Inspirationskväll

Mon, 24 November, 2014 20.05

I förra veckan så var jag på en inspirationskväll på Skin Concept. Det är Dermalogicas och sminkmärket Jane Iredales huvudkontor här i Stockholm. Det var supertrevligt och man kände sig verkligen väl omhändertagen.

Under kvällen fick man ta del av Dermalogicas produktutbildning för kunder, som dom nyligen har börjat med på Åhléns City bland annat. Detta kallas för Skin-bar. Då går hudterapeuten igenom olika produkter samtidigt som kunden får testa dessa på sig själv med lite vägledning och guidning. Vi fick också möjlighet att testa på något dom kallar för Face-mapping. Det är helt enkelt som en hudanalys, fast kunden är med och tittar på huden medan terapeuten markerar ut olika områden. På det sättet blir kunden mer delaktig i behandlingen, och kanske mer medveten om sin hud och vad man kan jobba på. 

Det var verkligen fint ordnat. Dom hade förberett fina erbjudanden som vi fick ta del av, samt dukat upp massa godsaker och mousserande vin. 

Jag passade på att handla med mig en hel del, vilket passade perfekt när jag behövde fylla på hemma med både rengöring, ansiktsvatten och krämer. Man fick även med sig en och annan gåva, både från Dermalogica och Jane Iredale. Superkväll! :)


ANNONS

Naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter

Sat, 22 November, 2014 16.45

Under en kemilektion som vi hade för ett tag sedan, fick vi laborera lite i skolans kök. Kul med omväxling när det kan bli rätt mycket teori - sitta, titta, lyssna och anteckna på dessa lektioner i vanliga fall. 

Vi fick koka ihop vår egen Ringblomssalva och Läppcerat.

Skolan hade beställt ingredienser från Crearome - dom har ett brett sortiment av naturliga och ekologiska råvaror för den som är intresserad. På deras hemsida kan man beställa färdiga produkter från olika varumärken, eller ingredienser och startkit att blanda själv.

https://www.kosmetikkompaniet.se/category.html/tindra

Salvan innehöll:

Bivax – som är uppmjukande, antibiotisk, fukt och värmebevarande

Olivolja –  hudrengörande, fuktbevarande och skyddande

Mandelolja – är läkande, mild och skyddande

Ringblomsextrakt – som är lugnande, sammandragande, inflammationshämmande och sårläkande

Lavendelolja – är antiseptisk, sårläkande och uppmjukande

Ringblomssalvan är toppen att smörja på torra händer och fötter. Den doftade gott, mest av lavendel och var inte speciellt svår att göra.

Läppceratet innehöll:

Bivax – som gav ceratet en tjock konsistens

Karnaubavax – skyddar mot väder och vind, bevarar värme och fukt samt är uppmjukande

Sheasmör – är svagt inflammations och infektionshämmande

Mandelolja

Citronolja – är blodcirkulationsökande, kärlstärkande och sårläkande

 

Jag är själv väldigt intresserad av ingredienser i produkter. Det är kul att veta vad som gör vad, och vad som är bra/mindre bra. I och med att man själv fick tillverka dessa produkter så fick man ju stenkoll innehållet. Det här är absolut någonting jag skulle vilja göra igen. Det gick relativt snabbt att göra, och känns kul att ha egentillverkade produkter hemma i badrumsskåpet. Eller kanske ge bort i julklapp J


Skull

Tue, 11 November, 2014 19.44


Utbildning med Dermalogica på Skinconcept

Sat, 8 November, 2014 18.15

Igår fick jag och min klass den stora äran att gå en utbildning med Dermalogica på Skinconcepts huvudkontor. Det blev en hel dag där vi fick lära oss om Dermalogica - både som märke och om produkterna, men även lite bakgrundsfakta om grundaren och vad man kommer att få se mer av framöver. 

Kursen som vi fick gå under en dag, var egentligen en två-dagars kurs. Så man kan ju lugnt säga att det var en heel del att ta in, med ett högt tempo! Hudterapeuten som höll i utbildningen hette Linda och hon var helt fantastisk.

Under förmiddagen gick vi igenom Dermalogicas försäljningsprodukter. Alltså produkter som finns ute på marknaden - som alla kunder och privatpersoner kan köpa. Medan Linda berättade om produkterna, de olika serierna och användningsområdena så hade vi dessa framför oss. Samtidigt som hon pratade fick vi möjlighet att känna, testa, dofta och titta på alla produkter. Vi gick igenom en sak i taget som rengöringar, exfoileringar, masker, ansiktsvatten, förstärkare (serum), ögonkrämer och ansiktskrämer. Med hjälp av en liten spegel framför oss fick vi alltså, på våra egna ansikten - tvätta av och smörja in, spraya på, skrubba bort, tvätta av, lägga på, massera in, dutta på och smörja in igen - gaaanska många gånger. Men det var uppskattat, för vi måste ju veta hur alla produkter känns, doftar och fungerar för att kunna använda dessa på bästa sätt under behandlingarna. 

Efter lunchen gick vi igenom behandlingsprodukterna - vilket är de produkter man bara får använda som hudterapeut. Det är ungefär samma sorts produkter som i deras försäljningssortiment, fast något vassare. Lite starkare grejer om man kan säga så, hehe. Där fanns det också en hel del som skulle testas på och informeras om. Under den här delen av utbildningen utförde även Linda en ansiktsbehandling samtidigt som hon pratade och vävde in produkterna. 

Det som är roligt med Dermalogica är att man kan mixa och blanda de olika produkterna på så många olika sätt. Det finns liksom ingen färdig mall att köra efter, utan det är väldigt fritt och anpassningsbart. Vilket är otroligt bra när man gör behandlingar, just därför att man kan skräddarsy produkterna så att det passar en specifik kund/hud och just det behovet. 

Efteråt fick vi varsin påse med detta Limited Edition-Kit. Det innehöll en exfoliering, ett ansiktsvatten, en fukt mask, ett fuktserum och en multivitamin-ögonkräm.

Det var en fantastiskt rolig och inspirerande dag. Linda och alla som jobbade på Skin concept hade ordnat det superbra. Jag längtar redan tillbaka och önskar att man kunde få gå på såna här typer av tillställningar typ varje vecka. Men, jag behöver som tur är inte vänta så länge. Jag ska nämligen tillbaka dit om någon vecka igen. Då är det någon sorts "elevkväll" för oss som utbildar oss till Hud- och Spaterapeuter. Jag är iallafall supernöjd med dagen igår och sjukt tacksam för att jag fick ta del av det. Det var värdefullt på många sätt.


Tutti frutti

Sat, 8 November, 2014 16.46

Produkter:

Babor Mattifying Foundation - Ivory Beige / Mastertouch Under-eye Concealer 303 Ivory - Max Factor / All-in-one Fase Base 06 - The Body Shop / Golden Bronze 01 - The Body Shop / All-in-one Cheek Macaroon - The Body Shop / Cake Eyeliner Black - Make Up Store / Dynamic Volume Mascara Black - Beautycycle / Ardell Glamour Lashes 105 / Franslim - Duo / Ögonskuggor palett från Eleven / Isadora Perfect Moisture Lipstick 48ANNONS

Hanna, 27 år från Umeå.
Auktoriserad och CIDESCO-diplomerad Hud- & Spaterapeut.
Stylist - makeup och hår.Logga in