CIDESCO-examen

Mon, 30 November, 2015 16.58

Nu är jag äntligen färdigutbildad Hud- och Spaterapeut och har dessutom en internationell CIDESCO examen!

Såhär såg jag ut innan proven, så sjukt nervös... 

På söndagen skrev vi 2 st teoriprov. Ett på Beauty och ett på Spa.

På måndagen gjorde grupp 1 (halva delen av klassen) praktiska prov. Jag behövde bara komma in tre timmar för att hjälpa till med städ och tvätt. På tisdagen gjorde grupp 2, alltså min grupp, praktiska prov. Då började vi klockan 9 och höll på till 12:30 med Ansiktsbehandling (och alla dess moment; avtvätt, färgning av fransar & bryn, peeling, vapozon, portömning, apparat, massage, mask och avslutande produkter). Samtidigt som ansiktsbehandlingen så gjorde man en lättare manikyr med rött lack och avslutningsvis skulle man lägga en makeup.

På eftermiddagen var det kroppsbehandlingar. Då fick vi mäta, väga och lägga upp en behandlingsplan för varsin kund. Så skulle man visa upp en kroppsapparat, en wrap (alltså en inpackning på behandlingsområdet) samt avslutande massage. Sen vaxade vi halva ben och axill. Och sist så skulle man visa upp en egen utformad behandling, som gärna fick ha något att göra med sitt projektarbete som vi har skrivit. Jag skrev ju om lavendel, så jag gjorde en behandling för trötta fötter och underben. Jag hade blandat egna produkter - en sockerskrubb med honung, olja och lavendel och gjort en lavendelolja. Jag kallade den "An organic treat for tired feet". Vi var klara runt 17:30 den dagen. Då var man heelt slut i huvudet!

Sen fick man en liten paus och var ledig på onsdagen. På torsdagen gjorde man praktiska delen på Spa. Då började vi kl 07:45 med att skriva kundkort (vilka behandlingar man skulle göra samt produkter med ingredienser och effekter). Sedan fick man göra ansikts/dekolltage massage samt klassisk massage medan två och två fick gå iväg och visa upp Hydroterapi (kurbad eller vichydusch). Jag valde kurbad till min kund. Sedan fick vi visa upp Österländska Terapier, jag valde en behandling som heter Vishnu of Ayurveda som är en ayurvedisk behandling.

Efter lunchen så gjorde vi kroppspeeling och inpackning. Ibland måste man torka av både peelingen och inpackningen, men vi hade turen att bara torka av peelingen, så fick kunden duscha av inpackningen. 

Kvinnan som bedömde och examinerade oss från CIDESCO hette Thea och var från Holland. Tillsammans med rektorn och en av våra lärare så gick dom runt och frågade oss frågor och bedömde oss på alla möjliga sätt efter ett protokoll. Man var verkligen så koncentrerad och fokuserad under hela tiden, dels på behandlingen man utförde, men också på att vara beredd - för man kunde verkligen få vilka frågor som helst. Det var så mycket att tänka på, alltifrån hur man såg ut, att ens plats såg snygg och städad ut, att kunden var bekväm, att välja rätt produkter och kunna motivera sina val.

Jag var så jäkla nervös och stressad hela veckan och undrade varför jag utsatte mig själv för det här. Men såhär i efterhand så växte man enormt! Och det var otroligt givande och lärorikt och nyttigt att få ha varit med om det här. Att verkligen pressa sig till sitt yttersta, att få visa upp allt man lärt sig och allt man kan. Det var så kul! :)

På torsdagen runt klockan fyra nångång så var vi klara med allt och då hade vi en liten ceremoni med lärarna, då det bjöds på bubbel, lite plock och vi fick varsitt diplom. Sen gick hela klassen ut och firade med middag, drinkar och dans. Jag var sååå himla glad! Äntligen är jag färdig, och jag har klarat av den här utbildningen i 15 månader. Det har varit tufft - blod, svett och tårar kan man verkligen säga. Alla som har gått utbildningen vet vad jag pratar om. Men nu är jag klar och det känns helt underbart! :)


ANNONS

CIDESCO examen imorgon

Sat, 21 November, 2015 19.23

Imorgon startar CIDESCO- veckan. Då ska vi skriva själva teoriprovet. Först skriver man på Beauty och man har 1,5 h på sig och efter det skriver man Spa i 1,5 h. 

Min status just nu: Djupdyker i histologi, jonteori, strålning, cellbiologi, ämnesomsättning, muskler, endokrinologi, nervsystemet, hudens funktioner, yrkesetisk och allt annat man bör kunna. Och så lite Spa på det. 


Sista slutprovet avklarat

Thu, 19 November, 2015 19.53

Idag hade vi vårat sista slutprov på skolan i Peeling och inpackning. Så man skulle kunna säga att jag är helt klar med skolan nu! Det känns helt underbart :) nu väntar bara CIDESCO- veckan (alltså den internationella examen). Det känns ganska läskigt... 

Jag har räknat ihop hur många behandlingar jag gjort under min sista termin på Spa. 

Ansiktsbehandling: 48 st

Frans och Brynfärg: 61 st

Pedikyr och Spapedikyr: 23 st

Trötta fötter: 6 st

Manikyr och Spanmanikyr: 6 st

Makeup: 4 st

Kombibehandling (Ab Express + massage): 5 st

Vishnu of Ayurveda: 8 st

Hot Stone Massage: 15 st

Deep Tissue Massage: 20 st

Indian Head Massage: 4 st

Cleopatra: 3 st

Epilering: 8 st

Vaxning: 11 st

AHA-behandling: 5 st

Kurbad: 2 st 

Och så har jag gjort en Spa-kur och två Lyx-kurer. 

Vi har haft så jäkla mycket praktik på salongen de senaste månaderna. Det är typ det enda vi gjort. Det ska bli skönt att få en liten paus nu :)


Red hot raspberry

Sun, 15 November, 2015 20.57

Tient idole ultra 24 h foundation - Lancôme / Cover All Mix Concealer - Make Up Store / Wonder Powder Gobi - Make Up Store / Bronzer Golden Bronze 01 - TBS / All-in-One Cheek Colour 01 Macaroon - TBS / Microshadow Deadly - Make Up Store / Eyeshadow Palette Grooving Gold - TBS / Bold Oversized Felt Eyeliner Black - TBS / Lash Sensational Multiplying Mascara - Maybelline / Colour Crush Lipstick 201 Red Hot Raspberry - TBS 


Grooving Gold

Sat, 14 November, 2015 10.00

Tient idole ultra 24 h foundation - Lancôme / Cover All Mix Concealer - Make Up Store / Wonder Powder Gobi - Make Up Store / Bronzer Golden Bronze 01 - TBS / All-in-One Cheek Colour 01 Macaroon - TBS / Microshadow Deadly - Make Up Store / Eyeshadow Palette Grooving Gold - TBS / Bold Oversized Felt Eyeliner Black - TBS / Lash Sensational Multiplying Mascara - Maybelline 


Sminkfavoriter från Lancóme & Make Up Store

Wed, 11 November, 2015 20.09

Jag unnade mig lite nytt smink härom dagen - som en present till mig själv för att jag klarat av de senaste veckornas prov.

Tient Idole Ultra SPF 15 från LANCÓME - En olje-fri foundation med medium täckning och gör huden slät, len och naturligt matt. Den är lätt i konsistensen, inte för rinnig och inte för tjock. Tror absolut att det här kan bli en favorit. Jag har färgen 02 Lys Rosé som går åt gult, i en varm ton. Den kostar 455 kr för 30 ml.

Fick med mig två prov också. Det tycker jag är trevligt. Och det känns extra lyxigt att få en påse med sin produkt, samt något annat att testa. Har inte provat så mycket från LANCÒME förutom en mascara, läppglans och en eye makeup remover.

Advanced Génifique Youth Activating Concentrate som är ett serum som jobbar på att förlänga hudens ungdomliga utseende. Den förbättrar grundläggande tecken på ungdomlig hud både dag och natt: klarhet, hudstruktur, elasticitet, spänstighet, fina linjer och fasthet. Ska bli kul att testa. 

Visionnaire Advanced Multi-Correcting Cream som är en fyllig dagkräm som verkar mjukgörande och tillför lyster. Den kan användas som ett komplement till sitt serum eller istället för.

Wonder Powder från Make Up Store - Ett lätt mineralpuder som ger en himla fin finish och lyster till huden. Det jämnar ut rodnad, fina linjer och ojämnheter i huden. Mineralerna hjälper till att behålla fukten i huden och fungerar som naturligt solskydd.

Det var länge sedan jag hade detta puder, förstår inte hur jag klarat mig utan det...!? Det är såå fint. Man får ett fräscht glow direkt. Jag har Gobi - som är lite mörkare än min hudton och ger en solkysst känsla. Kostar 395 kr.


SHR - Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation

Wed, 11 November, 2015 19.35

Nu är det inte långt kvar till examen. Det är den här veckan, nästa vecka och efter det är det bara den internationella CIDESCO examen kvar!

Idag var SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation) på skolan och informerade om vad det innebär att vara medlem. Jag kommer självklart att gå med i SHR efter examen. SHR jobbar för att höja kompetens och kvalitetsnivån inom hudvårdsyrket. Dom utför auktorisation för sina medlemmar vilket innebär att alla medlemmar har en gedigen utbildning och utför professionella behandlingar. Att gå till en hudterapeut eller salong som är medlem i SHR blir som ett kvitto för kunden att veta att det är ordentligt utbildade terapeuter. Att allt går rätt till helt enkelt. 

Efter det tog vi foto med hela klassen och lärarna. Då fick man verkligen examens-känslor, haha. Under veckan har jag fått säga tack och hejdå till några av mina stamkunder som jag haft under min praktiktid nu. Det kändes faktiskt lite ledsamt. Plötsligt förstod jag att jag inte kommer gå kvar på skolan länge till. Det blev så tydligt när kunden skulle boka in nästa behandling och jag insåg att jag inte går kvar där då. Man har liksom hunnit bygga upp en relation till dessa kunder, och sen kommer man inte att träffas mer. Tänk då om man har jobbat i några år på en salong och har haft kunder som kommit till en under många års tid - ledsamt. Men, jag är ju snart färdig med min utbildning och jag ska vidare - ut och jobba. Dessa sista veckor kommer gå så fort! :)


Decléor Hydra Floral

Sun, 8 November, 2015 10.26

Jag har varit nyfiken på Decléors produkter en tid nu. Men har inte hunnit testa eller kikat på märket över huvud taget innan. Nu fick jag tillfälle att testa några produkter från deras serie som heter Hydra Floral. 

Hydra Floral Multi-protection 24 h Moisture Activator Rich Cream: En rikare kräm som passar en normal/torr hy. Den innehåller växtessenser från nyponros och avokado som stärker och bygger upp hudbarriären.

Essential Tonifying Lotion: ett ansiktsvatten som passar alla hudtyper. Bibehåller fukten i huden utan att lämna en fet hinna efter sig och förbereder huden för kommande produkter.

Hydra Floral Multi-protection BB Cream 24 h Moisture Activator Spf 15: en färgad dagkräm, även kallad Beauty balm som är fuktgivande, hudutjämnande och skyddar mot UVA + UVB strålar med spf 15.

Hydra Floral Multi-protection Ultra Moisturising & Plumping Expert Mask: en djupt fuktgivande ansiktsmask som tillför spänst och reducerar fina linjer. Används 1-2 ggr/v och masseras in tills den omvandlas till en olja. Kan användas på natten istället för nattkräm och kan läggas nära huden kring ögonen.

Aromessence Néroli: En olja/serum som passar alla hudtyper. Tillför huden lyster, stimulerar cellförnyelsen och stärker huden mot yttre påfrestningar. Används på morgonen under dagkrämen.

Aroma Confort Systéme Corps Moisturising Body Milk: En intensivt återfuktande body lotion som verkar mjukgörande och spänstgivande. Innehåller bland annat växtessens från magnolia, E-vitamin som skyddar huden mot fria radikaler samt kokosolja som tillför näring till huden.

Tyckte om alla produkter, både konsistens och dofter. Mina favoriter bland dessa produkter var definitivt ansiktsvattnet och body milken. Jag vet inte vad det är med mig och ansiktsvatten, men det är bara så härligt med ett fräscht återfuktande vatten som doftar gott! Och body milken absorberades snabbt av huden, lämnade inget kladdigt efter sig och kändes superskön. Jag vill absolut veta mer om märket samt testa fler produkter från Decléor! :) 


Vinterns makeup på The Body Shop

Sat, 7 November, 2015 20.18

Spanade in lite nyheter på jobbet i vanlig ordning. Vinterns makeup har kommit och det är så mycket fint! Serierna är uppbyggda efter en varm och en kall nyans. 

Mina favoriter är de 6 nya nagellacken i färgerna Blue Abyss, Silver metal, Silver Sequins, Gold sequins, Gold metal och Burgundy red. Och de två ögonskuggspaletterna Grooving Gold och Swinging Silver Palette. Den guldiga paletten fick följa med mig hem :) den innehåller fyra härligt skimmriga nyanser med väldigt bra pigment.

Doftade också på den nya kroppsvårdsserien Frosted Plum. Jag tycker att den passar bra tillsammans med de andra två juldofterna (Glazed Apple och Frosted Cranberry). Den bryter av lite och nu består julens limited edition serie av tre helt olika dofter. Apple är ganska söt, Cranberry lite syrlig och Plum är mer blommig. Jag är glad att plommon doften inte är allt för söt, för det finns det redan så mycket av. Istället blir den lite lenare och mildare. Nästan lite som svart vinbär.. 

Passade på att fylla på med lite duschkräm också :)


CIDESCO - Spaexamen

Sun, 1 November, 2015 17.33

I veckan lämnade jag in ett arbete vi har haft i skolan, utöver två projektarbeten som jag skrivit om tidigare. Detta arbete är nytt för i år och min klass är den första klassen som gör denna uppgift.

Uppgiften var att göra en fallstudie på olika kunder och behandlingar. Man skulle ha tre kunder var, och utföra fyra behandlingar på varje kund. Behandlingarna planerade man efter kundens "problem" och något man ville jobba på. Till exempel att kunden är stel och spänd i nacke och axlar, eller att kunden vill jobba på celluliter och detox. 

Här är en bild när jag lägger en ansiktsmask på en av mina kunder i en behandling som heter Cleopatra.

Jag har planerat behandlingarna för varje kund och satt upp mål med behandlingarna. Sedan utförde jag behandlingar och dokumenterade dessa under tiden genom bilder och observationer. Arbetet har jag sammanställt via en mall vi fick från skolan där man skriver upp mål, observationer, hembehandlingsråd, kundens kommentarer och sammanfattar hur allting gått.

Detta arbete hör till den internationella examen som jag har valt att ta, som heter Cidesco. Att ta Cidescoexamen i spa är fortfarande relativt nytt. Examineringarna och proven uppdateras därför hela tiden, eftersom att man utvecklar detta område alltmer. 

Jag är nöjd med mitt arbete och tycker att jag fick till tre helt olika kunder och variation på behandlingarna.

Tänkte också passa på att tipsa om ett supersmidigt sätt att skriva ut bilder. Jag tog hjälp av Odenlab för att skriva ut mina bilder. På deras hemsida laddar man enkelt upp sina bilder, väljer format, matt eller blankt papper och så kan man hämta ut sina bilder efter en dag, eller få dom hemskickade. Sjukt smidigt! :)ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in