frågor om makeup-artist yrket

Mon, 2 December, 2013 11.38

Jag har fått några frågor av er läsare och av personer som jag mött under mina makeup gig. 1. Hur blir man makeup artist? 

Svar: Det kan man bli på olika sätt, det vanligaste är att man går på en privat makeup skola. Jag gick på Makeupstudion i Malmö. Den är 11 veckor och kan kallas för en intensiv variant. Det som är viktigt är att man kollar upp hur seriösa skolorna är, vad som ingår i kursen och om man får praktik. Andra bra skolor är Mariart och leep. 2. Varför blev du makeup artist?

Svar: Jag arbetade extra på en reklambyrå i Köpenhamn som assistent åt en AD och därigenom kom jag i kontakt med makeup/stylist yrket. Vilket verkade superkul! Så jag bestämde mig för att utbilda mig till MUA. Jag är väldigt glad att jag tog det beslutet =) jag älskar mitt yrke!3. Är det svårt att få jobb som makeup artist?

Svar: Ja och nej! Det är viktigt med ett stort kontaktnät och vart jag än är ser jag till att dela ut visitkort. Man får vara på det klara med att det är hårt jobb, oregelbundna tider och oftast tidigt på morgonen och helger. Helt klart värt det! Ngt annat som underlättar är en bra hemsida med portfolio och en blogg. 4. Vilka märken arbetar du med?

Svar: Det varierar. Beroende på vad för sminkning som ska göras. Oftast vid plåtningar blir det grimas, byizz och färg. Vid bröllop använder jag mest I.d bare minerals och Maxfactor. 5. Vilket är ditt favorit märke?

Svar: Svårt att svara på! Jag älskar Sephoras läppstift, men clinique har ett alldeles underbart rött som bara är ett måste om man gillar röda läppar! När det kommer till ögonskuggor så tycker jag att Byizz är outstanding! Det är helt baserat på mineral och smälter galet bra in i huden! Foundation varierar på vilken effekt man vill ha men Maxfactors alla baser är toppen! Annars har ByIzz en aloevera baserad flytande foundation som är super! Maxfactor har även riktigt bra mascaror. Slut på frågestunden. Love // Kew. * Obligatoriska fält

ANNONS