ett steg närmare en dröm

Thu, 28 November, 2013 14.54

Hej!

Redan torsdag! Det är galet hur snabbt veckorna går. Och för varje vecka som går, desto närmare kommer jag en dröm som jag har. Jag vet inte när den ska slå in, jag vet inte ens om den kommer slå in, men jag vet att jag är något bra på spåren...

...härom dagen skrev jag ett boktips till er (det hittar ni HÄR) om Skönhetbibeln. Jag berättade även om att jag tyckte att det var svårt att hitta bra böcker om skönhet. Min dröm är att få ge ut en bok om just detta.

Under mina 2 1/2 år som stylistlärare så har jag skrivit ofantligt många dokument om makeup, färgning av fransar och bryn, franspermanent, hårstyling mm. Av detta vill jag göra en bok. Iden har funnits med mig sedan mitt första år som lärare, men den var först förra året, när jag gjorde ett kompendium om avancerad makeup som jag faktiskt tänkte att min bok kunde bli verklighet. Tanken är väl att min bok mer ska användas som undervisningsmaterial till skolor, men jag vill även skriva så att en lekman ska förstå hur man gör en snygg sotning eller målar röda hållbara läppar.

Enligt mig finns det bara en bok som håller måttet som undervisningsmaterial i makeup och det är Birgittas bok. Birgitta från Makeup Studion ni vet. Min mentor!

Just nu håller jag på att pilla med några face charts. Mina elever ska få testa dessa sedan, ja, jag använder mina elever som lite försökskaniner. Jag tänker att det är okej så länge de är nöjda och känner att jag ger dem bra material att jobba med. 

Jisses vad jag skriver. Och jag kan skriva ännu mer. Ni lär helt enkelt få läsa mer om mitt bokprojekt i framtiden.

Vad tycker du är viktigt med bra undervisningsmaterial och hur lär du dig saker bäst?* Obligatoriska fält

Thu, 28 November, 2013 15.05
MinMakeupartist
Heja, Heja!

ANNONS