Såhär ser jag ut på mitt nya jobb

Fri, 18 March, 2016 19.41

Idag har de första gästerna anlänt till hotellet - så snart kanske det börjar bokas in lite spabehandlingar! Jag är faktiskt sugen på att komma igång och få göra behandlingar. Man känner sig lite som en nybörjare igen nu när det är nya lokaler, nya produkter och nya saker som man inte är van vid. Jag längtar tills man har kommit igång ordentligt och känner sig lite mer som hemma..

Såhär ser våra uniformer ut på spat iallafall. Ljusa beigea byxor och en grå längre tröja. Jag känner mig inte riktigt hemma i dessa vita skor haha, men det är skönt att man kan lufta tårna och vara barfota :) sjävklart ska jag ha håret uppsatt också!


ANNONS

På plats i Ayia Napa

Wed, 16 March, 2016 21.07

Nu har jag varit här i Ayia Napa i två dagar. Jag kom fram sent i måndagskväll. Vi blev upphämtade på flyget och fick åka limousin. Det är svårt att beskriva känslan av att vara här. Jag känner mig väldigt trött, det är mycket intryck och allting är liksom nytt. Nya platser, nya människor, nya rutiner och nytt nytt nytt. 

Det är mycket som ska göras innan helgen då de första gästerna kommer anlända till hotellet. Vi har ägnat dagarna åt att förbereda och ordna inne på spat. Städat, vikt handdukar och inventerat produkter och grejer. Jag har en del plugg att göra också - läsa på om produkterna. 

Jag är positivt överraskad över spa-avdelningen. Det är mycket större än jag väntat. Fem behandlingsrum, en ångbastu, relaxavdelning och en egen spapool. Helt fantastiskt att jag ska få jobba här! :) 


Aromamassage

Thu, 10 March, 2016 20.13

Igår fick vi lära oss Decléors aromamassage. Det var skönt att få jobba lite praktiskt efter långa dagar bara av att sitta och lyssna. Och skönt såklart att få lite massage själv också :) Det kändes som en trevlig massage att utföra och nu återstår bara att öva in den tills den sitter. På kvällen bjöd Decléor på 3-rätters middag. Himla trevligt! :)

Idag har vi pratat om försäljning och service. Under eftermiddagen kom en representant från Maria Åkerberg och gick igenom alla deras produkter. Sedan fick vi utföra en ansiktsbehandling express på varandra med produkter från Maria Åkerberg. 

Det känns verkligen roligt att få jobba med både Decléor och MÅ. Det är två märken jag varit nyfiken på och gärna tänkt att jag vill arbeta med. Vilken himla tur att jag får göra det nu då :) 


Utbildning med Decléor

Tue, 8 March, 2016 19.47

Idag har vi haft produktgenomgång med alla produkter vi kommer använda från Decléor. Det tog en heel dag och just nu känns det som att det är sjukt mycket olika produkter att hålla reda på. Men det är ju alltid lite rörigt i början när allt är nytt. Det verkar vara otroligt bra produkter iallafall, med härliga dofter och dom känns lyxiga. 

Vi har mest suttit inne och lyssnat och antecknat, fikat, lyssnat lite mer och ätit. Men jag hann gå en sväng ner till vattnet, himla fint!

Efter utbildningen fick vi varsitt kit med lite olika produkter. Jag har testat några sedan innan, men inte alla. 


Första dagen på spa skolan

Mon, 7 March, 2016 22.18

Idag var första dagen på utbildningen inför spajobbet. Vi håller till i en folkhögskola ute på Värmdö. Det är fina lokaler och ett gäng trevliga tjejer! Idag har vi mest lärt känna varandra och fått lyssna på en hel del info om allt möjligt. Senare i veckan blir det mer praktiskt då vi ska gå igenom behandlingar. Det här ska bli såå kul! :)


Spa skola till veckan

Sun, 6 March, 2016 21.27

Imorgon startar utbildningen inför jobbet på Ving. Vi ska vara ute på Värmdö måndag till lördag. Dessa dagar väntar utbildning för Thomas Cook och Ving, produktutbildning med Decléor och Maria Åkerberg, en speciell aromamassage samt genomgång av olika behandlingar. Det ska bli så himla kul! Dagar fyllda bara med sånt som jag gillar, produkter och behandlingar :) det kommer att bli en del promenader och yoga också. Så kul! 


Produktutbildning med Decléor

Wed, 2 March, 2016 22.06

För er som inte följt mig eller som inte känner mig kan jag berätta att jag nyligen tagit examen från Yrkeshögskolan för hudvård och spa. Jag är alltså auktoriserad Hud- och Spaterapeut. Min plan nu är att få jobba med behandlingar på heltid. Efter att ha stått i butik och jobbat med försäljning sedan examen i november gör att jag är såå redo och såå sugen på att få jobba med kroppen igen. Göra massager, ansiktsbehandlingar, olika typer av spabehandlingar och så vidare :)

Den 14 mars flyttar jag till Cypern, aiya napa för att jobba på ett av Sunwings hotell. Där kommer jag tillsammans med en annan terapeut att jobba på Spat under en säsong till och med november. Det ska bli sjukt spännande! 

Jag har nu sagt upp min lägenhet och sagt upp mig från jobbet, hunnit sluta på mitt jobb och hunnit flytta ut. Det är en sån frihetskänsla. Att inte behöva vara bunden till något eller någonstans. Just nu iallafall. Nästa vecka börjar en utbildning med Ving inför jobbet. Då ska vi gå igenom behandlingar och produkter och lite annat. Märkena jag kommer få jobba med är Decléor och Maria Åkerberg. Inför utbildningen har vi fått en liten läxa, att plugga på om produkterna samt lära oss en speciell massage. ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in