Utbildning med Rituals

Tue, 31 October, 2017 10.42

Förra veckan var jag på Rituals huvudkontor för att gå en utbildning. Såå himla intressant och givande! Det är ju något visst med att få lära sig nya saker - jag tycker att det är så kul! Speciellt när det handlar om produkter, krämer, dofter och spa.

Vi var ett litet gäng tjejer som var med och de hade gjort iordning så fint på ett långbord där alla Ritualerna stod uppställda. Det var väldigt trevliga lokaler också, inrett med Ritualsprodukter från golv till tak.

Utbildningen handlade om Rituals bakgrund - hur det gått till när grundaren Raymond Cloosterman startade Rituals och vad som hänt sedan dess med butiker och produkter. Den första butiken öppnade år 2000 i Amsterdam och kom sedan till Sverige 2011. Idag finns det flera hundra butiker runt om i världen, det finns även på flygplatser, hotell och varuhus. Förutom det finns också 5 stycken Rituals-spa, och det är ju såklart något jag gärna skulle vilja besöka! :)

Vi gick även igenom de olika ritualerna och alla produkter som tillhör varje ritual. För er som inte vet så finns det sex olika ritualer som tagits fram genom olika österländska traditioner och terapier: 

  • The Ritual of SAKURA Inspirerad från Japan och Hanami-festivalen då körsbärsblommorna blommar - detta firas genom att stanna upp och ta vara på tiden. Det symboliserar kärlek och lycka. Denna ritual har två nyckelingredienser: Körsbärsblom och Rismjölk.
  • The Ritual of DAO Är inspirerad av den kinesiska filosofin Daoismen - som handlar om att uppnå harmoni mellan Yin och Yang. Nyckelingredienserna är Vit Lotusblomma och Yi yi ren som är en lugnande ört.
  • The Ritual of LAUGHING BUDDHA Är inspierad från Kina och den berömda skrattande Buddha - en munk som spred glädje och positivitet. Nyckelingredienserna är Cederträ och Sötapelsin.
  • The Ritual of AYURVEDA Har hämtat sin inspiration från Indien och dess filosofi, läran om livet. Den hjälper dig att förbättra hälsa och välmående genom att ge näring till dina energier. Nyckelingredienserna är Indisk Ros och Himalayahonung.
  • The Ritual of HAMMAM Inspirerad av en av världens äldsta rengöringstraditioner där syftet är att växla mellan värme och kyla för att öka cirkulationen och verka djuprengörande. Nyckelingredienserna är Eukalyptus och Rosmarin.
  • The Ritual of SAMURAI Inspirationen har hämtats ifrån de forntida Japanska Samurajkrigarna. De ägnade mycket tid åt sina groomingtraditioner för att skapa ett utseende som gav kontroll, makt och självförtroende för att främja deras bataljer. Nyckelingredienserna är Japansk Mynta och Bambu. 

Vi fick en liten gåva efter utbldningen, ett kit med The Ritual of Hammam body crem, black soap och en skrubbvante. Himla trevligt! :)


ANNONS

The Ritual of Ayurveda och de tre doshorna

Wed, 18 October, 2017 15.10

På Rituals är det just nu fullt fokus på Ayurveda.

Ayurveda är ett uråldrigt hälsosystem som härstammar från Indien och betyder Läran om livet med syftet att finna balans. Inom ayurvedan kan man skilja på vissa fysiska och mentala karaktärsdrag hos alla människor. Dessa karaktärsdrag delas in efter tre olika energier, även kallade doshor. Doshorna är Vata, Pitta och Kapha. Den dominerande doshan är den som bäst beskriver ens personlighet. 

Enligt Rituals karaktäriseras doshorna:

  • Vata - Festens mittpunkt
  • Pitta - Den starka och stabila typen
  • Kapha - Lugn och inkännande

Den ayurvediska läran vägleder dig i hur du kan förbättra ditt välmående och din hälsa, och handlar om att hitta ett liv i balans.

På Rituals hemsida kan man just nu göra ett test för att ta reda på vilken energityp man är: https://www.rituals.com/sv-se/mind-body-type-test....

Efter att ha gjort testet fick jag reda på att min dominerande dosha är Pitta. Oftast har man karaktärsdrag från två doshor, och jag är en blandning av Pitta och Kapha. 

(Bilderna har jag lånat från Rituals hemsida).

The Ritual Of Ayurveda innehåller bla:

Indisk Ros som är en symbol för renhet och kärlek. Dess söta milda doft lockar fram positiva känslor och lugnar sinnen.

Sötmandelolja som mjukgör och vårdar huden genom att återställa fuktbalansen och är rik på protein och mineraler.

Himalayahonung som är känd för sina läkande egenskaper. Den tillför vitaminer och mineraler till huden och har en mjukgörande effekt. 


Cirkus

Wed, 11 October, 2017 13.35ANNONS

Hanna, 25 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.
Just nu jobbar jag på Sturebadet.Logga in