Manlig makeup

Mon, 16 September, 2013 13.58

Oj vad jag gillar att sminka män!
Att göra makeup på män är lite av en utmaning för både makeup artister men också för de som retuscherar bilden. Jag är själv väldigt intresserad av bilder och granskar dem gärna i både tidningar, på nätet samt även i rörlig form  exempelvis tv reklamer. Det man kan konstatera är att det många gånger går åt helt fel håll då manligheten har reducerats då det är på tok för mycket smink eller att retuschen har gått åt helt fel håll. Man vill ju (oftast) att männen fortfarande ska se ut som män!

Sparsamt sparsamt sparsamt med smink!!

En personlig favorit produkt som jag använder mig mycket av när jag sminkar just män är Face & Body från MUFE som är en flytande foundation som ger ett väldigt naturligt resultat. Tillsammans med lite korrigeringsfärger för att reducera eventuella mörka ringar samt andra fläckar samt en väldigt lätt hand blir ett grymt resultat.

Jag har träffat på många män i fotosammanhang som blir oroligt rädda när de ska sätta sig i sminkstolen då de förväntar sig att de ska se kvinnliga ut. De tycker inte att de behöver smink, de är ju män! Det är väldigt kul när de sen tittar sig i spegeln och utbrister:
" Oj wow, det syns ju inte ens på huden, vad fräsch jag ser ut, kan inte du sminka mig varje morgon!" Då är makeup artist yrket extra roligt!

Lite extra roligt var det när jag skulle skapa en blöt look på kickboxningsvärldsmästaren Richard Seifert. 

Och resultatet:

Foto: Anna Thorbjörnsson
Makeup: jag

Nedan är en fashionfilm som gjordes i våras med modellen Kochar Faraj.
DoP & Editing: Ove Ellemark
Makeup: jag

Inspired by // Mr. Faraj from Ove Ellemark on Vimeo.
* Obligatoriska fält

Tue, 17 September, 2013 16.54
Lina Nyberg
Jag håller med Erik, kul att du skrev om det :)

Mon, 16 September, 2013 16.03
Erik
Första blogginlägget jag läst här;) grymt med förslag för män, det finns det inte gott om direkt. Ska kolla foundation som du rekeommenderar och hålla ögat öppet edter tips på fler manliga produkter. Allt gott/ Erik
Mon, 16 September, 2013 17.27
Johanna Salomonsson
Roligt att höra! Ska ha det i åtanke och lägga upp fler tips framöver. Håll utkik. =)

ANNONS
Till bloggens startsida

www.makeupstockholm.comLogga inFollow on Bloglovin