Dermal Clay Cleanser

Fri, 29 July, 2016 16.03

Jag hade ett litet hemmaspa härom dagen. Då körde jag Papaya Peeling från Maria Åkerberg (min absoluta favoritexfoliering) och så la jag en ansiktsmask. Eftersom jag endast har med mig en fuktmask (Skin Hydrating Mask) från Dermalogica - så använde jag min rengöring Dermal Clay Cleanser från Dermalogica. 

Denna lerbaserade rengöring kan användas som talgdämpande och renande mask också om den appliceras i ett tjockare lager. Jag lät den ligga på i ungefär en kvart. Den innehåller bland annat mentol som verkar svalkande och kaolinlera som absorberar överflödigt talg.


ANNONS

Turqouise & Yellow

Mon, 25 July, 2016 19.44


Pure Pressed Base från Jane Iredale

Mon, 18 July, 2016 11.02

Jag har alltid använt mig av täckande, flytande foundations. För att jag tycker om när basen är ordentligt täckande, mycket på grund av att jag har en problemhy. Men också för att jag tycker om att sminka mig såklart. Och i ett kallt torrt klimat som Sverige så har det passat min hud utmärkt.

Nu befinner jag mig i ett betydligt mer fuktigare och varmare klimat här på Cypern och en flytande foundation skulle aldrig vara ett alternativ för mig här. Den skulle bara rinna bort på en gång.

Därför vill jag passa på att tipsa om en ny favorit, en foundation som jag använt här nu i några månader och som verkligen varit min räddare! Den heter Pure Pressed Base från Jane Iredale. Det är ett pressat mineralpuder, som man jobbar upp lätt efter önskad täckning. Lättast är att använda tillhörande borste "The Handi" som är en väldigt kompakt borste med en platt yta upp till.

Pudret finns i 24 nyanser, passar alla hudtyper och har SPF 20. Mycket bra produkt, speciellt under sommarhalvåret då den har en matterande finish.

Den kostar 449 kr på Skin City 


Beställning från Skin City

Thu, 14 July, 2016 14.00

Gjorde en beställning från Skin City med lite produkter från Maria Åkerberg härom veckan. Fick hem Body Lotion White Chocolate, Lemon Freshener ansiktsvatten, Lip Care Vanilla och Papaya Peeling

Jag älskar MÅ och använder dem dagligen både till mig själv och i behandlingar på jobbet. Det är otroligt fina produkter med ekologiska och naturliga ingredienser. Man ska vara noga med vad man smörjer på huden, för huden "äter" ju och absorberar krämer och annat. Tycker att det är viktigt att inte applicera massa onödiga och konstiga ämnen på huden. Som hudterapeut har jag självklart blivit mer insatt och påläst. Och jag väljer bara produkter som jag vet är bra för min hud. Sen kan jag inte låta bli ibland att köpa parfymerade - kanske mindre bra body lotions osv, eftersom att jag älskar smarriga dofter, som tex Victorias Secret. 

Min senaste favorit är deras Fragrance Lotion Secret Escape som doftar av fresia och guava blommor.


Fransk manikyr på en blivande brud

Wed, 13 July, 2016 19.58

Idag fick jag göra fransk manikyr på en blivande brud här på hotellet. Vi brukar vanligtvis inte erbjuda denna typen av lackning - då den kräver lite extra fix, men jag gjorde ett undantag. 

Det var länge sedan jag gjorde en fransk lackning, så det var kul med lite utmaning. Både jag och bruden blev nöjda och jag önskar henne all lycka imorgon på hennes stora dag!ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in