Nyheter på The Body Shop

Sun, 29 March, 2015 21.00

I samband med att den nya doftserien Fuji Green Tea lanserades, anlände också några nyheter i makeuphyllan. Den här gången var det fyra nya eyeliners. Vilket var något jag uppskattade, då jag är ett stort fan av eyeliner :)  

Dessa eyeliners har lite olika egenskaper. Detta gör att man lätt kan hitta sin favorit beroende på vilken makeup look man vill skapa.

Skinny Thin Felt Eyeliner - den här eyelinern har en suupertunn spets, som är lite mjuk. Den funkar toppen för att göra tunna fina linjer med. För den som bara vill markera fransraden minimalt, eller för att måla en riktigt tunn vinge med. 

Bold Oversized Felt Black Eyeliner - den här eyelinern känns preciis som en tuschpenna/markeringspenna och är himla lätt att manövrera. Spetsen på linern är stum och går att göra en skarp kolsvart eyelinervinge med.

Matte Kajal - av dom här nya pennorna var den här den enda jag är lite tveksam till. Den är mjuk och går att tona ut fint om man vill det. Men jag förstår mig inte riktigt på "kon-formen" på själva stiftet. Ska man kunna vässa den på något sätt? Kan tänka mig att den är bra att lägga som grund på ögonlocket om man vill göra en riktigt svart sotning. Och den vita... Ja, för den vågade. 

Velvet Gel Pen Eyeliner - den här pennan är otroligt mjuk och lätt att sudda ut beroende på hur skarpa linjer man vill ha. Den är betydligt mjukare än en vanlig kajalpenna och funkar lika fint att lägga på vattenlinjen som fransraden. Finns i svart, brun och turkos. 

Min favorit är helt klart den tjocka Oversized pennan :) 


ANNONS

Caramel Flirt

Sun, 29 March, 2015 17.32

Microshadow Deadly - Make Up Store / Microshadow Muffin - Make Up Store / Colour Crush 201 Melt My Heart - The Body Shop / Colour Crush 205 Caramel Flirt - The Body Shop


Studiebesök på Eriksbergskliniken

Mon, 16 March, 2015 20.27

Idag har vi varit på studiebesök med klassen under eftermiddagen. Vi besökte Eriksbergskliniken. Det var intressant att få lära sig om vad det finns för olika metoder när det kommer till plastikkirurgi, laser och injektioner. På kliniken jobbar både hudterapeuter, kirurger, plastikkirurger och läkare. Dom erbjuder allt ifrån estetisk plastikkirurgi, allmän kirurgi, injektionsbehandlingar med fillers, muskelavslappnande medel, skinbooster, fractionerad laser, IPL och avancerad hudvård.

För mig är detta område ganska luddigt, så det var väldigt intressant att få lära sig vad som finns och vad man kan behandla. Jag tycker att det är bra att man kan få hjälp, om man har saker och ting man lider av, eller vill förändra. Men, det hela kan ju också gå till en överdrift. Överväger man att göra något ingrepp så är det himla viktigt att man går någonstans där det går rätt till. Eriksbergskliniken gav ett mycket bra intryck, dom är kunniga och seriösa. Vilket detta område kräver.

Ja, hörni det finns mycket att säga om plastikkirurgi... Det var iallafall en lärorik dag, men jag tror inte att detta område är något som intresserar mig när det kommer till mitt framtida yrkesval. Jag trivs bra med spa och allt vad det innebär. Flummiga avslappnande behandlingar för kropp och själ. Men, det är ju jag det.


Fuji Green Tea

Mon, 16 March, 2015 17.26

Den 24 mars lanseras The Body Shops nya kroppsvårdskollektion Fuji Green Tea. Det är en stor lansering som inkluderar Body Butter, Body Lotion, Body Sorbet, Body Wash, Body Scrub, Eau De Cologne, Bath Tea med tillhörande Bath Infuser och Exfoliating Soap.

Huvudingrediensen är grönt te som handplockats i Mount Fuji i Japan. Man kan också hitta ingredienser som sesamolja från Nicaragua, ekologisk alkohol från Ecuador, ekologisk aloe vera från Guatemala, Community Fair Trade producerad honung från Etiopien och sheasmör.

Den här lyxiga uppfriskande serien skiljer sig en aning i jämförelse med tidigare serier - som är uppbyggda kring sin doft i första hand. Fördelarna med Fuji Green Tea är de fuktighetsbevarande egenskaperna ihop med antioxidanter. Grönt te är en stor källa för antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Nyckelorden för denna kollektion är detox, fuktighetsbevaring, uppfriskning och uppfräschning.

Några fördelar med att dricka grönt te:

  • Grönt te innehåller bioaktiva föreningar som kan förbättra hälsan med stora mängder viktig näring
  • Grönt te innehåller innehåller kraftfulla antioxidanter som flavonoider och polyfenoler
  • Grönt te ökar fettförbränningen och stärker ämnesomsättningen
  • Grönt te innehåller koffein som är känt för sin förmåga att stimulera koncentrationsförmågan
  • Grönt te hjälper till att sänka kolesterolhalten
  • Grönt te kan stärka immunförsvaret med sin förmåga att minska bakteriemängden vilket minskar risken för infektion
  • Grönt te kan också förebygga dålig andedräkt genom att minska bakterier i munnen som orsakar hål och dålig andedräkt
  • Grönt te minskar stress och oro

Jag tycker personligen att doften skiljer sig lite från produkt till produkt. Även om det är samma doft så kan jag uppleva en skillnad mellan Body Washen och de tjockare krämerna. Duschkrämen har en aningen lättare fräschare doft, medan fuktighetsbevararna är lite krämigt örtiga i doften. Doften är uppbyggd av vita blommor i basen. Hjärtnoter av grönt te och toppnoter av bergamott som gör att den doftar krispigt av citrus.

Jag tycker om färgerna och utseendet på produkterna. Doften känns enkel att bära, och skulle även kunna passa för män. Den ligger rätt i tiden, med hela ta-hand-om-sig-själv idealet och möjligheten att kunna skapa en egen liten spa-ritual hemma. Sorbeten är varmt välkommen till våren/sommaren och är ett fräscht tillskott i den nuvarande sorbetfamiljen som består av en blommig och fyra fruktiga dofter.

För den som är nyfiken på doften och inte kan vänta tills nästa vecka - så finns det ett litet doftprov i Gamla Stan på The Body Shops butik på Västerlånggatan. Så passa på att gå dit och dofta före alla andra!

Vi som jobbar på The Body Shop har förturen att få testa och läsa om alla nya produkter innan de säljs i butik. Men den här gången hade ett produktprov skickats ut till alla som prenumererar på Glossybox innan vi anställda fick chansen att testa. Värsta VIP-igt för alla glossymänniskor... :)

Någon här som hunnit dofta/testa någon av dessa produkter än?


.

Fri, 13 March, 2015 10.43


Steg för steg - mitt everyday face

Sun, 8 March, 2015 17.51

Jag tänkte visa hur jag sminkar mig, typ varje dag. Jag har i princip alltid samma makeup, som jag varierar liite beroende på om det är till vardags eller om jag ska vara extra piffig. Dvs, är det något festligt = mer mascara och mer eyeliner, ungefär.

Jag börjar med att återfukta huden. Ansiktsvatten multi-active toner och fuktkräm Active moist båda från Dermalogica. Concealer: Cover all mix - Make Up Store eller Lightening Touch nr 03 - The Body Shop. Foundation: Skin Luminizer 45 Warm Almond - Max Factor. Puder: Loose face powder - The Body Shop. Rouge: All-in-one Cheek nr 01 Macaroon - The Body Shop. Solpuder: Baked to last bronzer nr 01 Golden Bronze - The Body Shop. Ögonbryn: Microshadow Deadly - Make Up Store

Sedan lägger jag en ljus skugga i inre ögonvrån. Från mitten av ögonlocket ungefär, och in. Denna kan läggas under brynet också, om man vill lyfta ögat ytterligare eller framhäva ev mörkare ögonskuggor. Microshadow Muffin - Make up Store

Efter det lägger jag en beige/aprikos/champagne/ljus korall färgad skugga. Den trycker jag på över hela ögonlocket och tonar = skuggar uppåt över globlinjen. Min favoritskugga just nu är Colour Crush nr 201 Melt My Heart - The Body Shop

Sen målar jag en ganska skarp eyeliner. Jag målar oftast bara från mitten av ögonlocket och ut, för att skapa en effekt av att ögonen ser större ut och sitter lite längre isär. Målar jag linjen enda in från de innersta fransarna upplever jag att mina ögon ser mindre ut och jag får en ganska mörk hård blick. Cake eyeliner black - Make up store

Efter det målar jag några lager med mascara. Jag tycker om volymmascaror som man kan jobba på med i flera lager. Alla Max Factors volym mascaror är super! Dom sitter hela dagen, smular inte, kladdar inte och ger fransarna massor med fluffig volym och längd. Konsistensen i dessa mascaror känns lite som mousse :) Jag använder Wild mega volume mascara - Max Factor

Sen drar jag igenom håret med plattången för att få lockar. Tuperar hårbotten för volym, brukar våffla hårbotten också med Volumemaster från Björn Axén och spraya med världens bästa hårspray - den rosa från Proffs! :)


.

Tue, 3 March, 2015 22.10ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in