En räddare i nöden för vintertorr hud och torrt hår

Sun, 5 November, 2017 11.47

Det kommer bli en del Rituals-prat nu, men det är bara för att det är där jag kommer hålla hus närmsta tiden inför julen. Det finns så många härliga produkter och det känns extra aktuellt nu under hösten/vintern när man bara vill vara inne och kura, göra hemma-spa, tända doftljus, dricka te och mysa. 

The Ritual of Ayurveda Dry Oil Vata är en riktig räddare i nöden för vintertorr hud och torra hårtoppar. 

Det är en torrolja som absorberas lätt av huden, återfuktar, mjukgör och efterlämnar en härlig doft. Det finns tre olika kroppsoljor i den här ritualen, en för varje dosha (inom Ayurvedan). Jag är egentligen ingen Vata, men den här doften tilltalade mig mest ändå.

  • Sötmandelolja - är rik på proteiner och vitaminer. Den är lätt och mjukgörande och utgör en bra bas i kropps- och massageoljor. 
  • Basilika - är en flitigt använd växt inom ayurvedan. Den höjer energinivåerna och verkar avgiftande samt skyddar kroppen mot stress. Basilika är den indiska hemligheten till ett långt och friskt liv. 

Oljan kan appliceras på kroppen efter dusch, istället för kroppskräm/lotion, användas som massageolja eller kramas i hårtopparna.


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Hanna, 25 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.
Just nu jobbar jag på Sturebadet.Logga in