Frisör entreprenör?

Sat, 20 September, 2014 16.04

Jag heter Hannah Lennartsson, de kallar mig entreprenör.

Ska jag vara ärlig så vet jag knappt själv vad det ordet betyder men det är jag tydligen iaf! Jag har alltid vetat att frisöryrket var det jag ville satsa på här i livet och torterade mina barbiedockor redan som liten. Idag 20år senare har jag dock förbättrat tekninken en hel del. Jag utbildade mig till frisör på gymnasiet och har sen dess hunnit med en hel del vidareutbildningar inom yrket! Jag har lärt mig att göra extensions i alla möjliga tänkbara tekniker, nu senast med tejpmetoden från Hairtalk. Jag har gått en 3 dagars klippkurs specialiserad på män med American crew i Köpenhamn. Nu i somras åkte vi med salongen till NY på blowout kurs tillsammans med GHD och Gregory Pattersson. Och för ett år sedan blev jag även certifierad make up artist. Jag gick på IMC vid sidan av jobbet på helgerna och det var verkligen superkul!

För 5 år sedan när jag var 21 år öppnade jag min första salong FÅFÄNG örebro (jag la till örebro med en förhoppning om att en dag kunna öppna flera salonger runt om i Sverige).

Och idag står jag här i min andra salong FÅFÄNG sthlm som jag öppnade för 2 månader sedan. Ibland förstår jag inte hur det gick till och jag har nog inte förstått hur häftigt dethär faktiskt är. Jag tror att man kan åstadkomma så mycket mer än vad man själv tror, har man bara modet & viljan att lyckas så går det! Jag är 26 år, singel och utan någonting som höll mig fast i örebro. Om det är någon gång jag ska testa mina vingar så är det nu, innan man sitter där med familj & en massa andra ansvar.

Jag kan inte ens räkna på mina händer hur många människor som ifrågasatt mig och inte trott på mina ideér. Men nånstans triggar det mig och får mig att prestera ännu bättre! Såklart har jag mina nära & kära som pushar mig och tror på mig och det behöver man ju också såklart för att våga!

Just ja dethär är min partner in crime Ulla-Britt. Hon är med mig i stort sätt överallt. På salongen är hon våran assistent, sitter i kundernas knä och ser till att de är bekväma!

TREVLIG HELG PÅ ER!

*Entreprenör är ett begrepp för en företagsam person, ofta i betydelsen företagsgrundare. I vidare bemärkelse används termen om en person är drivande och arbetar hårt för att nå framgång. Entreprenörskap kan också förekomma inom befintliga företag och benämns då intraprenörskap.

Den ursprungliga betydelsen i svenska språket är en person som tar på sig att utföra entreprenadarbeten, eller en teaterdirektör.[1][2]

Entreprenörskap kan definieras som "förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter" [3].Entreprenörskapet får någonting att ändra riktning. Nya infallsvinklar hittas och utvecklas. En entreprenör skapar nya affärsverksamheter och organiserar marknaden på ett nytt sätt.

Vanliga drag hos entreprenörer är nyfikenhet, kreativitet, en positiv syn på arbete, självständighet, envishet, hängivenhet, optimism och visionärt tänkande[källa behövs]. Det skall dock nämnas att det finns en etablerad kritik mot det individfokuserade perspektivet på entreprenörskap, där omständigheter som nätverk, kultur och teamarbete istället framhålls som centrala förklaringsfaktorer bakom framgångsrikt entreprenörskap.


* Obligatoriska fält

Mon, 22 September, 2014 10.40
Elina
Väldigt intressant läsning!

ANNONS
Till bloggens startsida

Jag är en driven tjej som älskar utmaningar!
Ägare av 2st frisörsalonger
- FÅFÄNG sthlm & FÅFÄNG örebro.

Syftet med bloggen är att inspirera och ge smarta tips & trix!Logga inInstagram fafangsthlm
Follow fafangsthlm at instagram.com