 2014 kommer få uppleva fantastiska, inspirerande och utvecklande saker!

För mig har 2013 varit ett väldigt bra år. Det började i ett lugnt tempo och vardagen såg ut som vanligt. Allt efter att månaderna gick dök det upp saker och ting som skulle få mig att utvecklas som människa och som makeupartist och hårstylist. Här har ni min makeupresa 2013...

Året började med att jag kom tbx till jobbet efter mitt jullov, ett lov som varit väldigt behövligt då hösten varit tuff. Jag kunde börja njuta mer av mitt fantastiska jobb och underbara stylist elever under våren. Tillsammans var vi ute på många fotograferingar, reklamfilmsinspelningar, visningar och event. Vi tävlade i stylist SM i Gbg, träffade Bea Åkerlund (lady gagas stylist) och vi anordnade visningar för Ung Cancer och WWF. När mina elever i åk 3 tog studenten fällde jag både en och två tårar. 

Under våren fick jag även chansen att jobba tillsammans med fotografen Sonya och den mysiga modellen Karin Hanser. Jag fick göra bodymakeup för första gången påväldigt länge, samt en indisk makeup. Bilden fanns att beskåda under större delen av 2013 på vår buss och tågstation i Jönköping.

Sommaren erbjöd många brölllopsbokningar, närmare bestämt 7 st. Det är fantastiskt att få hjälpa en brud på hennes bröllopsdag och att få henne att känna sig som den vackraste flickan i världen. Min älskade syster Hannah gifte sig med sin Mårten och jag fick vara med vid hennes sida från tidig morgon till sen natt. 

Jag blev tillfrågad om att göra makeup och hår för det amerikanska Kajs Jewelry som gör fantastiska handgjorda smycken. Jag tog med mig min duktiga stylistelev Stina Ljungberg och tillsammans skapade vi magi tillsammans med 10 modeller och den amerikanska fotografen Sarah Culvert.

Efter sommarlovet började en ny stylistklass och de visade sig vara helt fantastiska. Tillsammans med elever från åk 2 och 3 har vi varit på fotograferingar, musikvideoinspelningar och event. Jisses vad jag tycker om mitt lärarjobb och mina härliga elever! 

Jag blev även kontaktad av fotografen Nathalie Everung som ville ha min hjälp. Tillsammans med modellen Linnea Thor fick vi till några riktigt bra bilder som fanns att se på en fotoutställning på Älvsjömässan i Sthlm.

Jag blev medlem på minmakeupartist.se och fick en helt ny syn på makeupyrket. Jag hittade ett ställe där jag kunde få ny inspiration varje dag av fantastiska kollegor. Jag deltog i Veckans challenge, sminka mustascher, gjorde breda ögonbryn, fann en kärlek för att göra sår och jag lät färgerna flöda.

Jag fick äran att jobba med den otroligt begåvade fotografen Ida Boman, som visade sig ha otroliga skills i klädstyling. Gulliga Ester Hilmersson agerade modell i en av de bästa fotagraferingar jag fått äran att delta i.

En eventbyrå kontaktade mig och erbjöd mig ett fantastiskt uppdrag. Jag tackade ja! Mer om detta när jag får offentliggöra vad det handlar om.

Jag började skriva "på riktigt" på min makeupbok. Ett steg i rätt riktning att förverkliga ett mål, en dröm, som jag har.

När jag inte trodde att året kunde bli bättre blev jag kontaktad av Kereshemeh på Makeupfabriken/makeupstudion. Hon ger mig ett erbjudande som jag inte tvekar en sekund på att haka på. Att få ingå i FÄRGs makeupteam såg jag som en stor ära.

Jag har en bra känsla i kroppen, jag är säker på att det beror på att 2014 kommer att bli mitt bästa år hittills!

Slutresultatet från fotograferingen (med fina Sara Conradsson) på nedersta bilden kommer snart...


* Obligatoriska fält

ANNONS