Deep Tissue Massage

Tue, 10 February, 2015 20.47

Vi har börjat lära oss några spabehandlingar nu som vi kommer göra senare i vår, när vi går över till Spa Centre på salongen.

Idag började vi med Deep Tissue massage. Det finns olika varianter av den, men eftersom vi jobbar med märket Elemis så får vi lära oss Elemis Deep Tissue. Det är en massage där dom plockat inspiration både från den österländska och västerländska massage filosofin. Grunden är hämtad från den Hawaiianska LomiLomi massagen. LomiLomi betyder "tryck-knåda-glid".

Det som skiljer den här massagetekniken jämfört med den vi lärt oss innan (svensk klassisk), är att den här går djupare på musklerna. Det blir automatiskt en ganska ordentlig och djupgående massage då man använder armbågar, underarmar och knogar. Till skillnad mot den Svenska klassiska massagen som innehåller mycket strykningar och mest arbete med händer och fingrar.

Även om massagen känns ganska tuff mot kroppen/musklerna så är den lite lättare för en själv som terapeut att utföra. Man behöver inte använda så mycket styrka utan bara jobba med sin egen kroppsvikt genom att luta sig mot kunden i de olika greppen.

Jag gillade upplägget för den här massagen och är så taggad inför att göra fler spabehandlingar. Det är så mycket mer än bara massage! Det är just det jag tycker om med spabehandlingar - det är dofter, känsla och en upplevelse :)

Fördelarna med den här behandlingen är att den bidrar till avslappning, lindrar känslomässig oro och balanserar energinivåerna i kroppen. Den har även en utrensande detoxande effekt eftersom att man ökar cirkulationen av blod och lymfa.

Till denna behandling finns fyra massageoljor att välja mellan:

Stress-a-way- De Stress Oil som är lugnande och avslappnande med lavendel och kamomill

Spirit Riviver- Cellutox Active Oil som är cirkulationsökande med detoxeffekt. Innehåller havtorn, enbär och citron

Muscle Melt- Musclease Active Oil för trötta spända muskler som doftar kryddigt av rosmarin och havsfänkål

Chakra-Balanse- Frangipani Moisture Melt med en bas av kokosolja och doftar blommigt av frangipani

Massagen avslutas sedan med en kylande gel. Instant Refreshing Gel, även den från Elemis. Det lämnade en skön svalkande känsla mot musklerna som blivit varma och uppmjukade.

Det var hur roligt som helst att lära sig en sådan här typ av massage. Och bara det lilla vi hann gå igenom idag fick flera spänningar i axlar, nacke och skuldror att släppa. Detta kan jag rekommendera starkt! :)

(Bilderna har jag lånat från Google).


* Obligatoriska fält

Wed, 11 February, 2015 19.23
Gabriella
Låter härligt! Bokar gärna en tid! :-)

ANNONS
Till bloggens startsida

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in