Så får du sommarsnygga naglar

Thu, 29 May, 2014 18.50

Jag tänkte visa er hur jag gör mina naglar på sommaren med 3 enkla steg.
Hope you enjoy!

1) Steg ett är filandet av nageln. Börja med att fila till formen på dina naglar med en vanlig nagelfil. Sen är det dags att gå på tre-stegs filen. Denna fil är helt klart min bästa vän då man kan får så blanka fina naglar att du inte ens behöver måla dom. Rugga till nagelplattan med steg ett (var försiktig, ett par drag räcker, vi vill ju inte att nageln ska bli skör). Jobba med steg två ett tag och sen kan du polera med steg tre precis hur länge du vill (ju längre desto blankare blir nageln).

2) Nu ska du börja göra en vit fransk kant på din nagel. Jag målar mina naglar 6-7 ggr i veckan och jag blir ändå aldrig stadig på hand. Då är denna lilla pennan från Depend Guds gåva till mig. Den är super enkel att måla den vita kanten med, ungefär som att måla med ett tuschpenna.

3) När du är nöjd med din vita kant så fixerar du färgen med ett överlack, genomskinligt eller med lite färg. Då sitter din franska manikyr betydligt längre och nageln blir dessutom super blank!

Nu är dina sommar naglar klara. Bus enkelt och jätte fräscht tycker jag!


ANNONS

Golden eye

Wed, 28 May, 2014 10.20

Let me take a selfie!

Bas - nougat från Färg 
Bryn - kakao och peppar från Färg
Lock - Vanilj från Färg
Glob - honung och peppar från Färg
Eyeliner - eyedust carat från MUS
Droppskugga (under ögat) - Kaffe från Färg & carat från MUS
Sotning - Kaffe från Färg 
Bryn - Carat Från MUS
Glossig sotning - Läppgland Il Direttore från Färg.
Läppar - Svart ögonpenna och Kaffe från Färg, Carat från MUS


I wish i was a punk rocker...

Mon, 26 May, 2014 10.14

...with flowers in my hair!

Jag gjorde en fotografering tillsammans med två fantastiska Major för ett par veckor sedan. Modell-Maja är så fantastiskt vacker och sprudlande och foto-Maja är så himla smidig och positiv att jobba med. Foto-Maja tog äntligen sitt förnuft till fånga och la till sina fina illustrationer på ett foto. Jag måste säga att jag älskar bilden.

Makeup och hår: Karin Fröderberg
Foto och illustration: Maja Johansson
Modell: Maja Lundgren


Talk about colors

Sat, 24 May, 2014 14.10

Jag pillade ihop ett par läppar igår kväll. Jösses vad jag älskar färg!


my life as an artist

Thu, 22 May, 2014 21.17

modefoto.bröllop.reklam.skönhetsfoto.hårförlängning.fransförlängning.

Så har min senaste tid sett ut. Hoppas ni haft det gött ni också!


få en tätare fransrad

Sat, 17 May, 2014 12.36

Tänkte berätta om ett enkelt tips på hur man kan göra för att få det att se ut som du har en tätare fransrad, utan att använda lösfransar. Jag berättade detta för något år sedan, men jag kör en favorit i repris eftersom detta tipset är alla tiders. 

Du tar en tunn pensel, gärna snedskuren, och doppar i en svart skugga. Böj huvudet lite bakåt och tryck in den svarta skuggan mellan överfransarna. Kommer du inte riktigt åt, så kan du lyfta upp locket lite med ett finger.
Och vips så har du fått fram en effekt av att ha en tätare fransrad och många fler fransar!

Här ser ni skillnaden på ett öga med fransskugga och ett utan.Funkar prima både till vardags och fest eftersom det blir ett väldigt naturligt resultat. Och en viktig skugga att använda när du lägger en eyeliner!


ut med det gamla

Fri, 16 May, 2014 12.31

Här kommer ett litet tips...

Smink är ju en färskvara, och har precis som mjölk och ägg ett "bäst före datum".
När ni kollar på er sminkprodukt så står där, i de absolut flesta fall, inget helt datum på hållbarheten, och då kan det vara svårt att veta hur länge produkten är fräsch. Jo, det är inte svårare än att kolla vad det står på den lilla tryckta burken (se bilden nedan). Står där 12M, så betyder det att din produkt håller i 12 måndager. Står där 24 M, ja då håller den sig i 24 månader osv.

Om ditt smink blir för gammalt så kan det börja härskna och ge allergiska reaktioner. Även pigmentet i färger kan börja blekna. Och det vill vi ju inte...


Framhäv din ögonfärg med skuggor

Wed, 14 May, 2014 10.38

God dag!
Här kommer ett litet tips på vilka färger du kan använda på din ögonskugga för att på bäst sätt framhäva din ögonfärg. Jag tillhör den skara med folk som inte har något emot att gå runt med en riktigt skrikig röd skugga, men det finns lösningar även för den "blyga".

För att framhäva din ögonfärg så behöver du veta vilken din kontrastfärg är. En kontrastfärg är en motsatsfärg, alltså en färg som är så långt ifrån den färg (din ögonfärg) du vill framhäva.

Den här fiffiga lilla mondulen hittade jag på google, så jag lånade den. 

Har du blå ögonfärg så framhävs den alltså utav färgen orange. Är du inte bekväm med att använda en orange ögonskugga så kan du använda dig utav en fortsättningsfärg. En fortsättningsfärg är en "neutralare" variant utav en kontrastfärg.


my inspiration

Tue, 13 May, 2014 14.12

Nu ska jag svära!
Jag sprang in i de här bilderna härom dagen och de är så förbannat inspirerande. 

Såhär grym vill jag också vara! Jag älskar att läpparna ser ut att vara i lack. De påminner lite om läpparna nedanför som jag gjorde för något år sedan. De påminner om galon och den bilden älskar jag också.

Makeup: Karin Fröderberg


you may kiss the bride

Wed, 7 May, 2014 21.39

Makeup: Karin Fröderberg
Hår: Kalufsmakarn Hårdesign 
Foto: Johan Vågerdal
Modell: Mimmi Alexandersson, Kajsa Gustafsson och Carolina StigsonANNONS