Yhhs och tidigt sminkjobb imorgonbitti

Wed, 1 October, 2014 19.21

Dagarna i skolan rusar på i en rasande fart. Det har nu gått lite mer än en månad sedan jag började, och om man tittar tillbaka på allt vi faktiskt lärt oss hittills så är det extremt mycket. Det är tydligen de tre första månaderna som kommer vara mest intensiva. Inte så konstigt, med tanke på att det är en heel del teori att begripa innan man kan ge sig på det praktiska. Det är mycket att sätta sig in i, vad som händer i kroppen, hur man påverkar olika punkter och delar, genom att jobba med och på huden. 

Arbetsområdet som Hud- och Spaterapeut innefattar ju egentligen bara det översta hudlagret. Men, det finns massa spännande saker som händer bara där.

Två stycken prov har vi hunnit med också. Ett i anatomi och ett i fysik. Anatomin är nog den största delen som vi har läst nu, och är en grund inför allt kommande. Jag är himla nöjd med mina resultat på proven. Jag lägger ner hela mitt hjärta i det här, och då känns det så jäkla värt när man får det bekräftat svart på vitt också - alltså att man hänger med. 

Det här med prov kan ju vara skrämmande för många, men för mig är det lite utav en kick. Jag gillar det här med tävling, och blir motiverad när det finns chans att göra bra ifrån sig.


Imorgon är det en tidig morgon som väntar. Jag ska iväg och jobba innan skolan börjar (08:30). Det är en makeup inför en tv-inspelning. Jag ska sminka en kvinna som deltar i programmet Halv åtta hos mig, och det är "hennes" kväll imorgon, så hon ska få bli extra piffad. Mer än så vet jag inte, men det ska bli roligt! Det är alltså ett samarbete med The Body Shop och "min" butik i Gamla Stan. 

På tal om Body Shop, förra veckan lanserades deras nagellack! Äntligen :) Dessa har kommit i 24 härliga färger, jag har såklart testat några av dem redan, nagellacks-nörd som man är. Dom är lättmålade, ger fin täckning och håller bra. Målar man två lager, och avslutar med ett topplack så blir det finast resultat! 

Mina favoriter är Almond Kiss, Deeply in Love och Minty Amour.


* Obligatoriska fält

ANNONS
Till bloggens startsida

Hanna, 25 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.
Just nu jobbar jag på Sturebadet.Logga in