Pictorial - solkyssta läppar

Sat, 28 June, 2014 23.36

Jag passar på att visa hur jag gjorde mina "solkyssta" läppar också nu när jag ändå har farten uppe.

1) Måla på svart kajalpenna över hela läppen. Matta sedan ned dina läppar med en matt svart skugga.

2) Skrapa ner lite ögonskugga eller använd en skugga i pulverform och blanda med ett ofärgat läppglans (på detta viset kan du även göra eget läppstift).

3) "Lägg" försiktigt på din läppglansblandning på den matta läppen, sen är du klar!

Superfint att blanda matt och glossy tycker jag.


ANNONS

pictorial - marmorerade läppar

Mon, 23 June, 2014 12.52

Hej! 
Jag älskar att måla läppar! Därför tänkte jag visa er en teknik som jag använder när jag gör vissa läppar. Super smidigt och enkelt!

1) Börja med att lägga på en primer eller liknande på läpparna. Jag har använt mig av en svart och en vit kajalpenna eftersom jag tycker att det är det smidigaste om man vill ha någorlunda jämna läppkonturer. 

2) Brassa på de färger du vill att dina läppar ska ha. Kajalpennan (eller din primer) gör så att din ögonskuggas pigment framträder mer och dessutom sitter stenhårt på läppen.

3) När du färglagt dina läppar klart och jobbat ihop eventuella övergångar så använder du en platt pensel och lite consealer för att få skarpare läppkonturer. Lägg din consealer längs konruren och tona färgen utåt.

4) Om du inte är nöjd med din läpp som den är nu, så kan du testa att lägga på lite ofärgat läppglans. Det brukar ge en himla festlig effekt.

Klar!


Solkysst

Thu, 19 June, 2014 11.19

Glad midsommar!


Arbetsväska efterlyses

Mon, 16 June, 2014 18.59

Hej kära ni!

Jag är på jakt efter en ny arbetsväska. Någon som har tips på en bra väska med massa fack, stora som små, och som är smidig att ta med sig? Jag har letat med kompass och lyckta men ingen känns stor, smidig och praktisk nog. 

                          


My first.

Sat, 7 June, 2014 21.24

Igår efterlyste jag inspiration om vad jag ska skriva om här. Victoria var bra på att inspirera och därför kommer här bilder från min absolut första fotografering.

Eller ja, det är bilder från min första fotografering som jag hade efter att jag slutat skolan och flyttat hem till Jönköping igen. Modellen heter Jenny (tyvärr minns jag inte efternamnet) och fotografen heter Daniel Ryttar. Jag minns att jag tyckte att det var himla roligt att få visa min kunskap för Daniel och att få komma med egna förslag på styling av makeup och hår. Det är 9 år sedan, sjukt vad tiden går snabbt.


inspiration

Fri, 6 June, 2014 15.15

Jag har under den senaste månaden upplevt allergidöden på nära håll och därför levt så gott som med naket ansikte = no makeup. Vill någon vara en ängel och ge mig inspiration och tips på vad jag kan skriva om här. 

*rödsprängda hundvalpsögon*


blue eyes

Wed, 4 June, 2014 11.46

Jag älskar blått!

Såhär gör du:

1) Lägg en vit skugga på 2/3 av locket och en blå skugga på den resterande 1/3 av locket.
2) Använd en ren mjuk pensel som du jobbar med små rörelser mellan den vita och blå skuggan för att få en snyggt softad övergång.
3) Lägg lite blå skugga upp i globen, softa sedan till kanterna med den mjuka, rena penseln igen.
4) Svart kajalpenna på vattenlinjen. Använd åter igen den mjuka penseln och jobba längs med vattenlinjen för ett få en mjukare skuggning.
5) Svart eyeliner och mascara och du är klar!

Jag har använt:
Blåklocka och vitsippa från FÄRG på locket
Svartkalaj från FÄRG
Cakeliner från MUS
Volymmascara från DIOR
(Brynen är gjorda av Nougat och Peppar från FÄRG)


my face, my canvas

Mon, 2 June, 2014 9.44

Jag ber om ursäkt för de gryniga bilderna.ANNONS