Inte konstigt att det råder kroppsideal hysteri!

Fri, 29 August, 2014 10.43

Godmorgon! 

Varje år gör jag en adventskalender till mitt gudbarn och jag försöker vara ute i god tid å jag inte står där i november och har 24 paket om måste inhandlas. Så jag har börjat nu och gick igenom de paket som jag har hittills och började fundera på att det är inte konstigt om man har konstiga kroppsideal redan som ung och att barn blir mobbade för deras utseende. Vilka förebilder växer de upp med? Jo, Barbie och en massa märkliga figurer idag som har mindre midjemått än mitt lillfinger.... Jag pratar även om egen erfarenhet, jag var inte särskilt smal när jag va yngre och blev retad för  de och jag ville ju ha lika liten midja och lika långa ben som Barbie... Idag vet jag att måtten på skyltdockorna som finns i butikerna har mått som inte är mänskliga om annat inte hälsosamma! 

Men om man bara kollar på dockans ben på bilen så är det oroligt om ett barn tror att det är så man sa ut! Man är fin som man är. Jag är inte pinnsmal men skiter i de och jag har en liten glugg mellan mina framtänder och massa fräknar men försöker se det som att det är såna småsaker som gör mig till mig. Jag vill inte se ut som alla andra, tänk vilken tråkig värld vi hade levt i om alla såg likadana ut? 


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Om mitt liv, en märklig flicka med en stor passionen för mode, make-up, hår, och allt inom skönhet! Plus sånt som jag bara finner intressant emellanåt... och min resa till Stockholm och om jag kommer in på Björn Axen!Logga inInstagram http://instagram.com/yennifermua
Follow http://instagram.com/yennifermua at instagram.com