Nyheter från The Body Shop - Smoky Poppy

Sun, 1 February, 2015 12.46

Jag måste passa på att tipsa om lite nyheter från The Body Shop. Häromveckan lanserades en ny doftserie i kroppsvården vid namn Smoky Poppy. Serien är limited edition och kommer att besöka butikerna ett tag framöver. Doften beskrivs som sensuell och mystisk, kryddad med handplockad vallmo.

Jag blev inte helt såld på doften, och trodde att den skulle vara lite mer... kraftfull. Med tanke på förpackningen, färgerna och att den ska vara rökig. Enligt mig är den ganska mild och tam. Men, jag tycker om att det dyker upp lite andra dofter, då många kunder efterfrågar produkter som inte doftar så sött. Det finns ju redan en hel del sånt :)

Även om doften inte riktigt var något för mig, så är den ganska kryddig. Jag kan tänka mig att den förändras lite efter en tid, beroende på person, när man smörjt in sig eller sprayat den på huden. Så är det ju med alla dofter.

Sen vet jag aldrig om jag riktigt doftat på en vallmoblomma, hur doftar den?


I samma veva som smoky poppy, kom även en liten makeupkollektion i samma tema. Där hittar man bla en Lip & Cheek velvet stick.

Det är ett stick till läppar och kinder som ska ge en naturlig rodnad och lyster. Hurra säger jag som inte tycker om så mycket "kladd" på läpparna. Och med kladd så menar jag glossiga läppglans eller för feta läppstift.

Dessa finns i fem olika nyanser och en universell ton. Poppy Nude, Poppy Coral, Poppy Pink, Poppy Red, Poppy Bronze och Poppy Universal, som är det svarta stiftet.

Den universella nyansen ska ha en anpassningsbar effekt. Pigmentet reagerar när det kommer i kontakt med fukten och värmen på läpparna, så den slutliga färgen kan variera från person till person. Kul idé tycker jag, men på mig blev den ganska kall och lila-aktig, så än är jag inte helt såld. Jag tipsar alla ändå att gå till närmsta butik och testa för att få se din personliga nyans! :)

Dom andra nyanserna föll mig mer i smaken. Det rosa och röda sticket är matta och ger mest pigment. På bilden har jag applicerat Poppy Pink ganska ordentligt.

Dessa är, enligt mig en dunderprodukt, då man själv kan variera hur mycket eller lite färg man vill ha. Den blir inte alls kladdig eller klistrig på läpparna, utan sitter otroligt bra. Man kan alltså pussas hur mycket man vill! :)

Ett litet minus är att den faktiskt är ganska torr. Så är man narig om läpparna kan man behöva ett litet läppbalsam ovanpå - trots att den ska innehålla sheasmör. Den doftar svagt av vallmo och det är ingenting man störs av. Än så länge har jag bara testat den på läpparna, men jag tror att den kan funka fint på kinder också, bara man jobbar ut den ordentligt.


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in