Praktik på Beauty Centre

Sun, 18 January, 2015 15.22

Efter de fyra första månaderna på utbildningen har vi gått igenom en intensiv period av teori, och är nu mitt uppe i en intensiv period av praktik. På kunder.

Nu, efter att vi läst otroligt mycket teori - som ligger till grund för det praktiska så kändes det ganska läskigt att faktiskt utöva det vi lärt oss på "riktiga" kunder. Att öva på varandra i klassen har känts ganska ofarligt och tillåtande, då det är som en lektion. Man får testa sig fram, vara osäker, göra fel, göra rätt och allt sånt där. Men helt plötsligt så står man där och måste gå vidare, fortsätta utvecklas och våga. Jag var extremt nervös när jag skulle ta emot min första kund. Jag var så nervös så jag trodde att jag skulle kissa på mig, haha. Vilket jag inte borde ha varit med tanke på att jag tagit emot kunder tidigare. Det gör jag ju liksom på löpande band när jag jobbar i butiken på Body Shop. Men för mig så blev det här en annan sak. Mer personligt på något vis. Det var MIN första kund. Och det gick hur bra som helst.

Jag har lärt mig väldigt väldigt mycket under den här tiden, bara nu. Allting går fort fram och man hinner nästan inte stanna upp och tänka tillbaka på vad man faktiskt har lyckats med. Varje dag lär man sig något nytt och jag försöker ta in allt jag kan, för att veta så mycket som möjligt om allt möjligt. För mig är den här utbildningen helt rätt och jag blir bara mer intresserad. 

(Bilden har jag lånat från skolans hemsida).

Just nu har vi vår praktik på Beauty Centre. Vi kommer att vara där fram till april ungefär, då vi flyttar över till Spa Centre. Jag är bokningsbar på diverse behandlingar som ansiktsbehandling, pedikyr, manikyr, vaxning, massage, frans och brynfärgning. Så om någon känner sig sugen på en behandling, gå in på hemsidan och boka :) http://beautycentre.se/ bli medlem, välj behandling och ange mig A14 Hanna som terapeut.


Nu framöver väntar flera lektioner som jag ser fram emot. Vi kommer att börja med näringslära och så småning om tjuvstarta med spabehandlingar. Det är något jag längtar efter, eftersom att det är just det jag vill jobba med. På spa alltså. Vi ska även besöka Dermalogicas huvudkontor, Skinconcept snart igen. Mer om det senare :)ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in