Charcoal Rescue Masque från Dermalogica

Mon, 27 March, 2017 13.02

Jag beställde mina favoriter från Dermalogica för ett tag sedan. Det var verkligen på tiden då min hud inte har mått särskilt bra när jag testat andra märken och blandat produkter hit och dit.

Efter att ha testat ett antal olika märken och produkter så har jag kommit fram till att Dermalogica är det bästa för mig och min hud i nuläget. (Men jag är alltid nyfiken och testar annat ifall man skulle hitta andra favoriter). Nu är ordningen återställd i badrumsskåpet iallafall och min hud är i balans.

En av produkterna jag beställde är Charcoal Rescue Masque, har varit såå nyfiken på den!

Det är en mask som passar de flesta hudtyper men framförallt för den stressade huden som kan kännas grå, livlös och trött. Perfekt när man behöver lite extra lyster med andra ord!

Den innehåller aktivt kol som avlägsnar föroreningar, torra hudceller och dämpar talg. Vulkanisk aska, marin lera och svavel tillför lyster, exfolierar, reparerar samt minskar acnerelaterade utslag.

Masken kan användas upp till fyra gånger i veckan och appliceras för att sedan tvättas av efter 7-10 minuter.

Jag har hunnit använda masken nu två gånger. Första gången så råkade jag ha den på liite för länge - det resulterade i att huden blev väldigt röd. Nästa gång tvättade jag av den efter anvisningarna och resultatet blev lite lite rodnad men en superfin, len och jämn hud. Jag upplevde också en förfining av porerna = de såg mindre ut.

Tummen upp för denna super-ansiktsmask! :)


ANNONS

All eyes on me

Tue, 14 March, 2017 14.53


Purple & Green

Fri, 3 March, 2017 14.13


3 steg till den perfekta makeupbasen

Wed, 1 March, 2017 15.32

Jag har upptäckt en helt grym daglig hudvårdsrutin som med några enkla steg skapar den perfekta makeupbasen.

Det är just kombinationen av dessa produkter som ger ett väldigt fint resultat.

Steg 1. Först börjar jag med Daily Microfoliant från Dermalogica som är en mild exfolierande rengöring med bla riskli och grapefrukt. Den gör huden superlen och tillför lyster.

Steg 2. Sedan applicerar jag Klairs illuminating supple blemish bb-cream (med händerna eller med en foundationpensel). Den återfuktar huden ordentligt, ger huden en jämn yta och har spf 40. Jag använder den lite som en primer kan man säga. 

Steg 3. Eftersom att jag önskar mer täckning på min foundation än vad en bb-cream ger så kompletterar jag med Pure Pressed Base från Jane Iredale.

Det är en pressad mineralfoundation som ger en matt finish. Den är väldigt lätt att bygga upp efter önskad täckning och känns lätt på huden, utan att bli kakig - förutsatt att man applicerar den på rätt sätt (med lätta svep över ansiktet, stryk utåt nedåt). Trodde aldrig att jag skulle klara mig utan en flytande foundation, men detta är nog bland det bästa som hänt min stackars acnebenägna hud. 

Efter detta har man en perfekt bas och kan utifrån den bygga på med sin favoritmakeup :). ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in