Oils Of Life

Mon, 28 September, 2015 10.00

The Body Shop har fått in en ny hudvårdsserie berikad med fröoljor. Serien heter Oils Of Life och består av fyra produkter. 

Intensely Revitalising Essence Lotion: Denna produkt kan man beskriva som ett ansiktsvatten ungefär, fast den består av en blandning av olja och vatten. Den används som första steg efter rengöring och ska aktivera huden inför absorbering av nästkommande produkter. Kostar 225kr för 160 ml. 

Intensely Revitalising Facial Oil: Det här är en behandlande ansiktsolja som mjukgör och motverkar hudens förtida åldrande. Den är gjord av 99% naturliga oljor och kan användas under dag/nattkräm, eller bara som den är. Kostar 450kr för 30 ml. 

Intensely Revitalising Cream: En len och fuktighetsbevarande kräm som passar en torr/mogen/känslig hud. Den smälter in i huden och lämnar en silkeslen känsla, utan oljighet. 375kr för 50 ml.

Intensely Revitalising Gel Cream: denna produkt har samma egenskaper som ovan, men har en lättare formula i form av en gel. Passar en bland/fet/mogen hud. Den fuktighetsbevarar och känns lätt på huden, utan att bli oljig. Kostar 375kr för 50 ml. 

Vad alla produkterna har gemensamt är sammansättningen av tre olika fröoljor med dess vårdande egenskaper. Oljorna är kallpressade och utvunna från svartkummin från Egypten, kameliablomman från Kina och nypon från Chile. 

Fröoljan från kummin har höga mängder antioxidanter och skyddar huden från fria radikaler. Kameliaoljan är rik på naturliga fettsyror som vårdar och fuktighetsbevarar huden. Nyponoljan är rik på omega 3 och 6 och hjälper till att skapa en skyddande och stärkande barriär på huden. 

Jag vet att vissa kan vara lite tveksamma till att applicera olja på huden om man har en lite fetare hudtyp. Men den här ansiktsoljan absorberas av huden och gör inte din hud ännu fetare. Snarare tvärtom, den kan istället balansera din hudtyp och talgproduktionen (om du nu har en bland/fet hy). Sammansättningen och formulan på dessa oljor liknar hudens egna "fett" även kallat sebum. Detta gör att huden kan tillgodose sig oljorna och dess vårdande egenskaper på ett bra sätt. 

Samtliga produkter doftar väldigt rent och naturligt. Toppnoterna är fräscha och gröna med citron. Hjärtnoterna är vitt blommiga av jasmin, neroli och pelargon. Basnoterna består av tonkaböna och sandelträ.

Ansiktsoljor i hudvård känns lite som en trend just nu. Det finns massor med ansiktsoljor med olika egenskaper från flera olika märken. Tummen upp för det! :) Det behöver vi och vår hud nu när vi går mot höst/vinter. 


ANNONS

Nyhet på The Body Shop - Fresh Sorbet Blush

Sun, 27 September, 2015 14.55

När jag jobbade igår så passade jag på att kika på nyheterna som har kommit till butiken. I sminkhyllan finns nu en serie med krämrouge som är helt underbara!

Det är fyra olika nyanser: Tuscan Grape, Cuban Watermelon, Florida Sunstar och Lychee Blossom. 

Jag tycker att nyanserna är bra, fyra helt olika - så att man kan hitta en som matchar ens egna färger och hudton. Rouget är otroligt krämigt, men nästan lite lite för tunn i konsistensen. Dom innehåller aloe vera och honung bland annat som gör att dom har en återfuktande funktion. Däremot blir pigmentet ganska mesigt vid applicering, vilket å andra sidan gör att dom är lättjobbade. Det är nästan omöjligt att få för mycket färg. Ett plus är att det ger himla fin lyster och skimmer, känns lätt på huden och kladdar inte. 

Min favorit är Cuban Watermelon - alltså jag är svag för alla toner av korall/peach :) 


Testar - Royal Facial Oil Clearing från Maria Åkerberg

Fri, 25 September, 2015 7.29

Jag har testat en härlig ansiktsolja från Maria Åkerberg. Den heter Royal Facial Oil Clearing och är bland annat renande och balanserande för huden. Man kan använda den som den är eller under sin dag/nattkräm. Jag har kört den på kvällen, istället för nattkräm och det passar min bland-hy. För att vara en olja så är den tunn i konsistensen och absorberas ganska lätt av huden. Man behöver mini-lite, typ 3-4 droppar räcker.

Basen består av kallpressad jojobaolja som är mjukgörande. Den innehåller även eteriska oljor från bergamott och lavendel som tillsammans balanserar huden. Lavendeloljan är även lugnande och stimulerar cellförnyelsen. Den innehåller också citronolja som verkar sammandragande och är antiseptiskt.

Kan tänka mig att den funkar bra på en torr och känslig hud också, men då kanske man vill applicera en kräm ovanpå. Den ska även fungera att använda till ansiktsmassage. Detta är helt klart en favorit nu till hösten/vintern när man kan bli torr av den kalla/torra luften. 


Turqouise

Wed, 16 September, 2015 18.50


Testar - papaya peeling från Maria Åkerberg

Fri, 11 September, 2015 20.32

Jag har testat en enzympeeling från Maria Åkerberg som heter PAPAYA PEELING.

Produkten appliceras först på rengjord torr hy, den innehåller små små korn som man masserar in över ansiktet. Efter det fuktar man upp produkten med lite vatten, då blir den mer som en kräm. Massera tills kornen lösts upp, ca 2 minuter och skölj sedan av med vatten.

Jag gillade konsistensen på den här peelingen, att man först använder den som en mekanisk peeling (kornen) och att det sedan blir som en kräm då enzymerna aktiveras.

Enzymet som jobbar i produkten kommer från papayafrukten. Den innehåller även kallpressad jojobaolja, lavendel och rosmarin. Huden känns ordentligt exfolierad, len och återfuktad. Den är perfekt för att lösa upp tilltäpptheter och doftar rent och fräscht.

Tummen upp för att produkten är ekologisk och att förpackningen är framställd ur återvunnet material :)

Peelingen kostar 189kr för 100 ml.


Ur min portfolio

Tue, 8 September, 2015 19.07

Modell: Nathalie Waldvik

Fotograf: Jan Blid

http://www.blidphotography.com

Makeup & Styling: Hanna Stenmark


Vishnu of ayurveda

Mon, 7 September, 2015 20.19

Just nu har vi en spabehandling som månadserbjudande på salongen. Vishnu of Ayurveda.

Det är en behandling som är inspirerad av den indiska läran ayurveda. I behandlingen ingår en kraftfull kroppspeeling och en helkroppsmassage. Detta görs med produkter som hjälper till att balansera kroppens energinivåer. Det är en avslappnande och harmonisk behandling för kropp och själ.

Ayurveda är en tusenårig läkekonst som handlar om att bibehålla en god hälsa och ett gott kroppsligt och mentalt välbefinnande. Detta fungerar om man har balans mellan sina elementära energier. Inom ayurvedan finns det tre elementära energier/doschor: Vata, Pitta och Kapha. Det är alltså ett holistiskt tankesätt, där man ska få ihop både ut- och insidan med anpassad kost, massage, motion, yoga och meditation.

Innan behandlingen får kunden fylla i ett kundkort där man tar reda på vilken av de tre doschorna man är. Vata, Pitta eller Kapha. Behandlingen börjar med en fotceremoni där man tvättar av fötterna. Efter det aktiverar man olika marmapunkter på kroppen. Det finns över 107 olika marmapunkter (energipunkter). Genom att aktivera dessa kan man lösa upp eventuella blockeringar.

Efter det utförs en kroppspeeling med produkt vald efter kundens behov. Sedan får kunden duscha av sig peelingen och behandlingen avslutas med en massage med passande olja.

(Bilden är lånad från Google).

Kroppspeeling och olja för VATA – harmoniserande med eteriska oljor från apelsin, grape och stjärnanis.

Kroppspeeling och olja för PITTA – vitaliserande med eteriska oljor från peppaemynta, lime och citrongräs.

Kroppspeeling och olja för KAPHA – energigivande med eteriska oljor från rosmarin, eukalyptus och kanelblad.

Jag tycker att Ayurvedan är väldigt intressant, och jag skulle gärna vilja lära mig mer om det framöver. Behandlingen är otroligt skön att få, och rolig att utföra. Man blir avslappnad och superlen efteråt :)


Hud & Kosmetikmässan

Wed, 2 September, 2015 17.25

Idag har jag varit på Hud & Kosmetikmässan i Kista. Så mycket att titta på och så mycket intressant att få lyssna på och ta del av.

Passade på att kika lite extra vid Kerstin Florian och Maria Åkerbergs monter. Tycker att båda märkena har ett bra koncept och bra produkter. Fick till och med äran att prata med Maria Åkerberg själv. Jag gillar när ingredienserna i produkterna är i fokus, cleant och ekologiskt. Om jag fick välja vilket märke jag skulle jobba med i framtiden så skulle det nog vara någon av dem.

Fick med mig hem en del produkter, papper och broschyrer. Dessa ser jag fram emot att titta igenom och testa.

Passade på att få mina naglar fixade också med shellac från CND. Valde en superfin höstig vinröd nyans. Skönt - nu slipper jag lacka om naglarna var och varannan dag..

Inspirerande dag! :)ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in