Ny editorial i Tantalum Magazine

Mon, 2 March, 2015 8.45

En av mina senaste editorials i Tantalum Magazine.


ANNONS

Höst och stickat

Sun, 23 November, 2014 12.33

Hösten har varit grå och trist men innebär ju också sköna stickade tröjor och lager på lager. Love it!

Här kommer lite höstig inspiration från mig från mina senaste jobb.
Alla bilder kan ses på:

www.makeupstockholm.com

Foto: Fredrik Augustsson

Foto Tobias Björkgren
Jobb för Daisy beauty magazine


Bröllopstrender 2014

Wed, 26 February, 2014 13.04

Bröllopstrender 2014

Fresh dewy skin har aldrig känts så populärt som nu. Naturligheten efterfrågas, vilket är en av mina personliga grundstenar som jag eftersträvar som makeupartist. Bort med foundation som ligger som en mask över huden och fram med en hy full av lyster och liv! Bruden ska ju stråla på sin dag, inte sant. 

En produkt som jag själv är lite nyfiken på är Liquid Lift Foundation från MUFE.

Dock finns det såklart inga mirakelprodukter utan det krävs det att den blivande bruden också själv kontinuerligt tar hand om sin hy genom att dricka mycket vatten och ha en god rengöringsrutin. Det går inte att poängtera tillräckligt många gånger att underlaget är det absolut viktigaste för en fulländad makeup.

Läppar läppar läppar...
Många brudar väljer att gå på nude färgade läppar vilket alltid är vackert och har dessutom fördelen att det  är väldigt lätt att underhålla under kvällen. I år ser man färger dyka upp som fuschia, rosaröd och tomatröd. Fantastiskt vackert som verkligen gör sig på bild. Men även här, fina läppar kräver omvårdnad. Ett tips är att försiktigt borsta läpparna med tandborste varje kväll innan sänggående för att sedan återfukta dem, VOILA! 

Eyeliner är något vi verkligen ser mycket av 2014 och jag är helt övertygad om att vi kommer se flertalet brudar som vill ha denna typ av makeup på sin dag, mer eller mindre. Linjer får verkligen ögon att poppa, fint tycker jag!

För mer tips och frågor samt bokning av makeup till din bröllopsdag vänligen kika på min hemsida: www.makeupstockholm.com


Studioplåtning

Wed, 15 January, 2014 4.21

Nytt år nya möjligheter! Jag blir alltid extra peppad när ett nytt år har börjat, idéerna flödar och det är bara just du själv som styr över vilka mål du har och vad du ska uträtta. Love it!
Denna plåtning fick avsluta mitt jobbår 2013. Fler bilder finns på min hemsida: www.makeupstockholm.com

Fotograf: Fredrik Augustsson
Modell: Frida (nouveaumodels)


Nu är 2014 jobbår i fullgång! Pepp!


Fashion i skärgården

Tue, 17 December, 2013 17.27

Skärgård, kohagar, sensommar och så..fashion!
I ösregn åkte vi, men det slutade med en dag med fantastiskt solsken.

Här kommer Behind the scenes filmen från plåtningen!

Behind The Scenes - Mode på Muskö from Ove Ellemark on Vimeo.

Och här är en del av resultatet. 

Foto/retusch: Ove Ellemark
Modell: Sara Jonsson
Makeup/hår har jag gjort.


Leka med färger

Mon, 2 December, 2013 10.49

Såhär när vintern och kylan är här känns det helt rätt att visa lite färgklickar. Här kommer två bilder från mina senaste jobb. Här kommer Tora med sitt fantastiska eldiga hår som jag sminkade och stylade håret på. Love it! Foto/tusch: Robert Mosbach

Och här nedan där jag använt hårkugga från Colorsmash. Mycket enkel att använda för att få slingor eller effekter i håret och fixeras bara medspray. Tvättas sen ur som vanligt. Finns att köpa här: Colorsmash

Foto/tusch: Kari JaroszynskaMakeupartist väska säljes!

Sat, 9 November, 2013 12.23

Då jag köpt ny sminkväska säljer jag nu denna till ett lägre pris istället för att det bara ligger hemma hos mig. OBS! Endast väska, inga produkter ingår.
Makeupstore Weekendbag Nypris: 2650kr
Pris enligt överenskommelse.

Den är i fint skick och har mängder av plats för smink. Dock är det lite spår av smink vilket är oundvikligt som ni säkert förstår. =) Den är uppdelad i 3 sektioner varav varje sektion innehåller flera fack i både plast och tyg. 
Storlek: ca 47X35 cm Axelrem.
Mycket lätt vikt. Vid intresse maila mig: info@makeupstockholm.com

Länk: http://www.kicks.se/make-up-store/bag-journey--p15864#product-info-read-more"


Vår inspiration!

Sun, 6 October, 2013 22.46

När kylan kommer och mörkret visar sig vill jag se fram emot våren. Höst och vinter har ju såklart sin charm men det är skönt att veta att ljusare tider väntar längre fram. 

I början av september var en helt fantastisk solig höstdag och fick jag möjligheten att jobba utomhus på editorial plåtning hela dagen tillsammans med fotograf Kari Jaroszynska, stylist Jahwanna Berglund och modell Linn A från MIKAs.


Resultatet finns nu publicerat på http://projection.se/category/modebilder/ och går under namnet Anchors Away. 

Bilderna finns även på min hemsida http://www.makeupstockholm.com 
Varsågoda, lite vårinspiration från mig! 


Rätt produkter vid bröllopssminkning

Mon, 30 September, 2013 10.48

Måndagar är något speciellt för mig. En av anledningarna är att jag ofta får respons från bröllopskunder jag haft under helgen. Eftersom jag gör mycket bröllop lägger jag ner väldigt mycket tid på att prova ut produkter som håller länge och klarar både tårar, dans och en lång natt. Idag när jag satt och åt frukost fick jag bekräftat ännu en gång att mitt sökande av produkter gett resultat vilket gör mig otroligt glad då det är något jag hela tiden strävar efter. Ett mail ramlade in som värmde i hjärtat:

"Ville bara berätta om sminket som satt heeeeela dagen, trots tårar och ett intensivt dansande fram till morgonen. Fick så mycket komplimanger om sminkningen och jag var så otroligt nöjd. Det var helt klockrent när allt kom på plats, sminket, håret och klänningen. Och min man tyckte även han att sminkningen var fantastisk. Så jag ville bara tacka och hoppas att jag har anledning att anlita dig någon mer gång, och även få chansen att rekommendera dig till andra!"

Jag ska här berätta om en av de produkter jag använde och som jag har blivit lite förälskad i. Använder denna väldigt ofta i olika sammanhang.

Makeupforever Aqua Black

En grymt bra produkt som är lättarbetad och funkar utmärkt oavsett om du ska göra en eyeliner eller ett sotat öga, och det sitter som berget, tro mig! 
Bilden nedan är från en förlovningsfotografering jag gjorde nyligen där denna produkt användes som eyeliner.

Foto: Erika Gerdemark
ORDNING & REDA

Tue, 24 September, 2013 23.59

Ju längre tiden går och ju fler frilans jobb jag gör inser jag vikten av att förvara sminket smart och effektivisera arbetet genom att ha ordning och reda i väskan och alltid ha produkterna nära till hands. Efter alla år kan jag lova att jag har samlat på mig en hel del produkter. Allteftersom jag får nya favoriter i väskan ökar också vikten och jag insåg att jag måste underlätta det hela för mig själv.

Det första jag gjorde var att köpa tomma paletter. Dessa är från MUFE och MAC, men det finns såklart fler alternativ. Sedan behövs ett ljus, en pincett och en massa tålamod. Sen är det bara att sätta igång!

Poängen är att elda underifrån och på så sätt avlägsna varje skugga från sin förpackning. Värmen gör att limmet lossnar och man bara får skuggan med metalldelen under. Lite beroende vad det är för märke kan man få trixa och böja lite också för att lyckas. Men med tålamod går allt och vips har jag grym översikt på mina skuggor när jag är ute på jobb.

Så har vi alla läppstift... Otroligt opraktiskt att ha dem en och en och jag köpte därför en plastförpackning av märket Vueset som jag smälte ner dem i. Du behöver, 1 sked, 1 ljus och en spatel. Lägg varje läppstifts innehåll i tur och ordning på skeden och håll den över ljusets låga tills det är smält. Häll sedan ner det i varje enskilt fack.

Och vips har du en grym översikt även där. Och snyggt, rent och prydligt. 

Ordning och reda helt enkelt!
ANNONS

www.makeupstockholm.comLogga inFollow on Bloglovin