ORDNING & REDA

Tue, 24 September, 2013 23.59

Ju längre tiden går och ju fler frilans jobb jag gör inser jag vikten av att förvara sminket smart och effektivisera arbetet genom att ha ordning och reda i väskan och alltid ha produkterna nära till hands. Efter alla år kan jag lova att jag har samlat på mig en hel del produkter. Allteftersom jag får nya favoriter i väskan ökar också vikten och jag insåg att jag måste underlätta det hela för mig själv.

Det första jag gjorde var att köpa tomma paletter. Dessa är från MUFE och MAC, men det finns såklart fler alternativ. Sedan behövs ett ljus, en pincett och en massa tålamod. Sen är det bara att sätta igång!

Poängen är att elda underifrån och på så sätt avlägsna varje skugga från sin förpackning. Värmen gör att limmet lossnar och man bara får skuggan med metalldelen under. Lite beroende vad det är för märke kan man få trixa och böja lite också för att lyckas. Men med tålamod går allt och vips har jag grym översikt på mina skuggor när jag är ute på jobb.

Så har vi alla läppstift... Otroligt opraktiskt att ha dem en och en och jag köpte därför en plastförpackning av märket Vueset som jag smälte ner dem i. Du behöver, 1 sked, 1 ljus och en spatel. Lägg varje läppstifts innehåll i tur och ordning på skeden och håll den över ljusets låga tills det är smält. Häll sedan ner det i varje enskilt fack.

Och vips har du en grym översikt även där. Och snyggt, rent och prydligt. 

Ordning och reda helt enkelt!* Obligatoriska fält

Wed, 25 September, 2013 17.21
Mathias Linderdahl
Hej! Vart Kommer läppstift paletten ideån.. Hitta den inte på MUFE eller på MAC? =) lösa skuggor i palett har redan jag & en anna bloggare tipsar & skrivit om så det e gjort!
Wed, 25 September, 2013 17.27
Johanna Salomonsson
Min är köpt i USA: www.vueset.com

Wed, 25 September, 2013 9.29
Branschbloggen
Riktigt smart!

Wed, 25 September, 2013 9.06
Elin
Vad smart med läppstiftet! Måste göra samma!

ANNONS
Till bloggens startsida

www.makeupstockholm.comLogga inFollow on Bloglovin