The Ritual of Banyu

Tue, 5 June, 2018 15.18

Nu när sommaren är här behövde jag se över kroppsvården. Så jag beställde lite "bra-att-ha-grejer" för att hålla huden mjuk och återfuktad från Rituals. Det har dessutom kommit en ny Limited Edition för sommaren som jag varit intresserad av - The Ritual of Banyu. 

The Ritual of Banyu har hämtat inspiration från en gammal balinesisk vattenceremoni - Banyu Pinaruh, och är en hyllning till vattnet. Vatten som är naturens sätt att rena sinnet, kroppen och själen. Namnet på denna ceremoni kommer från två ord: Banyhu som betyder "heligt vatten" och Pinaruh som betyder "kunskap". 

Huvudingredienserna i denna ritual är kelp och balinesiskt havssalt. Kelp är en typ av brunalg som är full av antioxidanter och vitaminer och verkar mycket återfuktande. Havssalt från Bali är mycket rikt på mineraler och näringsämnen. Det är renande, exfolierande samt återmineraliserande på huden.

  • Banyu Purifying Sea Salt Scrub - kroppsskrubb berikad med havssalt och mjukgörande oljor som avlägsnar torra, döda hudceller. Kan användas en till två gånger i veckan. Bästa resultat får man om du använder en skrubbvante - då behöver du använda mindre produkt och får en effektiv och ordentlig peeling.
  • Banyu Foaming Shower Gel - duschskum som löddrar med en supermjuk och silkeslen känsla för rengöring av kroppen. 

  • The Ritual of Karma Sun Protection Body Oil SPF 30 - en torrolja till kroppen som innehåller vårdande oljor som ger näring till huden, samt skyddar huden mot förtida åldrande orsakat av UVA- och UVB-strålar. Innehåller bland annat vitt te som är en kraftig antioxidant. 
  • The Ritual of Sakura Body Cream - kroppskräm med en rik och fluffig formula att smörja huden med efter dusch. Den innehåller E-vitamin som stärker huden och tillför näring på djupet. Den har en härlig, söt doft av körsbärsblom och rismjölk och just konsistensen på denna kräm är min favorit av Rituals alla kroppskrämer. 
  • Smooth Operator Caring Lip Balm - vårdande läppbalsam med sheasmör, eukalyptus och E-vitamin. Just den här är lite av en favorit, den gör läpparna mjuka och återfuktade och verkar dessutom lite "kylande". Ger ingen färg, utan bara återfuktning och härligt!


ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in