Ur min portfolio - manlig makeup

Tue, 16 December, 2014 22.51

Den här makeupen gjorde jag på min storebror för något år sedan under min stylistutbildning. Vad som gäller vid en manlig makeup är att killen inte ska se sminkad ut. Man ska bara täcka lite ojämnheter, fylla i ögonbryn/skägg och se till att läpparna är återfuktade. Under denna lektion gick vi igenom tv/foto makeup. 

Jag har lagt en lättare bas, bestående av concealer - under och runt ögon, näsvingarna och på en och annan finne. Kindbenen har jag markerat med hjälp av en brun matt ögonskugga och solpuder, för att förstärka de manliga dragen. Jag har fyllt i ögonbrynen och skägget och lagt lite lite vit kajalpenna innerst under ögonen på vattenlinjen för att öppna upp ögat. Är killen ljushårig/blond och har väldigt ljusa ögonfransar kan man markera ögat längst fransraden med en brun skugga också. Läpparna har jag peelat, för att få bort eventuellt torrt och fnasigt och lagt på ett läppbalsam. Såhär skulle en typisk make på en man kunna se ut inför en tv-sändning eller fotografering. Det handlar om att endast förstärka personens egna drag och ansikte. 

Här nedan har vi gått igenom makeup på Catwalk. Det kan i princip vara vad som helst. Catwalk smink är extremt roligt, för då kan man verkligen gå loss och sväva ut lite hur man vill. Det finns inget rätt och fel. Det är enligt mig en av de roligaste makeuperna att göra. Det finns så mycket fantasifullt och inspirerande att göra. 

Jag hade sett en bild på något liknande med påmålade ögon så jag testade att göra en egen variant. Det här är alltså den första manliga makeupen jag gjort, så det finns en del jag hade gjort annorlunda idag. Jag skulle hemskt gärna vilja göra något sånt här igen! :)ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in