Varför koreansk hudvård?

Wed, 22 February, 2017 13.41

Jag har fått äran att testa två foundationprodukter från webbutiken GLOWiD.

Klairs illuminating supple blemish cream spf 40 pa++

Det är en BB-Cream som betyder fukt, anti aging, solskydd och foundation i ett. Den har en lätt formula, absorberas lätt av huden, passar alla olika hudtyper och innehåller endast naturliga ingredienser. Den ger en otroligt fin lyster, som ett lätt lätt skimmer över ansiktet. 

Klairs mochi BB-cushion

Som är en koncentrerad BB Cream och ger en matt finish. Den passar de flesta hudtyper men kanske bäst för den normala till feta huden som kan bli lite blank i t-zonen då den mattar ned och neutraliserar både röda och gula undertoner i huden. Den här varianten är lättare att bygga upp täckning efter behov och känns återfuktande på huden. 

www.glowid.se är en webbutik med koreansk hudvård, som nu blir tillgänglig i Sverige. Grundaren, Cecilia Ortmark Söder vill dela med sig av sina erfarenheter av koreansk skönhet och göra deras innovativa rutiner mer tillgängliga och lättförståeliga.

Koreanska produkter är kända för sina naturliga ingredienser och är väldigt milda mot huden. Några hudvårdsinnovationer som kommer från Korea är BB-Cream, BB-cushion, CC-Cream, sheetmasks, essenser och ampuller.

I denna webshop hittar man produkter från bla Klairs www.klairscosmetics.com

Klairs använder sig endast av de allra viktigaste ingredienserna och är helt fria från färgämnen, alkoholer, parabener och parfymer. Inga produkter är testade på djur och förpackningarna är ekologiska.

Så kul att lära sig mer om koreansk hudvård. Tack säger jag till Cecilia och GLOWiD! :)


ANNONS

Pink, Peach & Purple

Fri, 10 February, 2017 14.50


.färg Magazine

Fri, 10 February, 2017 13.54

Fick hem det senaste numret av .Färg Magazine för ett tag sedan. Den tidningen är alltid full av inspiration, intressanta reportage och intervjuer. Är man makeupartist eller bara väldigt intresserad av smink så kan jag varmt rekommendera att läsa denna. Finns som E-tidning eller beställ prenumeration på deras hemsida:

 http://www.fargcollection.se/sv/

Dessa bilder inspirerade mig och de är skapade av Rasmus "kaleidocolours" Pettersson. Nu blir man ju sugen på att ta fram ögonskuggorna och leka lite med färger. Var ett bra tag sedan jag gjorde något sådant nu. 


Hudvårdsrutin från C/o Gerd

Sun, 5 February, 2017 15.20

Nu när mina älskade Dermalogica produkter börjar ta slut en efter en så passar jag på att testa en ny hudvårdsrutin. Jag hade rengöring, fuktkräm och ansiktsolja hemma från C/o Gerd - vilket är märket som vi använder på Färna Spa där jag jobbar. Har såklart testat dessa innan, men inte som en komplett rutin. Så det ska bli intressant hur det känns att använda dessa produkter tillsammans i några veckor.

I dessa produkter hittar man bland annat bärfröolja från lingon och vatten från Jokkmokk. Just den här serien med lingon passar en obalanserad hud (blandhy till fetare hud med acne, men också om man har en reaktiv känslig hudtyp).

Det finns även en serie med blåbär som passar en mogen hud samt en med hjortron som passar en normal till torr hud.

Jag tycker om att C/o Gerds produkter är ekologiska och naturliga - det känns rent och bra på huden. ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in