Min sista dag på The Body Shop

Thu, 25 February, 2016 22.03

För en tid sedan så sa jag upp mig från mitt jobb på The body shop. Det var en sån frihetskänsla att få skriva under papperet med min avslutade anställning. Det blev så konkret - att jag går vidare och påbörjar ett nytt kapitel i mitt liv.

Efter 3 år på The Body Shop så känner jag mig nöjd. Jag skulle vilja påstå att jag kan sortimentet och produkterna utan och innan. För mig fanns det inget alternativ just nu att fortsätta utvecklas inom företaget. Jag vill vidare.

Jag kommer dock att sakna mina fina kollegor, alla jag jobbat med är verkligen helt underbara! Och min chef som varit en otroligt bra ledare, arbetskollega och vän. Jag kommer också sakna att jobba i gamla stan. Jag älskar atmosfären där och hur det är som en helt egen liten stadsdel och ö mitt i Stockholm. Det är så himla mysigt! Jag kommer sakna vaktkillarna som kommer in och kör ett varv i butiken med sina Segways. Och sophämtargubbarna och leveransgubbarna som skojar och skrattar om att dom ska köpa läppstift. Och våran grannbutik - gänget inne på seven eleven som alltid är glada och trevliga och har bjudit på godsaker.

Idag så jobbade jag min sista dag i butiken. Det kändes vemodigt att lämna denna grymma arbetsplats. Jag blev avtackad ordentligt och fick en stor blombukett med en liten mjukiskanin och en välfylld påse med diverse produkter. Jag har verkligen haft den bästa chefen man kan ha. Är så tacksam!


ANNONS

Juicecleanse med Cleansing days

Mon, 22 February, 2016 17.27

Jag har varit sugen på att testa att detoxa eller juicecleansa under en period. Under de senaste veckorna har jag känt mig lite ur balans, ofokuserad och haft svårt att sova. Troligtvis för att kroppen känner på sig att det är en förändring på gång. Därför kändes det som ett extra bra tillfälle att köra en två dagars juicecleanse nu. För att starta om kroppen, låta matsmältningsorganen vila, stärka immunförsvaret och tillföra lite extra energi.

Det är första gången jag kör en cleanse så det ska bli intressant. Jag kör igång imorgon, då jag är ledig vilket känns ganska strategiskt, då man bör ta det lite lugnare.

Jag har köpt juicerna på Cleansing Days och jag kör deras Soft Cleanse x2. Det består av 6 juicer per dag.

WAKE ME UP - citron, ingefära, cayennepeppar och agavesirap.

MORNING GLORY - gurka, spenat, selleri, roman, savoykål och kokosvatten.

BEAUTY QUEEN - rödbeta, äpple, gurka, selleri, chia, lingon och citron.

CARRY ME HOME - morot, äpple, citron, gurkmeja, ingefära.

STAY CLEAN - gurka, fänkål, ananas, persilja, lime.

SWEET DREAMS - mandel, dadlar, havssalt, kardemumma, kanel och vanilj. 

Allihopa låter så himla smarriga! Men vi får se vad jag tycker efteråt... :) Mellan juicerna är det viktigt att dricka mycket vatten samt örtte för att få i sig något varmt också. 

Här kan ni läsa mer om Cleansing days och hur det går till http://cleansingdays.se


After Work på Sparadiset

Sun, 21 February, 2016 14.22

Igår var jag på SPA med jobbet. Det var jag, chefen och två kollegor som också ska sluta - så det passade som bra att tacka och säga hejdå med en spa eftermiddag.

Vi var på Sparadiset på Kungsholmen. Där hade vi hyrt en relaxavdelning där vi fick bada och bubbla. Det bjöds på fruktfat och vi hade med oss sushi. Jag fick även en skön massage för rygg och nacke. Det var otroligt efterlängtat. Jag har gått runt och spänt mig nu under vintern när det har varit kallt. Idag är jag helt öm i musklerna. Jag ska verkligen försöka boka in mig på en till massage innan jag åker! Det är ju så otroligt härligt med massage. Och nyttigt för mig som terapeut att gå regelbundet för att själv kunna utvecklas då man känner vad man tycker är bra/mindre bra under en behandling.

På Sparadiset har dom märket Maria Åkerberg och ett märke som heter DermOrganic. Efter bubbelbadet passade jag på att skrubba hela kroppen. Jag kände mig så avslappnad och behaglig i kroppen igår efter spat och massagen. Tänk vad härligt det kan vara att skämma bort sig själv med lite behandlingar. Jag tror verkligen på spa och allt vad det betyder. Ordet spa är en förkortning för Salus Per Aqua som betyder Hälsa genom vatten.

Jag var på Sparadiset på Östermalm för ett tag sedan - också på massage. Den terapeuten var otroligt duktig då hon verkligen anpassade massagen efter mina önskemål och behov. Karoline hette hon vill jag minnas - så henne kan jag verkligen rekommendera. I övrigt så tycker jag ett Sparadiset är ett helt okej spa, det är vettiga priser och man får det man betalar för. Djungelinspirerade lokaler som ger en mysig atmosfär men kanske inte så stilfullt.

Något jag tycker är bra är att Sparadiset jobbar hållbart och ekologiskt. De satsar på ekologiska produkter och stödjer flera organisationer som bl.a. Rosabandet och Min Stora Dag.

För att läsa mer om Sparadiset och deras behandlingar titta på http://www.sparadiset.se


Kemisk peeling från Mene & Moy

Fri, 12 February, 2016 10.08

Jag har haft små små knottror på kinderna den senaste tiden. Inte direkt som acne, men små ljusa plitor. Min acne är mestadels hormonell och dyker upp lite då och då, mer eller mindre. Men dessa utslag var någonting annat. Därför ville jag göra en ordentlig exfoliering med syror - för att försöka lösa upp dessa utslag. Till min lycka så hade jag ett litet prov på Glycolic Masque 10 % från Mene & Moy som jag testade igår. 

Det är en kemisk peeling / lerbaserad djuprengörande mask för en fet/bland hy. De aktiva ingredienserna är Glykolsyra, Kaolin och Bentonit.

Glykolsyra är en AHA - syra och har minst molekyl av alla AHA - syror vilket i sin tur bryter ned keratinet i huden. Den tillför lyster, återfuktar och skapar balans i huden. Men framförallt så är den exfolierande.

Masken appliceras först på panna, näsa, haka och sist kinderna. Avtvätt sker i omvänd ordning. Låt den verka i 2-4 minuter och skölj sedan med vatten, gärna kallt. Masken sticks/kliar ganska mycket - vilket jag tycker är bra. För då vet man att det händer något. Men då är det extra skönt att tvätta av med riktigt kallt svalkande vatten.

Jag blev glatt överraskad av resultatet. Knottrorna var nästintill borta/ dämpade, hudstrukturen jämn och min hud kändes återfuktad. 

Jag gillar Mene & Moy! Det är produkter som verkligen ger resultat :)


Enrich Not Exploit - The Body Shop

Wed, 10 February, 2016 11.17

Igårkväll jobbade vi kvar efter stängning för att bygga upp det nya eventet i butiken, som startar idag. Detta event presenteras som "CHANGE". Detta för att få fram ett budskap, som är otroligt viktigt och aktuellt. Genom detta event lyfter vi fram The Body Shops nya utökade hållbarhetsarbete och hur vi tillsammans bidrar - för att skydda vår planet.

Vad denna "change" kommer att gå ut på är bland annat att skydda våra skogar och hav. Berika hotade områden i världen och reducera miljöpåverkan genom att exempelvis utveckla hållbara förpackningsmaterial och minska energianvändningen i butikerna.

Att stärka människor genom samarbetet med Community Trade - leverantörer genom att alltid betala rättvisa priser och bidra med schysta villkor och arbetsmöjligheter.

Antalet ingredienser som köps in via dessa Community Trade program kommer att utökas och bli dubbelt så stor från 19 till 40 st CT - program. Detta för att stärka samhällena som producerar dem.

Vill du läsa mer? Gå in på http://www.thebodyshop.se/atagande/index.aspx

Huvudfokus i detta event är Handkrämen HEMP HAND PROTECTOR som säljs i en Limited Edition utgåva. Handkrämen är designad av en av världens mest kända gatukonstnärer - EINE.

En handkräm på 100 ml kostar 130 kr, varav 20 kr går till The Body Shop Foundation.

TBS Foundation är en välgörenhetsstiftelse som grundades 1989 av Anita och Gordon Roddick. Stiftelsen arbetar med att hitta och stötta grupper som jobbar med frågor kring djurskydd, miljöskydd och mänskliga rättigheter. Stiftelsen verkar för att "skydda och berika planeten, dess hav, djur och människor".

För varje såld designexemplar av Hemp Hand Protector finns möjligheten att rösta på en av tre hållbarhetsfrågor där du vill lägga din donation - Att skydda och berika: Planeten, Haven eller Djur & MänniskorANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in