kärleken är fri

Sat, 23 May, 2015 11.58

Denna vecka har det varit Qom Ut i Jönköping. Det är vår egna Pridevecka och jag passade på att köra tema regnbågsflagga denna veckan på mina mejker. Nu ska jag strax cykla ner till stan och gå med i paraden tillsammans med mina elever och kollegor, det är strålande sol och kommer bli sjukt najs!


ANNONS

utbildning

Sun, 22 February, 2015 22.14

Jag tillbringade fredagen i Stockholm för att genomföra en utbildning till att bli fransförlängningsutbildare. Det var en bra och lärorik dag och jag älskar vår huvudstad. Jag skulle aldrig ha några problem att flytta tbx dit.


how to: make love

Thu, 12 February, 2015 11.00

Gör så här:

1) Med hjälp av en tunn syntetpensel målar du konturerna av ett hjärta med en foundation. Fyll sedan i hela ditt hjärta med din foundation och "utanför" hjärtat och resten av ansiktet med en mörkare foundation. Pudra!

2) använd en liten skuggborste och skugga konturerna av hjärtat med en brungrå skugga (för att göra hjärtat mer markerat) och sudda skuggan utåt. 

3) Gör dina kinder rosiga genom att lägga en rosa rouge på kindäpplet. Måla sedan dit ett litet hjärta med en eyeliner på varje kind.

4) lägg en ljus ögonskugga över ögonlocket. En rosalila skugga läggs sedan under ögat och i globlinjen. Samma skugga läggs sedan från globlinjen upp till brynet i ögats innervrå. 

5) fyll i dina bryn så de blir skarpa.

6) med hjälp av din eyeliner målar du sedan små avlånga trekanter som "fransar" under ögat.

7) måla munnen rosalila och lägg en mörkare skugga i mitten av läppen.

Klar! 


Jobb för nationell tidning

Thu, 5 February, 2015 21.10

Nu finns 2015 års första upplaga av BröllopsGuiden ute i butik. Mitt jobb finns med på flertalet uppslag. Kul tycker jag, även om jag inte själv köpt tidningen och kunnat kika på bilderna.

Klicka HÄR för att komma till större bilder från fotograferingen. 

Makeup: Karin Fröderberg
Hår: Kalufsmakarn Hårdesign
Modeller: Mimmi Alexandersson, Kajsa Gustafsson, Carolina och Sara.
Klänningar och accessoarer: Kristina Brud & fest


photoshoot Kajsa G

Tue, 3 February, 2015 14.24

Makeup och hår: Karin Fröderberg
Foto och illustration: Maja Johansson
Modell: Kajsa Gustafsson


10 år går snabbt när man har roligt!

Sun, 25 January, 2015 22.18

10 ÅRS JUBILEUM!

Idag, minus 1 vecka, är det 10 år sedan jag tog det första steget i mitt nya liv. Jag flyttade till Stockholm för att utbilda mig till makeupartist och hårstylist. 1/2 år senare startade jag mitt eget företag. Det var det bästa beslut jag tagit i hela mitt liv.

Under mina 10 år i branschen har jag hunnit med saker som jag inte trodde var möjliga när man bor i en stad som Jönköping. Min mor har alltid sagt att jag är "om mig och kring mig". Kanske är det det som gjort att jag träffat så otroligt fascinerande och inspirerande människor.

På meritlistan finns både nationella och internationella fotograferingar. Mina bilder synts från Kiruna i norr till USA i väst, de har varit med tidningar som bla. Lifestyle Wedding och ELLE. Jag har gjort reklamkampanjer för diverse företag och visningarna som har varit både stora och små. Jag har assisterat och jag har ansvarat. Jag har fått chansen att jobba för och med märken som Lóreál, Björn Axén, Goldwell, Make Up Store och Färg och jag har älskat varje dag.

Att jag en dag skulle hamna i skolans värld och undervisa i makeup och hårstyling har lärt mig otroligt mycket. Att varva mitt jobb som lärare med att frilansa har gjort mig säkrare på mitt val av yrke än jag trodde var möjligt. Såhär 10 år efter starten så brinner jag fortfarande för att utvecklas och jag känner en enorm tillfredställelse över att ha valt ett yrke där jag aldrig kan bli fullärd!


Photoshoot Kung Bore

Wed, 14 January, 2015 13.30

Makeup och hår: Karin Fröderberg
Foto: Olivia Markström
Modell: Gustav Ringqvist
Assistent: Jenny R


Dagens makeup

Tue, 13 January, 2015 22.49


Pictorial - festmakeup no. 2

Wed, 31 December, 2014 13.05

Igår tipsade jag om en festmakeup till er. Idag kommer ännu en makeup, en sotning med det lilla extra.

Gör så här:

1) Lägg en primer över hela ögonlocket upp till ögonbrynet, samt under ögats fransrad. Har du ingen primer så funkar det bra med en consealer eller foundation, men se till att lägga ett tunt, tunt lager så produkten inte lägger sig i några veck. 

2) Lägg en svart ögonskugga över hela ögonlocket och en liten bit upp i globlinjen. Samma skugga lägger du sedan under nedre fransrad.

3) Använd en varm brun ögonskugga som du lägger precis ovanför din svarta skugga i globlinjen. Softa sedan ihop din bruna och svarta skugga med en ren mjuk skuggpensel. Upprepa sedan samma steg och teknik under ögat. Du softar till kanterna genom att jobba med penseln fram och tillbaka längs set skarpa strecket.

4) Lägg en eyeliner längs övre fransrad och en svart kajal på vattenlinjen.

5) Tryck fast lite glitter i önskad färg (jag har lila glitter närmast ögat och rosa glitter att tona ut med) i innervrån av ögat. Jag brukar använda vanligt franslim att sätta fast mitt glitter med så jag vet att det sitter hela kvällen.

6) På med mascara och eventuellt extra fransar.

Klart!


Pictorial - nyår no. 1

Tue, 30 December, 2014 17.46

Hej!
En dag kvar till nyårsafton och jag tänkte att det var läge att tipsa om en schysst nyårsmakeup.

1) Lägg en ögonskugga i ytter och innervrå av ögonlocket. Lägg även samma skugga längs hela globlinjen.

2) På den del av locket där du inte lagt någon skugga ännu (alltså i mitten av ögonlocket) lägger du en ljusare, gärna en skimmerskugga. Se till att softa till övergångarna mellan de två skuggorna med en ren skuggpensel.

3) Softa till din skugga i överkant av globen med din rena pensel (vi vill inte ha några skarpa kanter). Lägg sedan en ljus highlighter från din skuggning i globen och upp till ögonbrynet. Samma skugga lägger du i innervrå av ögat, mot näsryggen.

4) Nu ska vi jobba under nedre fransraden. Använd samma skugga som du gjorde i steg 1 genom att lägga den i ytter och innervrå av ögat. Lägg sedan samma skimmerskugga som i steg 2 i mitten av den andra skuggan under ögat.

5) Måla dit eyeliner längs övre fransrad och svart kajal på nedre vattenlinjen (vi vill att våra ögon ska likna en liten kissekatts ögon).

6) Fyll i dina bryn, på med mascara och eventuellt extra fransar.

Och nu är du i hamn med en snygg men enkel festmakeup! ANNONS