Hos frisören - första gången på typ 7 år

Wed, 27 January, 2016 20.39

För ett tag sedan så var jag hos frisören. Det har inte hänt på många många år. Så man kan ju lugnt säga att det var dags för en riktig uppfräschning av mitt stackars hår.

Tidigare har jag färgat håret mörkt brunt, rött eller svart. Klippt har jag gjort lite då och då med kökssaxen. Inte så avancerade grejer så det har jag klarat av själv - just för att jag inte riktigt litar på frisörer. Säger man att man vill ha det "si" så gör som "så" och tvärtom - jag talar av egen erfarenhet då jag upplevt det så många gånger tills jag alltså gav upp.

Nu krävdes det dock lite annan kunskap eftersom att jag ville få bort så mycket som möjligt av de röda pigmenten jag hade i mitt mörkbruna hår. Eftersom att jag kommer bo utomlands en längre tid så kommer mitt hår att blekas. Lät jag det bara vara skulle det bli orange/gult kan jag tänka mig.

Iallafall, jag gick till Peach Stockholm vid Fältöversten. Supertrevligt ställe med otroligt kunnig och professionell personal. Kan varmt rekommendera dem.

http://www.peachstockholm.se

Fyra timmar tog det totalt. Det var avfärgning, toning, folieslingor x2 och nyansering. Tjejen som fixade och donade var väldigt noggrann, vilket jag uppskattade. Något jag inte uppskattade var att pga att hon var så noggrann så hann hon inte göra något med mitt hår efteråt förutom att föna det. Jag hade väntat mig värsta volymen och kanske lite lockar. istället fick jag gå därifrån med helt platt, frissigt hår efter all behandling. Men, hur som helst så är jag nöjd! Nu har jag min naturella färg tillslut, och det kommer bli såå fint när jag fått lite (läs mycket) sol på det :)

(tog en bild när det var nygjort i dagsljus. Färgen skiftar dock beroende på ljuset och tid på dygnet, så riktigt såhär blond är det inte).

Jag njöt av att få bli ompysslad. Det var så himla lyxigt att få gå dit och bara sitta där och bli fin, läsa tidningar och bara vara. Jag kanske får börja gå lite oftare...


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Hanna, 25 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.
Just nu jobbar jag på Sturebadet.Logga in