CIDESCO-examen

Mon, 30 November, 2015 16.58

Nu är jag äntligen färdigutbildad Hud- och Spaterapeut och har dessutom en internationell CIDESCO examen!

Såhär såg jag ut innan proven, så sjukt nervös... 

På söndagen skrev vi 2 st teoriprov. Ett på Beauty och ett på Spa.

På måndagen gjorde grupp 1 (halva delen av klassen) praktiska prov. Jag behövde bara komma in tre timmar för att hjälpa till med städ och tvätt. På tisdagen gjorde grupp 2, alltså min grupp, praktiska prov. Då började vi klockan 9 och höll på till 12:30 med Ansiktsbehandling (och alla dess moment; avtvätt, färgning av fransar & bryn, peeling, vapozon, portömning, apparat, massage, mask och avslutande produkter). Samtidigt som ansiktsbehandlingen så gjorde man en lättare manikyr med rött lack och avslutningsvis skulle man lägga en makeup.

På eftermiddagen var det kroppsbehandlingar. Då fick vi mäta, väga och lägga upp en behandlingsplan för varsin kund. Så skulle man visa upp en kroppsapparat, en wrap (alltså en inpackning på behandlingsområdet) samt avslutande massage. Sen vaxade vi halva ben och axill. Och sist så skulle man visa upp en egen utformad behandling, som gärna fick ha något att göra med sitt projektarbete som vi har skrivit. Jag skrev ju om lavendel, så jag gjorde en behandling för trötta fötter och underben. Jag hade blandat egna produkter - en sockerskrubb med honung, olja och lavendel och gjort en lavendelolja. Jag kallade den "An organic treat for tired feet". Vi var klara runt 17:30 den dagen. Då var man heelt slut i huvudet!

Sen fick man en liten paus och var ledig på onsdagen. På torsdagen gjorde man praktiska delen på Spa. Då började vi kl 07:45 med att skriva kundkort (vilka behandlingar man skulle göra samt produkter med ingredienser och effekter). Sedan fick man göra ansikts/dekolltage massage samt klassisk massage medan två och två fick gå iväg och visa upp Hydroterapi (kurbad eller vichydusch). Jag valde kurbad till min kund. Sedan fick vi visa upp Österländska Terapier, jag valde en behandling som heter Vishnu of Ayurveda som är en ayurvedisk behandling.

Efter lunchen så gjorde vi kroppspeeling och inpackning. Ibland måste man torka av både peelingen och inpackningen, men vi hade turen att bara torka av peelingen, så fick kunden duscha av inpackningen. 

Kvinnan som bedömde och examinerade oss från CIDESCO hette Thea och var från Holland. Tillsammans med rektorn och en av våra lärare så gick dom runt och frågade oss frågor och bedömde oss på alla möjliga sätt efter ett protokoll. Man var verkligen så koncentrerad och fokuserad under hela tiden, dels på behandlingen man utförde, men också på att vara beredd - för man kunde verkligen få vilka frågor som helst. Det var så mycket att tänka på, alltifrån hur man såg ut, att ens plats såg snygg och städad ut, att kunden var bekväm, att välja rätt produkter och kunna motivera sina val.

Jag var så jäkla nervös och stressad hela veckan och undrade varför jag utsatte mig själv för det här. Men såhär i efterhand så växte man enormt! Och det var otroligt givande och lärorikt och nyttigt att få ha varit med om det här. Att verkligen pressa sig till sitt yttersta, att få visa upp allt man lärt sig och allt man kan. Det var så kul! :)

På torsdagen runt klockan fyra nångång så var vi klara med allt och då hade vi en liten ceremoni med lärarna, då det bjöds på bubbel, lite plock och vi fick varsitt diplom. Sen gick hela klassen ut och firade med middag, drinkar och dans. Jag var sååå himla glad! Äntligen är jag färdig, och jag har klarat av den här utbildningen i 15 månader. Det har varit tufft - blod, svett och tårar kan man verkligen säga. Alla som har gått utbildningen vet vad jag pratar om. Men nu är jag klar och det känns helt underbart! :)


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in