Decleor Night Balm

Sat, 30 April, 2016 12.59

Jag har hunnit jobba med märket Decléor nu i ett antal veckor och såklart hittat några favoriter. En favorit är deras Night Balm som jag använder för att massera i under en ansiktsbehandling.

Det finns ett night balm i varje serie som passar varje specifik hudtyp. Vi har tyvärr inte alla serier på spat, men vi har Neroli som passar en normal/torr hudtyp, Ylang Ylang som passar en blandhy/fet hudtyp, Rose D'orient som är till en känslig hud, Iris som passar en mogen hud och Mandarin som passar en hud som behöver lite extra fukt, näring och spänst - alltså en hud som börjar visa de första tecknen på förtida åldrande.

Gemensamt för dessa balm är att basen bland annat består av bivax och sheasmör så den blir som en olja som smälter på huden när man värmer upp det mellan händerna. Otrolig härlig och lyxig känsla.

Min favorit är Aromessence Night Balm Neroli. Den mjukgör och lugnar huden samtidigt som den tillför huden syre och klarhet. Doften på detta balm är helt underbar. 


ANNONS

Huden, håret och naglarna

Thu, 28 April, 2016 12.24

För mig handlar den här resan om att ta hand om mig själv. Så utöver jobbet - att jobba på ett spa för att få in rutin och erfarenhet som hudterapeut så vill jag också se hur det påverkar kroppen att bo i ett varmt land. Jag märker att både huden, håret och naglarna mår bättre. Huden är lite i obalans än så länge då den inte hunnit anpassa sig till klimatet riktigt. Men jag tror att den kommer må bättre snart. 

Håret och naglarna känns starka och friska och växer mer än vanligt. Jag har haft lite problem med keratosis pilaris på överarmarna, men det är så gott som borta.

Keratosis Pilaris är en rubbning i hudens hornlager, ett överskott av produceringen av keratin. Detta visar sig i form av små knottror - vanligast på överarmarnas baksida eller på låren. Keratosis pilaris är delvis ärftligt, men går att lindras genom att regelbundet exfoliera huden och smörja med mjukgörande kräm.

Jag märker att hela kroppen och huden mår bra av att vistas i det här varma klimatet.


En hel del pedikyrer...

Thu, 21 April, 2016 12.09

jag jobbar på och dagarna går väldigt fort här på Sunwing Sandy Bay Beach. Det blir mycket Ansiktsbehandlingar och Pedikyrer för min del då det är jag och två massörer på plats. Just nu jobbar jag bara med Decléor men vi kommer att få in Maria Åkerberg inom kort också. Det är ganska bra att jag fått bekanta mig med ett märke i lugn och ro nu så att jag lär mig alla produkter ordentligt. Men jag ser fram emot att få jobba med MÅ snart! :)


Försöker hitta mina rutiner och vanor

Thu, 7 April, 2016 22.36

Jobbar tre dagar, ledig en, jobbar två dagar, ledig en. Så ser mina veckor ut just nu. Försöker hitta mina rutiner i vardagen här. Bjuder på några bilder från mitt fantastiska Spa :)


Sunwing Sandy Bay Beach

Sat, 2 April, 2016 19.34

Nu har jag varit här på Cypern i snart tre veckor. Det har gått sjukt fort! Det känns fortfarande som att jag kom hit igår nästan. Och samtidigt känns det som att man varit här för evigt. Konstig känsla haha.

Jag är ledig varje måndag och fredag, annars jobbar jag mellan 8-19 med en liten siesta mitt på dagen. Det känns som ett bra schema. Då hinner man vara ute lite också mitt på dagen - annars är jag ju bara inne på spat hela dagarna.

(Här är några bilder från spapoolen).

Det börjar komma mer gäster till hotellet och det är många som bokar in behandlingar. Kul! Jag börjar känna mig lite mer kunnig inom behandlingarna och Decléor produkterna också.

För övrigt så är det otroligt vackert här. Havet är turkost och himlen är alldeles blå. Jag är verkligen tacksam över att få jobba på en så fin arbetsplats. ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in