Mina favoriter från Max Factor

Thu, 3 October, 2013 21.04

Jag fick som sagt en kommentar tidigare med en fråga om mina favoritprodukter från Max Factor. Nu när jag hunnit använda och testa produkterna ordentligt så tänkte jag skriva lite om varje favorit! 

(Bilderna har jag lånat från Max Factors hemsida)

Vi kan börja med mascarorna högst upp till vänster! Jag är en tjej som gillar myycket mascara och vill gärna ha både volym och längd. Båda dessa mascaror, Clump Defy och Wild Mega Volume är volym-mascaror. Dom är ganska "moussiga" och krämiga i konsistensen vilket gör att man kan applicera många lager på varandra. Clump Defy borsten är i mjuk plast och böjd i formen för att lyfta fransarna i inre och yttre ögonvrån. Detta för att lyfta och böja/forma fransarna uppåt. Borsten på Mega Volume mascaran kan se lite knepig ut, men den är också utformad för samma syfte. Bäst tycker jag att det blir att använda Clump Defy borsten till Mega Wild mascaran och kombinera dessa två på så sätt. Testa den gröna om ni vill se volym! 

Nästa favorit är läppstiftet Colour Elexir Lipstick i färgerna Ruby Tuesday som är sådär härligt röd, Bewitching Coral som är lite mer av en vår/sommar färg enligt mig och Mulberry som är en mörkare plommonröd nyans = hösttrend.

En annan läppprodukt är Colour Elexir Giant Pen Stick som är en lite lättare variant av ett läppstift. Den är inte lika täckande och känns mer som ett gloss, fast på penna! Favoritfärgerna där är Subtle Coral och Designer Blossom. Det finns även en nyans som heter Vibrant Pink som är riktigt sådär skrikigt rosa, och kalas-snyggt om man vågar bära det..

Jag själv brukar inte använda rouge speciellt ofta, men i Max Factors sortiment hittade jag en créme-rouge som jag blev förtjust i. Miracle Touch Creamy Blush heter den och finns i 5 färger. Den appliceras lätt med fingrarna och sitter där den ska hela dagen, i och med att man arbetar in den på huden. 

Man skaffar sig gärna smink-favoriter och har kanske ofta ett märke som man återkommer till. Kanske särskilt när det gäller foundation, som i sig kan vara ett ganska knepigt köp. Facefinity All Day Flawless 3 in 1 Foundation är riktigt bra om man vill ha en foundation som sitter heela dagen. Den har både en primer (som ger en hållbar bas) och concealer i sig (korrigerar) samtidigt som den jämnar ut din egen hudton. I och med att den har en inbyggd primer så blir den ganska matt, och man behöver inte komplettera med ett puder ovanpå för att fixera- vilket jag brukar göra annars på partier där man kan bli lite blank. Det här är verkligen en favorit som jag kommer fortsätta använda!

Mastertouch Concealer är en flytande concealer formad som en penna där man "klickar" ut produkten för lätt applicering och rätt mängd. Den finns i tre ljusare färger och är perfekt för att ljusa upp/ highlighta partiet under ögonen exempelvis. 

Ytterligare en favorit är Masterpiece Colour Precision Eye Shadow som är en kräm-ögonskugga. Den kan användas enskilt som den är som en ögonskugga, men jag brukar använda den som en primer under en vanlig torr ögonskugga. Applicera lite på ögonlocket med hjälp av fingrarna och måla sedan som vanligt med din favoritskugga. Jag upplever att den gör färgen mer intensiv och att den hjälper till att hålla sminket på plats - som en primer. Färgen jag använder till detta heter Pearl Beige.

En favorit och som även borde finnas i allas sminkväskan är en ögonskugga med skimmer, Wild Shadow Pot som heter Fervent Ivory. Det är en ljusbeige färg som kan matchas med ALLA färger, eller användas som den är. Är jättefin att applicera i inre ögonvrån för att ljusa upp och öppna upp ögat. Riktigt bra tips! 

Sist men inte minst har vi en ögonskugge-trio som heter Max Effect Trio Eyeshadow i färgen Coco Crazy. Den ser lite skimmrig ut i förpackningen, men den blir mest matt när man applicerar den. Den använder jag som skugga på ögonlocket, men även på ögonbryn. Den kan också appliceras med en fuktad borste för en mer intensiv färg.

Det här var iallafall mina tips och favoriter från Max Factors sortiment, just nu. Är det någon som har testat några av dessa? :)


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in