Pictorial - festmakeup no. 2

Wed, 31 December, 2014 13.05

Igår tipsade jag om en festmakeup till er. Idag kommer ännu en makeup, en sotning med det lilla extra.

Gör så här:

1) Lägg en primer över hela ögonlocket upp till ögonbrynet, samt under ögats fransrad. Har du ingen primer så funkar det bra med en consealer eller foundation, men se till att lägga ett tunt, tunt lager så produkten inte lägger sig i några veck. 

2) Lägg en svart ögonskugga över hela ögonlocket och en liten bit upp i globlinjen. Samma skugga lägger du sedan under nedre fransrad.

3) Använd en varm brun ögonskugga som du lägger precis ovanför din svarta skugga i globlinjen. Softa sedan ihop din bruna och svarta skugga med en ren mjuk skuggpensel. Upprepa sedan samma steg och teknik under ögat. Du softar till kanterna genom att jobba med penseln fram och tillbaka längs set skarpa strecket.

4) Lägg en eyeliner längs övre fransrad och en svart kajal på vattenlinjen.

5) Tryck fast lite glitter i önskad färg (jag har lila glitter närmast ögat och rosa glitter att tona ut med) i innervrån av ögat. Jag brukar använda vanligt franslim att sätta fast mitt glitter med så jag vet att det sitter hela kvällen.

6) På med mascara och eventuellt extra fransar.

Klart!


ANNONS

Pictorial - nyår no. 1

Tue, 30 December, 2014 17.46

Hej!
En dag kvar till nyårsafton och jag tänkte att det var läge att tipsa om en schysst nyårsmakeup.

1) Lägg en ögonskugga i ytter och innervrå av ögonlocket. Lägg även samma skugga längs hela globlinjen.

2) På den del av locket där du inte lagt någon skugga ännu (alltså i mitten av ögonlocket) lägger du en ljusare, gärna en skimmerskugga. Se till att softa till övergångarna mellan de två skuggorna med en ren skuggpensel.

3) Softa till din skugga i överkant av globen med din rena pensel (vi vill inte ha några skarpa kanter). Lägg sedan en ljus highlighter från din skuggning i globen och upp till ögonbrynet. Samma skugga lägger du i innervrå av ögat, mot näsryggen.

4) Nu ska vi jobba under nedre fransraden. Använd samma skugga som du gjorde i steg 1 genom att lägga den i ytter och innervrå av ögat. Lägg sedan samma skimmerskugga som i steg 2 i mitten av den andra skuggan under ögat.

5) Måla dit eyeliner längs övre fransrad och svart kajal på nedre vattenlinjen (vi vill att våra ögon ska likna en liten kissekatts ögon).

6) Fyll i dina bryn, på med mascara och eventuellt extra fransar.

Och nu är du i hamn med en snygg men enkel festmakeup! 


Att skapa nya kontakter

Mon, 29 December, 2014 15.21

Hej!

Igår satt jag och gjorde om mitt CV och personliga brev. Ofta så är de gamla vanliga CV:na så himla tråkiga med massa text och svartvita layouter. Jag gillar färg, så jag brassade på för kung och fosterland, och jag blev super nöjd med resultatet. Det känns som jag, färg, tydligt och informativt. En fröjd för ögat enligt mig. Dessa har nu skickats iväg till flertalet spännande och förhoppningsvis kommande samarbetspartners inom reklam och foto. 

Vad tycker ni om min design?


Skuggteknik video

Tue, 16 December, 2014 21.08

Halloj!

3 dagar kvar till jullov, bara 3 dagar kvar.

Jag och min stylistkollega Sara har börjat med att spela in filmer till våra elever i olika tekniker inom makeup och hår. Det är en film med skuggteknik (ni som gått på Make up studion kommer förstå mitt språk i filmen) där eleverna i efterhand kan gå in och kolla på hur de skulle lägga olika skuggor. Denna filmen innehåller endast snabbinfo om de olika teknikerna, men vi håller på att klippa ihop en film som är mer utförlig där eleven lär sig mer utförligt vad de olika skuggorna har för funktion och på vilka ögon de passar bäst på. 

Jag tänkte att jag visar vår rulle så får ni gärna kommentera vad ni tycker.

KLICKA HÄR
(för att komma till videon)


Captain of beauty

Sat, 13 December, 2014 11.15

Makeup & hår: Karin Fröderberg
Foto: Maja Johansson
Modell: Maja Lundgren


Eyelinertips

Fri, 5 December, 2014 17.43

God kväll!

Jag tänkte ge er ett litet tips som är superbra när man jobbar med eyeliner och har känsliga ögon.

Mina ögon rinner ofta väldigt mkt vilket gör att jag blir väldigt begränsad när jag ska använda eyeliner. Ofta så försvinner den snabbare än jag fått på den. När jag var i Malmö för några dagar sedan såg jag till att införskaffa mig Make Up For Evers vattenfasta geleyeliner. Och den mina vänner, den sitter verkligen som berget. I butiken rekommenderar de att använda en tunn snedskuren pensel eller eyeliner pensel när den appliceras. 

Men jag köpte en eyeliner för något år sedan (som nu är slut) och jag älskade penseln som tillhörde den produkten. Så jag sparade penseln och använder den istället till min nya vattenfasta eyeliner. Jag blir nöjd 10 av 10 gånger!

Så ta till vara på saker du tycker om!ANNONS