gotisk skönhet

Wed, 30 October, 2013 12.39

Makeup & hår: Karin Fröderberg

Fotograf: Nathalie Evurung

Modell: Linnea ThorANNONS

konsten att fläta ett väldigt långt hår

Fri, 25 October, 2013 12.05

Hej!

Att göra en fläta tycker många är ganska enkelt att göra. Jag var ute på en fotografering där modellen skulle ha en väldigt lång fläta. Jag fick ta hjälp av fotografen och assistenten för att ro flätan i land utan att den skulle fläta ihop sig i topparna eller släpa ner i marken. Men tjusigt blev det.

I know, min arbetsställning är otroligt osnygg. På nedersta bilden lägger jag ögonskugga på flätan för att få lite olika nyanser i löshåret.

Sotning tutorial

Thu, 24 October, 2013 13.31

Det finns lika många sätt att göra sotningar på som det finns ögon att göra dem på. Här följer en liten beskrivning på den teknik jag helst använder.

1) Börja med att lägga din bas och fylla i bryn (pilla in lite svart ögonskugga eller kajal mellan fransarna för att få en riktigt svart sotning).

2) Lägg svart kajal på övre och undre vattenlinjen. Därefter målar du hela ögonlocket svart och lägger till sist din kajal mellan och under din nedre fransrad.

3) Nu ska du tona bort de skarpa kanterna. Använd en mjuk borste och arbeta den fram och tillbaka över den skarpa kajalkanten vid locket och under fransarna.

4) När du är nöjd med dina softade kanter trycker du fast svart skugga ovanpå din kajal. Detta gör du för att få en intensiv svart sotning och för att mätta ner din fuktiga kajalpenna och göra ett mer hållbart resultat.

Tips!

Tänk på att gärna lägga din ögonskugga lite utanför ögats ytterkant. Då slipper du att ditt öga ser mindre och runt ut.

Lycka till!tutorial zombie

Wed, 23 October, 2013 13.06

Halloj!

Som jag nämnde igår så kommer här min lilla förklaring på hur du gör min zombie...

Du behöver:

- Glycerol (50 spänn på apoteket)

- Gelatinpulver (20 spänn på ICA)

- Vatten

- Foundation, puder, ögonskuggor (ev. fejkblod)

Gör såhär:

  1. Börja med att blanda 1/3 glycerol, 1/3 gelatinpulver och 1/3 vatten i en plastbytta till en liten "kräm".
  2. In med din bytta i mikron i 20-30 sekunder (håll ett öga så det inte kokar över).
  3. Med hjälp av en spatel, pensel eller sked så börjar du pensla på din kräm över ansiktet (akta så du inte bränner dig).
  4. När du kräm börjar svalna så blir din kräm allt segare i konsistensen, det är nu du kan börja bygga små bölder och ojämnheter i ansiktet. 
  5. Häll lite av din kräm i ett glas med lite rundad botten (det är denhär delen du smidigast täcker över ditt öga med). När denna stelnat lägger du den över ögat och fäster fast med din kräm (har den stelnat för mycket är det bara att värma i mikron igen).
  6. Nu är din grund klar och det är dags att börja med sminket.
  7. Börja med att lägga foundation och puder över hela ansiktet.
  8. Vill du ha ett sår så lyfter du lite lätt i din "mask" med en pincette så det blir ett litet hål, rulla sidorna på hålet och ditt sår blir större.
  9. Fyll i de befintliga skuggorna i din mask med lite brun ögonskugga, dina sår fyller du i med röd, brun och svart skugga för att skapa ett djup.
  10. I med fejkblod i dina sår och busa till håret.
Klart!
Lycka till!

Busenkelt att ta bort är den också, bara att dra...
Tips till halloween

Tue, 22 October, 2013 22.08

Pillade ihop någon form av zombie ikväll. Min första zombie och jag tycker den blev ganska tjusig. 

Håll utkik i bloggen för inom en snar framtid kommer en liten förklaring på hur du busenkelt fixar min zombie till halloween. Även sotningen kommer som en tutorial snart.Färg och form

Tue, 22 October, 2013 19.58

God kväll!

Det är kul att se vad lite smink kan göra. Facinerande vad färger och hur du lägger dina ögonskuggor kan förändra dina ögon.Dagens photoshoot

Sun, 20 October, 2013 19.09

Jag ägnade förmiddagen åt att mejka och styla hår på en fotografering idag. Tre looken blev det och det ska bli sjukt spännande att se slutresultatet.

Noterbart är att det tog 3 timmar för mig att Tina efter alla timmar utomhus. Modellen är nog fortfarande stelfrusen dock...Kvällsaktivitet delux

Wed, 16 October, 2013 22.28

Ikväll har jag haft en såndär kväll när man bara leker med penslarna och låter det som sker ske. 

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för mina gryniga bilder tagna med min kära ifån.
Åttafyratvå - ett kalas

Mon, 14 October, 2013 23.09

Min stora last här i livet är nagellack. Jag älskar alla färger och jag känner på tok för ofta att jag kommer att dö om jag inte köper ett lack som jag sett i en butik och tyckt om. Om jag säger att jag har 100 lack så är det ingen överdrift.

Tyvärr köper jag dock lacken och bara använder dem en gång innan jag hittar en my favorit

Härom dagen sprang jag på denhär skönheten från L'oréal. Jag älskar deras lack då penseln är så platt och lätt att måla med. OPI har ett liknande sånthär lack också som jag suktat efter ett tag. Nu slipper jag det.

Nr 842 har det iaf och ger mig glada tankar om ett glittrigt barnkalas!gör din egen nageldesign

Tue, 8 October, 2013 15.00

Använder du eyeliner som målas med en liten pensel kan titta hit! 

När din eyeliner är slut så ska du ge sjutton i att slänga den. Den lilla penseln funkar utmärkt att använda till nageldesign.ANNONS