Makeupteam, Malmö och nageltrång

Tue, 31 December, 2013 13.45

Hej bästa ni!

Sista dagen på detta året och det kunde slutat betydligt värre. Igår blev jag tillfrågad om att ingå i FÄRGs makeupteam. Ett erbjudande som inte var svårt att tacka nej till. 

Sedan några dagar tbx är jag i Malmö, denna underbara stad. Jag har passat på att träffa min syster, besöka Peggy Sage butiken (dock utan shopping), varit på spa-pedikyr och ätit väldigt mycket god mat. 

Imorgon kommer min årskrönika av det gångna makeup och hårstylingsåret, så håll utkik.

Nu önskar jag er en förträfflig nyårsnatt och ett riktigt gott nytt år!ANNONS

Nyårsnaglar delux

Mon, 30 December, 2013 22.14

Jag har precis gjort mina naglar för nyår. Det blev en matt grund och blanka prickar och ränder. Fint tycker jag!

För att göra dessa naglar behöver du ett matt nagellack och ett vanligt genomskinligt (själv var jag ganska osmidig, så jag hoppar över att berätta om hur jag gjorde och berättar istället hur ni lättast gör). 

Börja med ditt genomskinliga lack över hela nageln som ett underlack för att slippa missfärga nageln. Därefter målar du på ditt matta lack på hela nageln. När detta är torrt använder du en liten pensel, tandpetare eller dyrligt (jag klippte av en liten pinne från en plastväxt) och målar dina små prickar, ränder eller andra mönster med ditt genomskinliga lack. Det är bara att doppa ditt "redskap" i det genomskinliga lacket och börja skapa :)

Undvik toplack då det förstör finessen med det matta lacket.

Lycka till!When the most beautiful of mornings dawns

Mon, 30 December, 2013 16.39

Tjoho!

För ett tag sen fick jag äran att göra mejk och hår för amerikansk Kajs Jewelry och kommande års kollektion. Jag är skit kass på att snacka engelska, men det verkar ha gått vägen ändå. Nedan ser ni ett litet smakprov från den fotograferingen.
Tips till tidsoptimisten

Sun, 29 December, 2013 16.58

Halloj!

Jag köpte O.P.I s RapiDry Spray häromdagen. Det är ett spray som du sprayar på dina nymålade naglar så de ska torka inom 45 sekunder.

Det är helt klart en produkt för mig som alltid kommer på saker jag vill göra när jag precis målat naglarna. Jag har testat den en gång och tycker att den funkar mycket bra om man målat ett tunt lager med lack. 

Har någon av er testat?

Jag passade även på att införskaffa mig ett nytt svart lack också =)


Professionell hjälp sökes!

Sat, 28 December, 2013 16.16

Jag får panik!

Håller just nu på att förbereda mig inför nyår. Jag åker till Malmö imorgon och kommer spendera de kommande dagarna där. Då vill jag självklart vara fin! Jag har precis färgat och vaxat brynen och nu var det fransarnas tur...

...men hur tusan gör man det på sig själv på ett smidigt sätt? Jag har förstått att jag måste färga ett öga i taget då jag inte har tålamod nog att blunda så länge. Ändå rinner det förbaskade ögat.

Hur bär jag mig åt? Hjälp!some old king called...

Sat, 28 December, 2013 15.03

...and wanted their krabe back. Men vi sa nej, för denna grymt snygga krage gör sig betydligt bättre på Ester!

Nedan ser ni sista stylingen från förra helgens fotografering. I´m in love!

Foto: Ida Boman

Modell: Ester Hilmersson

Makeup & hår: Karin Fröderberg

Fotoassistent: Olivia MarkströmOmbre nails

Fri, 27 December, 2013 18.44

God kväll!

Jag tänkte berätta hur ni smidigt kan göra ombre naglar, alltså naglar som övergår från en färg till en annan. Jag har använt svart, grått och silvrigt lack, men det funkar självklart utmärkt med andra färger också.

Du behöver:

  • Nagellack (minst två olika färger)
  • Makeupsvamp (det fungerar säkert med en disksvamp också, undvik dock matsvamp)
  • Nagellacksremover eller tejp

Såhär gör du:

Måla de olika lacken på din svamp. Se till att färgerna överlappar varandra på svampen. Dutta nu försiktigt på dina naglar. Fyll på med nytt lack när det börjar ta slut på svampen. Det kommer lite lack utanför nageln och det råder du bot på genom att:

a) tejpa huden runt nageln, den tar du sedan bort när du duttat klart lacket på nageln

b) ta lite nagellacksremover på en topz och rengör på huden runt nageln

Jag föredrar alternativ B, då jag vill att saker och ting ska gå så snabbt som möjligt. När lacket sedan torkat på din nagel så applicerar du ditt genomskinliga toplack för ett mer hållbart och glansigt resultat.

Lycka till!moodboard för framtiden

Thu, 26 December, 2013 1.00
God kväll! Jag hoppas att ni alla haft en underbar jul.

Idag är säkert många av er ute och härjar på gatorna. Själv tog jag tillfället i akt att börja jobba med ett par moodboard till ett kommande jobb. Det ska bli så himla spännande att skicka iväg dessa till kunden och se vilken reaktion det blir. Jag är iaf in love i alla bilder, och är inte detta vad kunden är ute efter så kommer jag absolut använda denna moodboard till något annat kul längre fram.
Brukar ni göra kollega innan ni ska ut på fotografering eller visning och vilket program jobbar ni i?Jag hjärta naglar

Tue, 24 December, 2013 12.10

God jul fina ni!

Jag startade min julafton med att fixa till naglarna lite. Nedanför ser ni hur ni enkelt kan göra små symboler på naglarna.

Vik en tejpbit på mitten, klipp ett ett halvt hjärta i vecket (det blir ett helt och symmetriskt hjärta när du viker upp tejpen igen). Tryck fast hjärtat på nageln och måla ditt hjärta i önskad färg.

Jag doppade även mitt nylackade hjärta i lite glitter. Då snön lyser med sin frånvaro ska mina naglar minsann påminna mig om att det är jul!


my blue shooting

Sun, 22 December, 2013 1.26

Jag körde en himla rolig fotografering tillsammans med fotografen Sonya Sigh och modellen Karin Hanser. Bilden användes till en fotoutställning och jag skulle mejka Karin till den indiska guden Shiva. Kul fotografering då jag på tok för sällan jobbar med body paint.

Nedan ser ni bilder från fotograferingen, samt slutresultatet.
ANNONS