tusen små diamanter

Fri, 29 November, 2013 15.12

Köpte ett nytt lack från O.P.I idag ur Liquid sand serien, och det var längesen jag fick sånthär känslor för ett lack som jag fick idag.

Lacket ser ut som glittrig sand. Matt men ändå glittrig. Som tusen små diamanter i olika storlekar. Jag köpte ett som gick lite åt rosabrons och ett guldsandsfärgat. 

Här ser ni HL E19! Love it!
ANNONS

Vem där?

Fri, 29 November, 2013 10.07

Nyfikenheten kommer bli mitt fall!

Vilka är ni som inspirerar så och står bakom minmakeupartist och branschbloggen?ett steg närmare en dröm

Thu, 28 November, 2013 14.54

Hej!

Redan torsdag! Det är galet hur snabbt veckorna går. Och för varje vecka som går, desto närmare kommer jag en dröm som jag har. Jag vet inte när den ska slå in, jag vet inte ens om den kommer slå in, men jag vet att jag är något bra på spåren...

...härom dagen skrev jag ett boktips till er (det hittar ni HÄR) om Skönhetbibeln. Jag berättade även om att jag tyckte att det var svårt att hitta bra böcker om skönhet. Min dröm är att få ge ut en bok om just detta.

Under mina 2 1/2 år som stylistlärare så har jag skrivit ofantligt många dokument om makeup, färgning av fransar och bryn, franspermanent, hårstyling mm. Av detta vill jag göra en bok. Iden har funnits med mig sedan mitt första år som lärare, men den var först förra året, när jag gjorde ett kompendium om avancerad makeup som jag faktiskt tänkte att min bok kunde bli verklighet. Tanken är väl att min bok mer ska användas som undervisningsmaterial till skolor, men jag vill även skriva så att en lekman ska förstå hur man gör en snygg sotning eller målar röda hållbara läppar.

Enligt mig finns det bara en bok som håller måttet som undervisningsmaterial i makeup och det är Birgittas bok. Birgitta från Makeup Studion ni vet. Min mentor!

Just nu håller jag på att pilla med några face charts. Mina elever ska få testa dessa sedan, ja, jag använder mina elever som lite försökskaniner. Jag tänker att det är okej så länge de är nöjda och känner att jag ger dem bra material att jobba med. 

Jisses vad jag skriver. Och jag kan skriva ännu mer. Ni lär helt enkelt få läsa mer om mitt bokprojekt i framtiden.

Vad tycker du är viktigt med bra undervisningsmaterial och hur lär du dig saker bäst?Smakråd sökes

Wed, 27 November, 2013 19.02

Jag är mellan valet och kvalet om vad som ska ske med mitt hår. Nu är jag korthårig och mörk, men jag är inne på långhårig och ljusare. 

Hjälp mig!Movember dude

Tue, 26 November, 2013 22.28

Denna veckan har jag planerat att vara med i Felicia och Viviannes fantastiskt roliga tävling. Denhär mustaschen gjorde jag ikväll, men jag tänker att jag borde kunna betydligt bättre. Jag behöver en bra plan!wake me up

Tue, 26 November, 2013 14.48

Idag är jag trött. Riktigt jäkla trött! 

Väck mig när det är vår igen...
Skönhetsbibeln

Mon, 25 November, 2013 19.29

Ikväll kommer jag ge er ett boktips!

Igår när jag höll på att riva bland mina pryttlar så dök min Skönhetsbibel upp. Denhär varit på vift på tok för länge. 

Jag tycker att det är väldigt svårt att hitta bra böcker om skönhet, men denhär är grym. För mig är saker som rör skönhet inget livsviktigt, utan snarare något roligt. De flesta böcker som rör området är skrivna som fakta böcker och det tycker jag är B-O-R-I-N-G! Skönhetsbibeln är rolig, man kan faktiskt komma på sig själv med att fnissa lite. Den är helt fantastiskt vacker gjort och den ger bara massa bra tips. Allt från hur du lägger en bra bas, till vilka fejkinlägg till BHn som har bäst konsistens!

Skönhetsbibeln av Karina Ericsson Wärn

Har du tips på någon bra skönhetsbok?Fotoutställning Rapunzel

Mon, 25 November, 2013 11.18

God dag bästa ni! Hoppas helgen varit bra.

Jag gjorde en fotografering för någon månad sedan som skulle vara inspirerad av en saga. Temat blev Rapunzel och här har ni resultatet. Bilderna har även kunnat ses på Älvsjömässan i helgen.

För att se bilder från när jag gjorde denna fotograferingen så kan du klicka HÄR

Foto: Nathalie Everung
Modell: Linnea Thor
Makeup & hårstyling: Karin Fröderberg

Burleskt 20tal

Sun, 24 November, 2013 15.08

God dag!

Igår var jag på avslutningsfest med fotbollslaget. Alla skulle ha någon form av huvudbonad och jag valde denna lilla burleskinspirerade hatt. Massa, massa, massa lösfransar och finger waves och slutresultatet blev ett burleskt 20tal.

Min fina vän Sara, även hon mua, var med på festligheterna!Thick eyeliner

Sat, 23 November, 2013 13.49
ANNONS