Tre av mina hudvårdsfavoriter

Sun, 1 February, 2015 19.28

I tisdags så var jag och klassen på Skin Concept igen. Det är Dermalogicas huvudkontor. Förra gången vi var där fick vi genomgå en produktutbildning av deras sortiment. Den här gången fick vi göra behandlingar på varandra. Nu har det ju gått en antal veckor, och man har fått tid att lära känna produkterna - både på skolan på kunder i behandlingar, men också hemma (då mitt badrumsskåp plötsligt blivit fyllt av en massa hudvård).. :)

Jag har hittat massor med bra produkter. Nu gäller det bara att lära sig om de olika ingredienserna och hur man kan kombinera produkterna, för att skräddarsy behandlingarna på bästa sätt.

Vi fick tillgång till deras behandlingsrum, som var heelt otroligt - nytt och fräscht och påkostat. Det blev en helt ny upplevelse då man fick varsitt bord med alla produkter uppradade precis bredvid sängen och varsin vapozon osv. På skolan har vi inte lika fri tillgång till utrustning, och man får själv hämta produkter efter behov under behandling. Det var en lärorik dag, och vi fick ta tillvara på de kunskaper vi har skaffat oss hittills. LYX!

Det finns otroligt mycket att lära om Dermalogica, och jag tycker att det är en bra hudvårdsserie. Det finns något för alla och jag har märkt fina resultat på inte minst min egen hud.


Efteråt passade jag på att handla tre av mina egna favoriter också, som jag tänkte berätta lite om.

Daily Microfoliant - en exfoliering med enzymer som ska ge lyster, motverka pigmentering och som är väldigt mild vilket gör att den kan användas dagligen.

Det är ett pulver som man mixar med vatten (jag brukar blanda upp produkten i händerna bara), den ska sedan masseras på ansiktet i 1-2 minuter tills kornen har löst upp sig, och sköljs av med ljummet vatten.

Den innehåller bland annat salicylsyra, papain (ett enzym från papaya), risextrakt, grönt te, havre, och riskli.

Den här exfolieringen passar alla hudtyper och tillstånd i och med att den är så pass mild. Använd varje dag, eller någon gång/vecka. Tro mig, den gör skillnad. Extra skön att använda den här årstiden när man för övrigt känner sig ganska blek och grå.

Sebum Clearing Masque - En ansiktsmask speciellt framtagen för en normal/fet problemhy. Den kan användas på hela ansiktet, eller på vissa partier tex t-zon eller områden med acne. 

Den innehåller kaolin- och bentonitlera som ger en kylande uppfriskande känsla, och salicylsyra som försiktigt löser upp döda hudceller.

Jag har kanske ingen acneinflammerad hud så, men jag tycker om lermasker som har en svalkande effekt. Den absorberar även talg, då jag har en fetare t-zon och ibland kan få acneutslag.

Det jag gillar med den här masken är att den är tunn för att vara en lermask. De flesta lermasker jag testat tidigare är ganska tjocka och trögflytande och typ omöjliga att tvätta av... Den här är något tunnare och lätt att bara skölja av med vatten.

Beroende på hur inflammerad huden är kan den användas upp till 3 gånger i veckan.

Active Moist - En oljefri mjukgörare för ansiktet som passar en normal till fet hy. Den är snabbt absorberande, känns lätt på huden och tillför generöst med fukt.

Detta är en 24h kräm som kan användas både på dagen och natten. Bör mixas med spf på dagen, då huden behöver ett skydd mot solen. Jag är själv intresserad av varför Dermalogica inte har speciella dag/nattkrämer, och återkommer med svar på den frågan. Eftersom jag själv alltid fått lära mig om varför man ska ha en kräm på dagen och en på natten, då huden faktiskt behöver olika saker. Men, bekvämt säger jag med en och samma kräm!

Den innehåller bland annat citron, lavendel och gurka. Ja, ni hör ju själva, rena rama boosten.


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in